Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1104
0

Андрей ТЛУМАК: «Не все получилось, что планировали»

Юношеская команда «Карпат» сыграла против сверстников из «Ворсклы»

Тренер «Карпат» U-19 Андрій Тлумак поділився з Інформаційним центром клубу своїми враженнями від переможного домашнього поєдинку в Раві-Руській над полтавською «Ворсклою» в рамках п’ятого туру переднього етапу першості України серед юніорських команд клубів Прем’єр-ліги.

– Звичайно, я задоволений, що ми перемогли у непростій грі. Перший тайм для нас складався досить легко, ми впевнено вигравали 3:0. А от у другій половині зустрічі у нас не все вийшло. Зокрема, не вдалося взяти м’яч під свій контроль, а тому й не було солідності в наших діях. За рахунку 3:0 треба було контролювати м’яч не на своїй половині поля, а гостей і необхідно було проводити атаки, які ми відпрацьовували на тренуваннях, але які сьогодні у нас не виходили. Не все у нас вийшло так, як ми того хотіли. Можливо, десь мокре поле стало причиною цього. А ще на наших діях позначилася відсутність трьох гравців, які відправилися до збірної України. Павло Макогон і Дмитро Кльоц – це якраз ті два гравці, які можуть зв’язати середню ланку команди з іншими лініями. Не було й воротаря Олега Мозіля, але тут ми нічого не втратили. У нас два, майже рівноцінних воротаря, тож ми намагаємося порівну завантажувати їх грою. Іван Сілецький своїми впевненими діями сьогодні довів свою профпридатність, тож за воротарську позицію ми на даний момент не переживаємо.

– У вас не було двох основних хавбеків – Макогона і Кльоца. Тим не менше, ви не поставили у стартовий склад ще одного провідного гравця середини поля Юрія Яструба. Можете, пояснити це ваше рішення?
– В Яструба вчора спочатку розболілося горло, а потім і піднялася температура. Саме з цієї причини він був на лаві запасних. А в гру я його кинув лише на останніх хвилинах, сподіваючись, що він її оживить. Радий, що він виправдав нашу довіру.

– Відношенням гравців, їхнім бажанням сьогодні виграти, ви залишилися задоволені?
– В принципі, так. Задоволений тим, що команда боролася, хотіло довести, що вона сильніша за суперника. Але не все у нас вийшло саме так, як ми домовлялися. Тож будемо розбиратися. Зараз нічого не хочу говорити, бо необхідно спочатку заспокоїтися, потім переглянути відео і лише після цього робити висновки.

– Коли рахунок став 3:2, про що саме ви подумали?
– У футболі команда, яка зуміла відіграти м’яч, а тим більше два, отримує психологічну перевагу над суперником. Адже зовсім недавно ти перебував майже в безнадійній ситуації, аж тут все почало мінятися на твою користь. Зрозуміло, команда з 0:3 зробила 2:3 і за підтримки власних вболівальників з ще більшим бажанням готова йти вперед. Але нічого, ми зуміли засушити гру, надійно зіграли в обороні і довели її до перемоги. У полтавчан майже не було шансів, щоб відігратися.

– По перерві, коли команди повернулися на поле, у вас не було відчуття, що ваша команда діє трохи зверхньо, ніби тим самим демонструючи свою перевагу над суперником.
– Щось подібне я відчув одразу. Ми говорили про це в перерві, у роздягальні. Я просив хлопців не розслаблятися, відіграти з повною самовіддачею. Але схоже, не всі мене почули. Ми звичайно, про це поговоримо ще раз, тепер вже на теоретичному занятті. Сподіваюся, це для молодих хлопців стане добрим уроком.

Карпаты

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Определена первая команда Серии А, которая вылетит из элиты в конце сезона
Футбол | 27 апреля 2024, 01:36 0
Определена первая команда Серии А, которая вылетит из элиты в конце сезона

«Салернитана» в гостях уступила «Фрозиноне» 0:2 в 34-м туре чемпионата Италии

Байеру на заметку: выскочки никогда не повторяют чемпионский триумф
Футбол | 26 апреля 2024, 11:35 35
Байеру на заметку: выскочки никогда не повторяют чемпионский триумф

Вспоминаем неожиданных чемпионов топ-5 в контексте их следующего сезона

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.