Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат мира
| Обновлено 15 августа 2013, 01:54
19028
36

Михаил ФОМЕНКО: «Проигрывать? Какой смысл выходить на поле»

Пресс-конференция главного тренера сборной Украины после победы над Израилем

| Обновлено 15 августа 2013, 01:54
19028
36
Михаил ФОМЕНКО: «Проигрывать? Какой смысл выходить на поле»

Головний тренер національної збірної команди України Михайло Фоменко прокоментував перемогу у товариському матчі над командою Ізраїлю з рахунком 2:0.

- Вітаю уболівальників з перемогою у цьому матчі та дякую вам за підтримку!

- На скільки Ви задоволені складом національної команди, який взяв участь у товариському матчі зі збірною Ізраїлю?
- Не можна через одну гру розглядати склад збірної на офіційний матч. Тим більше, ми отримали не так багато інформації, як зазвичай звикли. У нас було мало часу для навчально-тренувального процесу. Ми не змогли перевірити всіх гравців через обмежену кількість замін. Не слід забувати, що ми зібралися на наступний день після закінчення чергового туру чемпіонату.

У нас залишилося не так багато часу до офіційних матчів. Будемо збирати інформацію, посилати помічників на матчі суперників. Час настав непростий - усі чотири команди мають можливість вийти з першого місця у групі, всі знаходяться у рівних умовах. А це дуже складно у психологічному плані.

- Є відчуття, що нападник одеського «Чорноморця» Олексій Антонов міг би підсилити гру збірної України. Як Ви вважаєте? І чи є сьогоднішній склад на гру оптимальним до майбутніх матчів з Сан-Марино і Англією?
- Не забувайте, що якщо трохи недооцінити суперника, можна спіткнутися на ньому. Не можна грати одним складом усі ігри. Навіть не пам'ятаю, що так бувало раніше. Треба ще дожити до цих матчів, не дай Боже, що ми ще когось втратимо через травми.

Антонов? На все треба час. Все під контролем, ми дивимося за гравцями.У нього наразі спостерігається сплеск у грі, але все оцінюється стабільністю виступів гравця.

- Сьогодні протягом матчу з Ізраїлем збірна України використовувала активний відбір. Чи так Ви плануєте грати проти збірної Англії у вересні?
- Ми не зациклюємося на чомусь конкретно. Є різні моделі гри. Як би ми сильно не хотіли грати по одній моделі, так не виходить. Потрібно вміти і атакувати, і захищатися за різними моделями гри. Через два тижні ми будемо мати якусь інформацію і про наших гравців, і про суперників. Адже під певну модель гри потрібні певні люди.

- Чи є за що критикувати збірну України після цієї перемоги над командою Ізраїлю?
- Помилки допускаються всіма. Не помиляється той, хто нічого не робить. Той, хто нічого не робить − це вже найголовніша помилка. Сильно критикувати гравців не треба. Були проблеми, але гравці самі виправлялися. Головне, що кількість перейшла в якість.

- Як Вам гра футболістів, яких Ви випустили на заміни у другому таймі товариського матчу?
- Вони непогано увійшли до гри. Видно, що люди старалися. У будь-якому колективі кожна людина має різний час для адаптації. Комусь це вдається швидше, комусь - довше. Дебютували вони добре, але перший раз - найбільш хвилюючий.

- При Вашому тренерстві збірна України ще жодного разу не програла. Як Ви вважаєте, про що це говорить?
- Нас цьому вчили свого часу. Який сенс виходити на поле? Заради участі? Якщо виходиш на поле, то повинен переслідувати максимальні цілі. Якщо щось не виходить, то потрібно кількістю перетворювати на якість. Це ж не хобі, а серйозна робота. Хлопці все прекрасно розуміють.

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 36
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
BBB
Ну ты совсем смешной!!!!Конечно Сан-Марино недооценивать нельзя,но и до Молдовы им далеко!!!!Я лично считаю,что это хорошо-сначала сыграть официальную тренировку с Сан-Марино,почувствовать друг друга,а потом принимать англов!!!Хуже было бы,если бы календарь был наоборот!!!!Тем более,что у нас есть маленькое преимущество-англы только вкатываются в сезон,а мы уже разбежались!!!И плюс свое поле,свои болельщики!!!!А если англы не смогут переиграть Монтенегро,то нам и ничейки может хватить для общего первого места в группе!!!
ivanovic1950
ОСТАЛОСЬ НЕМНОГО И ГЛАВНОЕ ЧТО БЫ ФОРТУНА БЫЛА С НАМИ С УКРАИНОЙ.
ivanovic1950
ПЕРЕД АНГЛИЕЙ НАДО ЕЩЕ ВЫИГРАТЬ ОДНУ ИГРУ НУ А ПОТОМ ПОСЛЕ УДАЧНОЙ ИГРЫ И С АНГЛИЧАНАМИ.
avtv4444
Не люблю Суркисов, но за одно им благодарен, что переманили Блохина. В выиграше оказались;- сборная Украины; Металлист; Шахтер и Днепр, а Динамо жаль.
Flunya
Фоменко пока ведет себя как профи. Ждем матч против Англии, там реально будет видно качество его работы.
ABCD4321
[quote matyan—15.08.2013 11:09]
Да,"маланцы такие мертвые",но и наши сыграли прилично,хотя и допускали ошибки.В общем товарняк оказался нужным и для общего тонуса и для дальнейшей стратегии.
bruvv
Толю треба вже сплавляти, тупить так, що піпець...він своє вже відіграв
kapacb86
Очень понравился Эдмар, раскрылся с положительной сторны два ассиста это то что нужно! Тлоя как всегда разочаровал, что не пас то брак...нужно вовремя заканчивать чтоб остаться в памяти болельщиков великим. В клубе пуст играет, но в сборной он уже давно не тянет на роль капитана...увы.
matyan
Был на стадионе, так и не понял это маланцы такие мертвые??? Очень прилично, именно командная игра, сплоченность, по телику наверно не видно было, каждый сборник, даже если не точный пас, сразу искренне просил прощение)))
Scorp1k
вот і маєте, Фоменко - тільки прийняв команду (до того ж не в найкращому стані) і зразу дав результат і не шукає виправдання як той самий Блохін, то йому мало часу, то легіонери не зіграні, то судді...
mist76
Сборная порадовала. Фоменко конечно классный тренер. Потеряв 4 ключевых игроков показать такую хорошую игру! Эдик был просто красавцем. Две голевых отдал, молоток. Хорошая замена Гармашу. Дай бог, восстановится Ярмола и будет играть Хачериди, тогда и на Англию можно смотреть с оптимизмом.
black_touch
фоменко достойный человек !отвечает грамотно и профессионально . перед назначением его тренером . я был слегка не прав. по первым впечатлением .
Ramiel1987
Ещё про Гармаша забыл!
уух (праскурафф)
Adiq — 15.08.2013 02:00
Наверное впервые в истории сборной Украины на поле по ходу матча вышел только ОДИН игрок Динамо Киев.
=============================================
будя х*йню писать
Хач, Ярмола, Селин, Гармаш - вот те и минус 4... а еще Коваль в запасе
mihaill2009
Что значит игры нет?Игры не было при Блохине,когда каждый играл так как хотел.А здесь каждый играл установку тренера.Эдмар яркий пример,и позиция не та Что у Маркевича,и совсем другая игра.А отбор при потере?А прессинг.Верной дорогой идете товарисч Фоменко!
r3x86
не пиши бред! Хачериди и Ярмоленко травмированы! так что как минимум 3 игрока Динамо в сборной! а тебе лишь бы хрень ляпнуть
Anatol77
Ya dumayu milya peresedit bloxy v Dinamo vernee ya nadeyus
energy-c
Да, молодцы!
micha(ZAKARPATTJA)
Верніть Мілю!)
чувак класно крив корпусом,зразу після його виходу,куча штрафних у бік суперника