Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1182
4

Юрий ПАНЬКИВ: «Хочется забыть вылет из ЛЕ, как страшный сон»

Вратарь донецкого «Металлурга» - о вылете из ЛЕ и задачах на сезон

Голкіпер донецького «Металурга» розповів, за рахунок чого після провалу в єврокубках команда намагається вилізти з психологічної ями.

- Де команда після вильоту з Ліги Європи відшукала психологічні сили для перемоги над «Арсеналом»?
- На це питання тяжко відповісти. Так, психологічний стан команди був не найкращий. Нам украй потрібна була перемога. Уважаю, що нам більше пощастило в цьому матчі, ніж супернику. Два пенальті, які були призначені в першому таймі, звичайно, допомогли добитися бажаного результату.

- Для вас особисто гра проти «канонірів» мала особливий підтекст, адже свого часу виступали за «Арсенал»?
- Звичайно. Кожен гравець проти своєї колишньої команди налаштовується ще сильніше. А в «Арсеналі», до того ж, у мене залишилося чимало друзів. Хороші стосунки в мене й з тренерами «канонірів». Отож треба було тримати рівень (сміється).

- Сьогодні в «основі» «Металурга» ми не побачили півскладу ключових гравців. У зв’язку з чим пов’язана така «епідемія»?
- У четвер у грі з «Кукесі» футболісти отримали мікротравми. Саме тому не грали Слава Чечер, Велізар Дімітров. До матчу переживали, що досвідчені гравці не зіграють. Але, на щастя, вікторія дісталася «Металургу». Сподіваюся, що травмовані гравці залікують свої болячки, а в наступному матчі вийдуть на поле у складі й допоможуть команді.

- Ви не зазначили, що ваш партнер по команді Володимир Польовий взагалі отримав перелом ноги?
- Так, у Володі дуже серйозна травма - перелом плеснової кістки. Він у матчі з «Кукесі» ще намагався кілька хвилин грати, але не зміг. Після матчу зробив рентген, який і визначив ступінь тяжкості ушкодження. Йому належить дуже нелегкий у психологічному плані період. Його треба пережити. Уся команда його підтримує та бажає Володі здоров’я та якнайшвидшого одужання.

- Ваш колишній партнер по команді Максим Шацьких знає, як вам забивати, але не зумів цього зробити. Володієте рецептами протидії?
- Максима вважаю одним із найсильніших футболістів в Україні. Він пройшов дуже велику школу. Він - лідер у своїй команді. А що стосується сьогоднішнього матчу, то мені, напевне, в ньому більше пощастило. Не приховую, налаштовувалися на те, щоби «перекрити» Макса, не дати йому забити. На щастя, в нас це вийшло.

- Юрій Максимов залишив команду, головним тренером призначений Сергій Ташуєв, а готує поки колектив Володимир П’ятенко. Така чехарда подій не напружує гравців?
- Це - життя, тож потрібно перебудовуватися. Дуже шкода, що так вийшло з Юрієм Максимовим, але це питання не до мене, а до керівництва клубу. Уважаю, що футболісти також винні в цьому. І керівники клубу нам на зборах сказали, що за результат відповідає тренер, і зазвичай звільняють наставника. Шкода, адже цілком можна було звільнити й кількох футболістів.

Сергій Ташуєв зараз знайомиться з командою, вже кілька тренувань провів. Установку на гру з «Арсеналом» уже він давав.

- Після вильоту з Ліги Європи завдання на внутрішній арені не зазнали змін?
- Розмови про це не було. Нам і так дуже соромно, що так усе вийшло в єврокубках. Зараз на нашу адресу звучить багато справедливої критики. Так, ми були зобов’язані проходити «Кукесі». Але що поробиш? Попри все, треба перегорнути цю сторінку, забути, як жахливий сон, налаштовуватися на наступні матчі та через перемоги виходити з цієї психологічної ями.

Дмитро ДОЙНІКОВ, «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
BekXan
Да какие выводы продажные шкуры.
Сержик
Металлург каждый год колхозникам влетает, это уже как традиция. А руководство никаких выводов из этого не делает.
BekXan
Юрий ПАНЬКИВ: «Хочется забыть за ЛЕ навсегда»
Igoroshko-Kiev
Юрий ПАНЬКИВ: «Хочется забыть вылет из ЛЕ, как страшный сон»
-------------------------------------------------------------
хер тебе щенок!пусть он тебе всю ЖИЗНЬ твою бля снится!!!