Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 14 августа 2013, 13:04
4110
5

Мирослав СТУПАР: «Можаровский не назначил два пенальти»

Экс-арбитр ФИФА проанализировал работу судейских бригад в матчах минувшего тура чемпионата

| Обновлено 14 августа 2013, 13:04
4110
5
Мирослав СТУПАР: «Можаровский не назначил два пенальти»

«Металург» Зп - «Севастополь». Анатолій Абдула загалом упевнено провів поєдинок, але в одному епізоді допустив помилку, коли м’яч потрапив у не притиснуту до корпусу руку Сергія Симоненка, й арбітр не призначив 11-метровий. Чомусь не допомогли Абдулі й асистенти, зокрема додатковий Олександр Білокур, який прискіпливо дивився, але так і не відреагував належним чином. У попередньому турі помилялися новачки, а в цьому естафету перейняли досвідчені рефері.

«Ворскла» - «Іллічівець». Ця зустріч, як і дві інші: «Карпати» - «Зоря» й «Таврія» - «Шахтар» не були складними для арбітражу. Мали місце лише деякі суперечливі епізоди з винесенням дисциплінарних покарань, але вони не мали якогось великого значення.

«Металіст» - «Волинь». У Сергія Бойка в кожному матчі є огріхи. Цей не став винятком. На 24-й хвилині арбітр дав жовту картку Ванче Шикову, хоча за фол останньої надії проти Хосе Соса повинен був застосувати до захисника «Волині» серйозніше покарання. Трудно зрозуміти, чому Бойко цього не зробив. Мабуть, не хотів засмучувати Віталія Кварцяного, щоби знову не акцентував увагу на суддях. Але таким вчинком Бойко, який у П’єрлуїджі Колліни номер один в Україні, підриває авторитет арбітрів і принижує колег. Уявляю, що відчувають інші рефері, які працюють краще за Бойка. Серйозні запитання щодо його профпридатності. Він не кращим чином зарекомендував себе на юніорському Євро-2013, але надалі його робота в Європі може бути ще смішнішою. Не дивуюся, що так багато таких арбітрів у європейських клубних турнірах. Колліна має якусь свою, тільки йому зрозумілу, тенденцію відбору.

Що стосується епізоду, коли мала місце сутичка між партнерами по команді (Марко Девич і Соса), то арбітр повинен був відреагувати відповідним чином на таку поведінку виконавців, але не зробив цього.

В епізоді, коли «Металіст» забивав третій м’яч, були підозри, що аргентинський новачок харків’ян Алехандро Гомес перебував у офсайді, коли отримував передачу з глибини поля, але повтори дали чітку відповідь, що асистент правильно зробив, що не підняв прапорець, бо Гомес не потрапив у офсайдну пастку - один із захисників був ближче до воріт.

«Дніпро» - «Говерла». Олександр Дердо намагається витримати певну лінію. І в попередньому випадку, коли він працював на матчі 3-го туру «Динамо» - «Севастополь», не розкидався картками, й цього разу вибрав таку ж модель суддівства. Я це вітаю. Адже футбол - контактний вид спорту, й якщо немає зайвих грубощів, не варто розкидатися картками. Хоча, звичайно, треба слідкувати, щоби робочі моменти не переросли у серйозні конфлікти. Варто похвалити й асистента арбітра, який чітко розібрався в голевому епізоді та справедливо не зафіксував положення поза грою в Ніколи Калинича.

«Металург» Д - «Арсенал». Після матчу арбітраж викликав гнівну реакцію в представників киян. Але я вважаю, що Костянтин Труханов і його асистенти впоралися з роботою, а всі суперечливі моменти трактували правильно. І в першій, і в другій ситуації, коли суддя призначав пенальті, захисник діяв не за правилами. Андрій Богданов, який заробив жовту й одразу ж червону картку, мабуть, такого наговорив арбітру, що сумнівів щодо його вилучення просто не залишалось.

«Динамо» - «Чорноморець». Юрію Можаровському минулого сезону видали багато авансів. Зокрема, у цьому матчі він не призначив два пенальті - в першому випадку Олексія Гая захисник вдарив по гомілкостопу, але арбітр вирішив, що мала місце симуляція, тож нагородив гравця «Чорноморця» «гірчичником». У іншому випадку, вже з протилежної сторони, захисник руками відверто затримав бразильця Дуду, але суддя знову не призначив 11-метровий. Ще в одному епізоді м’яч у штрафній поцілив у руку Маркусу Бергеру, цього разу рефері вчинив правильно, що не вказав на позначку. Інакше це була би вже зовсім дитяча помилка.

«Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Игрок Реала заявил, что гол Барселоны в ворота Лунина должны были отменить
Футбол | 24 апреля 2024, 07:31 2
Игрок Реала заявил, что гол Барселоны в ворота Лунина должны были отменить

Тони Кроос считает, что Андреас Кристенсен придерживал его во время забитого мяча

Известна оценка Миколенко за матч с Ливерпулем, в котором он получил травму
Футбол | 25 апреля 2024, 01:32 0
Известна оценка Миколенко за матч с Ливерпулем, в котором он получил травму

«Эвертон» обыграл Клоппа и Ко 2:0, Виталий получил травму и был заменен в перерыве

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Taker.ua
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
100004073134923@facebook
А желтая карточка для Алехандро Гомеса за что?
Подпрыгивает игрок росточком 165 см. и заваливает игрока ВОЛЫНИ.Да он до подмышки только дотянулся.
Dynamo4ever
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Serhio
Как Вы достали со своим нытьём про жолтые пенальти чем тренера занимаются забивать нада с игры а не играть в бей беги пускай скажут что Динамо переиграло по игре Черноморец что они были лутше Шахты
Так пускай заранее готовят вью про судейство против Днепра и Меалла и можно туда добавить матч лиги европы
ChMP
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил