Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 09 августа 2013, 14:34
3267
8

Олег САЛЕНКО: «Для возрождения Динамо нужно время»

Украинский специалист высказал собственное мнение о проблемах и перспективах «Динамо»

| Обновлено 09 августа 2013, 14:34
3267
8
Олег САЛЕНКО: «Для возрождения Динамо нужно время»

- Олеже Дмитровичу, на початку минулого сезону, 25 вересня 2012-го, до команди прийшов Олег Блохін. Тоді це був найкращий варіант для «Динамо»?
- Не знаю за інші, але це був хороший варіант для «Динамо». Я лише зрадів, що Олег Блохін тренуватиме команду, адже, передусім, він - свій. Тому створюватиме клуб на зразок того, коли ще сам виступав у біло-синій формі. І була лише одна мета: перемогти в усіх турнірах, де «Динамо» бере участь. Відтак навіть питань не виникало в доцільності його запрошення.

- Те, що Блохін отримав команду по ходу сезону, ускладнило завдання досягти бажаного результату вже в тому ж сезоні?
- Не особливо. Більше виникло проблем через те, що занедужав і був відсутній на офіційних матчах. Але час ще є. Цього сезону знову «Динамо» придбало чимало виконавців, тому потрібно зачекати з результатами. Одна справа - тренувати склад, який не змінюється впродовж тривалого часу, зовсім інша, коли щосезону приходять п’ятеро-шестеро нових гравців. Важливо зараз визначитись із основ­ним набором гравців і награвати його.

- Узимку Олег Володимирович запросив до команди Євгена Селіна, Романа Безуса та Домагоя Віду. Чи змогли ці хлопці влитись у команду? Нині лише Селін - гравець основи…
- Поки що нелегко про це говорити. Зараз такий момент, що потрібно більше працювати з іноземцями, адже вони підбиралися під певну тактику Олега Володимировича, його бачення гри. Він знає, на що вони спроможні. Можливо, наші хлопці ще не в тому стані, щоб грати так, як вимагає від них Олег Блохін.

- Зрештою, яка головна причина, що вже в стартовому сезоні Блохіна клуб уперше посів третє місце? Зазвичай говорять, що не він готував команду до сезону, й нагадують про раптову хворобу наставника.
- Для початку йому потрібно було обрати побудову гри та схему дій, а вже потім підбирати під неї потрібних йому виконавців. І що з того, що команда отримала лише бронзові нагороди чемпіонату? Зараз усе на стадії побудови. Усі футболісти, які прийшли до команди (якими би не були зірками), не зможуть без зіграності продемонструвати потрібний виконавський рівень і, відповідно, результат.

- Улітку Ігор Михайлович Суркіс заявив, що Блохін - його остання надія. У свою чергу, чи можна вважати тоді, що літні трансфери - це головна надія Олега Володимировича повернути динамівський футбол?
- Жоден закордонний фахівець не зможе повернути динамівський футбол, а Олегу Блохіну - під силу. «Динамо» відродиться, знову запрацюють відомі динамівські фланги. Усі цього чекають од нього, але, знову ж таки, для цього потрібний час. Це розуміє Ігор Суркіс, відтак зараз його ніхто особливо не «напрягає».

- Із уст Олега Блохіна колись звучало, що він займатиметься українізацією «синьо-білих», але, як бачимо, у це міжсезоння прийшли винятково легіонери.
- Подивимось, як він із ними працюватиме. Йому були потрібні сильні гравці. Тому треба перелаштовувати їх під наші футбольні реалії. Треба дивитися на те, хто зараз найсильніший на своїй позиції. Легіонерам не гарантоване місце в основі, вони також можуть присісти на лавку. Якщо іноземний футболіст виконує вимоги Блохіна, то не бачу в цьому проблем.

- Зараз не виникають думки щодо проблем із лімітом? Денис Гармаш вибув на два місяці, в останньому матчі проти «Шахтаря» зазнав травми Андрій Ярмоленко…
- Якраз до цього й вів, що зараз проблема з кваліфікованими українськими гравцями, тому проблеми з лімітом можуть їх не оминути. Вибув Денис на два місяці, але ще не забувайте про повернення спортивної форми, відтак цей термін може зайняти більше часу. Якщо таке відбувається, можливо, потрібно знайти їм заміни. Хоча це означає, що тим українцям, які нині не потрапляють до основи, збільшується можлива ігрова практика в матчах. Адже, попри все, а чотири гравці із вітчизняним паспортом у чемпіонаті повинні грати.

- Цьогоріч до чемпіонату колектив уже готував Олег Володимирович, однак знову з’явилися проблеми, бо гравці приїжджали на збір у різний час. Чи не це є головною причиною невтішного старту киян?
- Невтішний? Це лише поєдинок із «Шахтарем» відкинув їх у турнірній таблиці. Перших півроку награватиметься нова команда. Краще втратити зараз у часі, щоби зробити команду на майбутнє. Усі звикли до того, що потрібно все та зразу. Такого у футболі не буває. Якщо команда йде правильним шляхом, не потрібно їй заважати.

- А минулий сезон не можна вважати певною розкачкою для Блохіна?
- Про що можна говорити, якщо нині зовсім інші гравці грають? Вибуло два українських футболісти (Гармаш та Ярмоленко), а прийшли аж п’ятеро (Мбокані, Беланда, Ленс, Тремулінас і Драговіч) - понад півкоманди змінилось!

- Перед сезоном фахівці щодо боротьби за чемпіонство віддавали перевагу саме столичному ФК. Але до графіка Лобановського - перемога дома та нічия на виїзді - справа не зав­жди доходить. Вочевидь, пот­рібно робити якісь висновки та ухвалювати певні рішення?
- Ні, поки що варто далі довіряти тренеру. Команди взагалі створюються роками! Потрібно ще принайм­ні потерпіти до зими. Свого часу було щось схоже у «Шахтарі», коли Мірчу Луческу хотіли звільняти. Однак потім румун вибудував команду, яка впродовж останніх років перемагає у чемпіонаті та непогано виступає в Лізі чемпіонів.

- Підсумовуючи все сказане, чи по дорозі «Динамо» з Блохіним? За всієї поваги до Олега Володимировича…
- Однозначно ніхто не може говорити. Якщо взяли фахівця на посаду тренера, необхідно йому довіряти. Нехай остаточно створить колектив, тоді й говоритимемо, чи по дорозі.

- Чи дозволяє час перебування Олега Володимировича на посаді тренера «Динамо» говорити про рівень цього фахівця?
- Ні. Повторюю: минулого сезону був певний набір гравців, зараз - інший. Блохін якраз виконує найкропіткішу роботу, після якої буде видно його рівень.

- Якщо Блохін продовжить тренувати «біло-синіх», чи може він ще цієї першості поборотися за чемпіонство?
- Ще не все втрачено. Утім, чемпіонство - не найголовніше. Мета, звичайно, створити клуб, який щосезону перемагатиме у чемпіонаті. А це не так просто, як здається.

Євген ДЕМЯН, «Український футбол»

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стала известна реакция Анчелотти на голевую ошибку Лунина в матче с Барсой
Футбол | 23 апреля 2024, 07:51 7
Стала известна реакция Анчелотти на голевую ошибку Лунина в матче с Барсой

Карло обеспокоен игрой украинского вратаря

Обновлен список претендентов на Золотой мяч 2024. Роналду выпал из топ-20
Футбол | 23 апреля 2024, 07:25 28
Обновлен список претендентов на Золотой мяч 2024. Роналду выпал из топ-20

Главным фаворитом все также является Джуд Беллингем, Лионель Месси замыкает двадцатку

Комментарии 8
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
aicraft1965
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
posaliv
Чтоб бросить пить-тоже нужно время. И, я думаю, возрождение Динамо - гораздо более вероятный вариант.
Joshua
Если бы у бабушки были яйца она была бы дедушкой
jonylong
А что будет если вдруг Березовчук(забивший гол в свои ворота тем самым провёл ДК - которое играло с Металлистом -в следующий тур Лиги Европы )признается что денег дал ему И Суркис ? Какая будет реакция ФФУ и КДК ? Поверят ли ему как поверили Лащенкову? Отстранят ли Суркиса(повторно как 1996!!!)
Заберут ли медали и очки ?Дисквалифицируют ли клуб?Ваше мнение
sportxxi
На фото: Саленко в пивбаре?
Shurat88
в плане доступ к интернету конкретно у меня.
Shurat88
на фото Олег читает газету Команда))) прикольно я её еще в конце 90-х читал , а после того как интернет появился єпоха газет закончилась.
заяц Мазай
лет так 500!