Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Международные турниры
| Обновлено 09 августа 2013, 11:56
3184
0

LVIV OPEN CUP-2013: представлення команд групи А

За вихід в фінал будуть конкурувати «Нікарс», «Тулпар», «Спартак» та «Енергія»

| Обновлено 09 августа 2013, 11:56
3184
0
LVIV OPEN CUP-2013: представлення команд групи А

14 серпня у Львові стартує представницький міжнародний футзальний турнір «LVIV OPEN CUP». Офіційний сайт львівської «Енергії» розпочинає представлення учасників із команд, що потрапили до групи А. Календар турніру тут.

«Нікарс» (Рига, Латвія)

Ризький «Нікарс» є найтитулованішим клубом Латвії. У минулому сезоні він ушосте поспіль став чемпіоном країни. Основним конкурентом на внутрішній арені «Нікарса» є інша ризька команда «Раба». У сезоні 2012-2013 команди у фіналі плей-офф провели п’ять матчів. В останньому вирішальному переможця виявили у додатковий час – 3:2. Після першого тайму «Раба» вела 2:0, чемпіон уникнув поразки за 19 секунд до кінця основного часу, а в овертаймі підловив віце-чемпіона на тактичному промаху: автором «золотого» голу став Жуков.

  

У розпал минулого сезону ФК «Нікарс» очолив відомий португальський фахівець Орландо Дуарте. 55-річний наставник раніше працював з португальськими клубами «Атлетико» і «Спортинг». У 1996 році він перебрався до тренерського штабу збірної Португалії, а через чотири роки став головним тренером. На цій посаді пропрацював 10 років. На чемпіонаті Європи-2000 португальці дісталися півфіналу, такий же результат показали і в 2007-му, а в 2010-му домоглися кращого результату в історії, дійшовши до фіналу чемпіонату Європи, коли поступилися іспанцям (2:4). Після відходу зі збірної Дуарте зосередився на роботі зі «Спортингом». Під його керівництвом лісабонці не тільки ставали чемпіонами Португалії, але й успішно виступали в Кубку УЄФА. У сезоні 2010/11 «Спортинг» дійшов до фіналу, де у вирішальному поєдинку все ж поступився італійському «Монтесільвано». У наступному сезоні чемпіон Португалії знову опинився в «Фіналі чотирьох», але в півфіналі програв майбутньому володарю кубка іспанській «Барселоні» (1:3), а в матчі за третє місце - італійській «Марці» (3:4).

Лідерами команди є Веве, Жардел та Зе Марія. Веве є гравцем атакуючого плану, не раз визнавався найкращим в чемпіонаті. Жардел перед переходом в «Нікарс» 5 років виступав за лісабонську команду «Белененсес». А Зе Марія перейшов в ризький клуб із «Бенфіки».

«Нікарс» вийшов із відпустки 29 липня. Тож, у Львові прибалти будуть далекими від своїх оптимальних кондицій. Відразу ж команду поповнили новобранці:  Айгар Бондарс - беззмінний перший воротар збірної Латвії, довгі роки виступав у складі головного конкурента і найпринциповішого суперника «Нікарса» - «Раби». «Нікарс» також поповнили Дмитро Забаровський (як і Айгар Бондарс довгий час виступав за «Раба» є, на думку багатьох знавців латвійського футзалу, одним з найкращих гравців оборонного плану), Антон Астраханцев (воротар до цього переважно виступав у великому футболі), Оскар Ікстенс (перспективний гравець, торік виступав у першій лізі за LSPA), Лауріс Хінценберг (торік виступав у першій лізі за LSPA), Іво Юкіч (дев'ятий воротар світу 2012 року на думку сайту futsalplanet, торік виступав у складі італійського клубу Pescara), Рамада (залучався до молодіжної збірної Португалії, останніх півтора сезони виступав у складі чемпіонів Угорщини Győri ETO FC).

Минулого року в Іспанії «Енергія» зустрічалася із «Нікарсом» в заключному матчі елітного раунду Кубка УЄФА. Матч, що не мав принципового турнірного значення, завершився перемогою галичан.

«Спартак» (Москва, Росія)

У 1999 році на базі «Мінкаса» був створений міні-футбольний клуб «Спартак». Його президентом став Євген Ловчєв, який залишився і головним тренером клубу. У сезоні 1999-2000 «Спартак» виграв срібні медалі, поступившись лише «Діні», але через рік йому вдалося перервати багаторічну гегемонію восьмиразових чемпіонів Росії – «червоно-білі» стали другим клубом, який виграв чемпіонат Росії з міні-футболу. У сезоні 2001-2002 «спартаківці» стали тільки третіми, зате виграли кубок Росії, обігравши у фіналі все ту ж «Діну».

Після 2002 року «червоно-білі» більше не потрапляли до трійки найсильніших. А в 2007 році «Спартак» через фінансові проблеми був змушений заявитися у Вищу лігу, другий дивізіон в структурі російського міні-футболу. Не програвши в сезоні 2007-2008 жодного матчу, він повернувся в Суперлігу, проте змінивши прописку - тепер клуб представляв Рузу з Московської області. Однак і там клубу незабаром було відмовлено у фінансуванні, і в кінці 2008 року він припинив існування. Весною 2013 року було оголошено про відродження «Спартака». Нова структура заручилася підтримкою товариства «Спартак», тож має право на використання ромбика з буквою «С». В сезоні 2013-2014 москвичі гратимуть у Вищій лізі чемпіонату Росії, перед ними стоятиме завдання потрапити в Суперлігу.
 
«Тулпар» (Караганда, Казахстан)

МФК «Тулпар» заснований в 2001 році в Караганді. З того ж року бере участь у чемпіонаті Казахстану з міні-футболу. За кількістю титулів «Тулпар» є другим клубом країни після алматинського «Кайрата».

У сезоні 2003-2004 років «Тулпар» вперше у своїй історії виграв Кубок країни. У лютому 2006 року «Тулпар» знявся з чемпіонату, протестуючи проти упередженості по відношенню до клубу з боку суддів та керівництва департаменту футзалу, що лобіюють інтереси «Кайрата». Клуб пропустив і наступний сезон. У 2007 році «Тулпар» об'єднався з карагандинським клубом «Ікар» і заявився в чемпіонат під назвою «Ікар-Тулпар». Дворазовий володар Суперкубка Казахстану.

Головний тренер команди Аміржан Мукані є також тренером національної збірної країни. Фактично, клуб є базовим для збірної Казахстану. У команді також виступає троє бразильців – воротар Жеронімо та двоє польових гравців – Алекс й Джексон. Ще один бразилець Преа по завершенні минулого сезону покинув «Тулпар».

«Результат турніру у Львові не має принципового значення, але, звичайно, хочеться, щоб він був позитивним, - поділився своїми очікуваннями від виступу «Тулпара» на «Кубку Львівщини» наставник Аміржан Муканов. -  Головне - перевірити готовність складу до участі в Лізі чемпіонів і чемпіонаті Казахстану. Хлопці це завдання чудово розуміють, тим більше, команда залишилася в колишньому складі, тільки Айдос Таттібаєв повернувся назад у великий футбол і буде виступати за темиртауський «Булат-АМТ». Усі карагандинські гравці і бразильці на місці, дуже сподіваємося, що травмовані гравці відновляться. Розраховуємо на всіх».

Завдяки перемозі «Кайрата» в розіграші Кубка УЄФА, «Тулпар» цьогоріч стане другим представником Казахстану у єврокубках. Волею жеребу в основному раунді турніру «Тулпар» у Харкові гратиме в одній групі із чемпіоном України – «Локомотивом». 

«Енергія» (Львів, Україна)

«Енергія», як відомо, заснована 1 липня 2001 року. Ось головні титули та досягнення «зелено-білих»:
Чемпіон України: 2007, 2012
Срібний призер чемпіонату України: 2006, 2008, 2011
Бронзовий призер чемпіонату України: 2010, 2013
Володар Кубка України: 2011, 2012, 2013
Фіналіст Кубка України 2006
Фіналіст Кубка ліги (2): 2003, 2005
Переможець турніру «Dina Open Cup» (Москва) 2007 р.
Переможець турніру енергетиків м. Новолукомль (Білорусія) (2): 2002, 2003 рр.
Переможець Кубку Галичини (Львів): 2004, 2006 рр.
Переможець турніру Beskid Futsal Cup 2011 р.

Наприкінці минулого сезону «Енергію» очолив відомий у минулому футзаліст Олександр Косенко. Наставник влітку затіяв кадрові зміни у команді. «Зелено-білих» підсилили Тарась Кузь, Олександр Бондар, Михайло та Микола Грицини, Андрій Пітуля. За винятком братів, інші троє уже раніше грали за «Енергію».

www.energia.lviv.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Пять украинок сыграют на престижном грунтовом турнире в Мадриде
Теннис | 27 марта 2024, 16:02 2
Пять украинок сыграют на престижном грунтовом турнире в Мадриде

В основу по рейтингу проходят Свитолина, Костюк, Ястремская, Калинина и Цуренко

Саутгейт хочет, чтобы УЕФА изменил одно из правил регламента Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 10:15 5
Саутгейт хочет, чтобы УЕФА изменил одно из правил регламента Евро-2024

Главный тренер сборной Англии хотел бы видеть больше игроков в заявке свой команды

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.