Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 07 августа 2013, 15:03
1608
4

Игорь КУТЕПОВ: «Маркевич выберет правильную тактику»

Футбольный эксперт проанализировал противостояние «Металлиста» и ПАОКА в квалификации Лиги чемпионов

| Обновлено 07 августа 2013, 15:03
1608
4
Игорь КУТЕПОВ: «Маркевич выберет правильную тактику»

- Чи здивував мене результат дебютного для харків’ян матчу в Лізі чемпіонів? Не так, щоб аж сильно. У принципі, Мирон Маркевич казав, що в першому матчі з ПАОКом для «Металіста» головне - не пропустити. Приємно, що команда перевиконала завдання. На прес-конференції після гри Мирон Маркевич сварив підопічних за перший тайм. Справді, до перерви були провали, гравці десь діяли не так, як того хотів головний тренер. Думаю, позначилося хвилювання, адже для більшості виконавців це був перший матч на такому рівні. Але, наскільки мені відомо, Мирон Богданович ніколи в перерві не сварить підопічних, не підвищує голос, просто вказує на якісь помилки чи моменти, які треба поліпшити. Раніше були навіть складніші матчі, та навіть у цих випадках Маркевич стримувався. Хлопці повинні самі зрозуміти, де вони недопрацювали, відтак зробити висновки.

Із приводу пенальті: воротар греків міг би врятувати свою команду, якби завчасно кинувся в кут, куди пробивав Марко Девич. Як я бачив, Девич намагався відштовхуватися від дії голкіпера, але той залишився на місці, та, як то кажуть, не сіпався. І воротар - молодець, і Марко не знітився, в останню мить зміг викрутити м’яч, і, головне, що в нього вийшло відзначитись, отож на таб­ло загорілися такі приємні для нас цифри.

Проте рахунок міг би бути ще більшим, якби Джонатан Кристальдо реалізував момент на останніх хвилинах. У футболі таке буває, навіть у ще комічніших ситуаціях не забивають. Відзначу, що аргентинець отримав чудовий пас, блискуче на швидкості обіграв голкіпера, і, напевне, вже бачив м’яч у сітці. Але, мабуть, не вистачило концентрації.

Яку роль зіграла відсутність уболівальників на стадіоні в Греції? Судячи з висловів перед матчем, латиноамериканцям краще, коли трибуни бурлять і стимулюють показувати свої найкращі якості. Але підсумковий рахунок засвідчує, що відсутність глядачів не зіграла проти харків’ян.

Чи не відлякає рахунок першого матчу вболівальників од походу на стадіон у Харкові? У домашній зуст­річі «Металіст» у будь-якому разі мав би велику підтримку. Команду люблять у Харкові, вона показує гідну гру та результати. Думаю, ОСК «Металіст» заповнять майже 30 тисяч глядачів.

У матчі-відповіді колектив Маркевича теоретично влаштує й невтішний рахунок. Але я бачив післяматчеві інтерв’ю гравців, які правильно все розуміють: за жодних обставин не можна розслаб­лятися. Треба до кінця довести справу. До того ж, ми бачили, що ПАОК - граюча команда, що має в своєму розпорядженні швидкісних футболістів. У них буде тиждень проаналізувати ситуацію, тож, думаю, у Харкові суперник зробить усе можливе, щоби схилити шальки терезів на свою користь. До цього треба бути готовим на 100 відсотків.

На мою думку, футболісти «Металіста» не побіжать стрімголов, повинен бути присутній раціоналізм. Маркевич знає, як це зробити, та за рахунок чого. Упевнений, керманич вибере правильну тактику.

Зрозуміло, якщо «Металіст» заб’є, в гравців із Бразилії та Аргентини з’явиться спокуса влаштувати шоу, але, загалом, думаю, у Харкові буде переважати прагматичний футбол.

«Український футбол»

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стала известна сумма премиальных для сборной Украины за выход на Евро-2024
Футбол | 03 мая 2024, 19:12 8
Стала известна сумма премиальных для сборной Украины за выход на Евро-2024

Национальная сборная Украины не будет обделена бонусами

Шахтер интересуется полузащитником Днепра-1
Футбол | 03 мая 2024, 19:52 8
Шахтер интересуется полузащитником Днепра-1

Валентин Рубчинский попал в сферу интересов «горняков»

Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Habarovskiy
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
jonylong
Сурок дисквалифицирован в 1996 ( за шубы) пожизнено ну и какой пердив? Не переживайте всё ОК ! Главное что бы Фирташ купил ДК и тогда вы поймёте что такое семья ибудут ДК и ДД ЛАПТИ вот тогда и порадуемся!!!
slam_vetal
какой пердив? ) УЕФА может применить санкции к еврокубкам... но не к внутреннему турниру..
nikolay1987dd
С пердива с таким составом можно без какой-либо тактики в первый же сезон вернуться в примьер-"лигу".