Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 07 августа 2013, 14:28
4151
7

Йожеф САБО: «Гармаша нет – некому играть в отборе»

Футбольный эксперт поделился впечатлениями от минувшего тура ПЛ

| Обновлено 07 августа 2013, 14:28
4151
7

- Існує такий вислів: «є футболісти, а команди немає». Усе ж цей поєдинок показав, що в «Динамо» досі немає команди, як такої. Потрібно об’єднувати гравців, тому що гра йде трішки в різнобій. Куплені іноземці полюб­ляють грати самі. А так у принципі футбол від киян був непоганий, хоча такі помилки, які призвели до другого й до третього забитих м’ячів у «Шахтаря», є просто неприпустимими. Вибачте, але футболісти такого високого рівня не мають права на такі грубі помилки.

Блохін запевнив, що «будемо працювати». Але все ж проблеми в цьому плані є. Ще покійний Валерій Лобановський говорив мені перед відходом: «Йожефе, я збираюся йти. Мені дуже тяжко працювати з іноземцями, вони мене не розуміють». Згадайте, в Луческу теж довгий час нічого не виходило, але потім він знайшов спільну мову. Ви ж подивіться, як у нього бразильці йдуть у відбір м’яча. Той же Тайсон, який у Харкові у відбір фактично не вступав, у Луческу повертається до свого штрафного, відбирає м’яч, а потім розгонить атаку й віддає передачу. Це - зразок! А в «Динамо» поки цього немає: Аруна - не захищається, Велозу - не захищається, Ярмоленко, хоч і відходить назад, але у відборі, відверто кажучи, слабенький. Так хто ж тоді буде відбирати м’яч? Гармаша немає - немає кому відбирати!

Стосовно матчу «Зоря» - «Металіст». Справа в тому, що такий результат цілком очікувався. У «Металіста» таке ж становище, як і в донецького «Металурга» та «Чорноморця»: ці команди грають на три фронти, тобто на третій-четвертий день потрібно виходити на гру.

Тому й тяжко. Проте обидві ці команди наразі перебувають у дуже хорошій формі: у них чітко вибудувана командна гра, є хороша ігрова дисципліна.

А про нуль набраних очок «Таврії» хочу сказати, що так помилятися не можна. Тобто не можна бути таким недалекоглядним. Справа в тому, що в команди був тренер, який прекрасно знав футболістів, знав про специфіку українського футболу. Усі ж знають, що «Таврії» заборонено купувати гравців, а значить потрібно обходитися тими, що є. І тут усупереч будь-якій логіці керівництво змінює новий тренерський штаб. Приїжджає фахівець, який не знає команду «Таврія», який не знає футболістів команди «Таврія», який, зрештою, не має уявлення про особливість українського футболу. І він починає щось будувати. І що з цього вийшло? І що з цього вийде далі?.. Я хотів його запитати: «А що ж буде з командою?» Сподіватися, що в грудні знімуть заборону на трансфери? Але вибачте, до того часу «Таврія» може опинитися в такій ямі, що вже й нові футболісти для першої ліги будуть не потрібні. В який футбол грає Христопулос? А я скажу - це той футбол, коли вся команда сідає у власному штрафному майданчику, а там, якщо щось вийде попереду, - добре, не вийде - ну значить так і буде. У такий футбол уже практично не грає ніхто!

«Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 7
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Obolon_Fobos
Мадяр...
UkrGame777
да это тока киевляночкам мерещется сущий заговор судей.
jonylong
про судейство киевляне и так соплями все залили+
100 раз прав!что ДК что ДД 2а истеричных и сопливых клуба которые обиженны на всех ищущие со всех сторон врагов
olegm555
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
nekton
Маразматик прогрессирует. После стадии подстилки он становится "капитаном очевидность"
nikolay1987dd
а почему же про судейство забыл сказать? вообще ослеп что-ли?
antonkhr
по Таврии согласен на 100%