Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 29 июля 2013, 14:21
1614
1

Младен БАРТУЛОВИЧ: «Боровик сыграл лучший матч в карьере»

Полузащитник «Карпат» о матче с «Арсеналом»

| Обновлено 29 июля 2013, 14:21
1614
1
Младен БАРТУЛОВИЧ: «Боровик сыграл лучший матч в карьере»

По завершенні гри проти столичного «Арсенала» лівий півзахисник «Карпат» Младен Бартуловіч дав емоційний коментар Інформаційному центру клубу.

– Дуже прикро програвати такі матчі. Ми вдруге поспіль вдома поступаємося команді гостей з однаковим рахунком 0:2. Але це були абсолютно різні поразки. Щоправда, в обох іграх ми самі собі, припустившись дитячих помилок, «привезли» по два голи. Але коли у зустрічі з «Ворсклою» ми майже нічого не створили в атаці і тому цілком закономірно програли, то сьогодні навіть з тими огріхами в обороні, які в нас були, ми все одно повинні були перемагати. Я упродовж гри не рахував, але думаю, ми створили десь близько десятка гольових моментів, не менше. Водночас «Арсенал» аж ніяк не награв на два голи. Але що тепер говорити – рахунок на табло.

Чого нам забракло, аби виграти? Відповідь лежить на поверхні – треба реалізовувати ті моменти, які ми створюємо. Вважаю, наша гра помітно покращується, адже з кожним матчем ми все частіше загрожуємо воротам суперника. От тільки м’яч не йде у ворота – хоч ти плач. Навіть не знаю, що тут додати. Всі хлопці повністю викладаються на тренуваннях. В усякому разі, я не можу комусь дорікнути, що він недопрацьовує. Та й в іграх, ви ж самі бачили, кожен залишає на полі всі свої сили. От і сьогодні вся команда робила все можливе, щоб досягти позитивного результату. Але з одного боку нам відверто не щастило, а з іншого – вище всяких похвал зіграв воротар киян Євген Боровик. Ще зовсім недавно ми з ним грали в одній команді і мені чудово відомі його можливості. Це насправді талановитий воротар. Але навіть при цьому всьому сьогодні він зіграв один з своїх найкращих, коли не найкращий матч у кар’єрі. Все, що летіло у ворота, він відбив або зловив. В якийсь момент я навіть подумав, що йому забити – безнадійна справа. Зрештою так і вийшло... Я сам тричі пробивав по воротах із забійних позицій. Щонайменше один раз м’яч повинен був залетіти до сітки. Але ні – Боровик відбив усі три.

Ще раз наголошу, що незважаючи на допущені нами помилки, ми не повинні були програвати і вже точно не заслужили на таке ставлення вболівальників. І я, і решта гравців команди розуміємо, що вболівальник хоче, аби ми вигравали в кожному матчі. Та ми й самі хочемо цього ж. Однак наразі у нас не все виходить. Але ж напевно по-іншому й бути не може – у «Карпатах» створюється нова команда, цей процес вимагає певного часу.

Саме тому я хочу вибачитися за сьогоднішню поразку та й загалом за далеко не той результат у стартових іграх, на який сподівалися львівські вболівальники. Повірте, ми також вірили, що після трьох перших матчів у нас буде не одне очко, а значно більше. Однак дійсність виявилася по відношенню до нас досить суворою. А з іншої сторони, хочу попросити наших вболівальників набратися трохи терпіння і підтримати команду. Зрозумійте, нам і так зараз зовсім не просто. У футболі все на перший погляд легко і щоб виграти, необхідно тільки дві речі – не попустити гол у свої ворота та забити самому. Але водночас і надзвичайно складно, бо немає дрібниць – найменша неточність може призвести до непоправних наслідків. А ще у футболі все «закручено» на психології. Коли в тебе йде гра, але немає потрібного результату, то ти починаєш зневірюватися у своїх силах і, як наслідок, починає погіршуватися рівень гри. І навпаки, коли команда не стільки грає, скільки мучиться на полі, однак при цьому їй вдається набирати очки, то це додає впевненості у собі і поступово починає налагоджуватися й сама гра. Тобто віра в команду загалом, в кожного свого партнера зокрема і впевненість у собі є надзвичайно важливими, так само, як і бажання грати та боротися за перемогу в кожній грі від першої до останньої хвилини.

Напевно у діях кожного гравця «Карпат» є помилки. Але я не думаю, що когось з нас можна звинуватити в тому, що він не віддається грі або береже себе, не залишає на полі всі свої сили. Є в нас і впевненість у собі та віра в партнерів і команду, бо ми на кожному тренуванні бачимо, хто як працює. Але зараз нам не все вдається в іграх і тому, щоб в нас і надалі була впевненість і ми не зневірились в собі, нам дуже потрібна підтримка ваша, наших вболівальників. Тому я хочу ще раз вибачитися за програні матчі і попросити вас приходити на наші матчі, але щоб при цьому ви підтримували команду, а не вигукували при кожній, навіть найдрібнішій помилці образливі слова як персонально до того чи іншого футболіста або тренера, так і до команди.

Я зовсім недавно став гравцем «Карпат», але в Україні граю не перший рік і добре знаю, що у Львові один з найбільш вибагливих вболівальників. Разом з тим знаю і те, що львів’яни є чи не найбільш відданими своїй команді. І не випадково й гравці збірної України найбільше люблять домашні матчі проводи саме у Львові. І я впевнений, що саме через позитивну енергетику львівських вболівальників українська збірна ніколи не програє у цьому прекрасному місті. Навпаки, коли я не помиляюсь, була лише одна нічия, а всі решту матчів вона виграла. Тож давайте і на іграх «Карпат» ви будете створювати таку ж атмосферу на стадіоні і тоді, я в цьому впевнений, ми також будемо перемагати. Наперед хочу подякувати за розуміння».

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Lemberger
цікаво, скільки з того сказав сам бартуловіч? мені виглядає на те, що ці два інтерв"ю з федорчуком та бартуловічом надто вже якісь "мудрі", сильно редаговані, в них багато виправдання та звернень до вболівальників. інфослужба карпат відчуває запах провального сезону і вже починає виправдовуватись? треба лиш нормально грати, а народ сам прийде! через 3 тури буде видно, скільки нефарту, а скільки чогось іншого.