Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 28 октября 2016, 07:29
8850
27

Мирон МАРКЕВИЧ: «Украинцы – наша головная боль»

Наставник «Металлиста» рассказал о старте команды в чемпионате и Лиге чемпионов

| Обновлено 28 октября 2016, 07:29
8850
27
Мирон МАРКЕВИЧ: «Украинцы – наша головная боль»

Після шести «бронзових» сезонів поспіль для «Металіста» починається нова ера, коли на команду Мирона Маркевича чекає випробування Лігою чемпіонів, а також захист завойованих позицій у прем’єр-лізі. Думками з цього приводу поділився головний тренер харків’ян.

- Мироне Богдановичу, які моменти в грі команди вас зараз найбільше хвилюють?
- Нам треба зміцнюватися - це однозначно. Зараз активно шукаємо кваліфікованих виконавців, які могли би підсилити нашу гру. Не все виходить так, як нам би хотілось, але робота кипить.

- Новий центральний захисник Родріго Моледо не потрапив у заявку на матч із донецьким «Металургом» через проблеми зі здоров’ям. Він уже краще почувається?
- Із Моледо вже все гаразд. Покладаємо на нього певні надії, тож хочемо, щоби він якомога скоріше міг допомогти нам на полі. Але штучно прискорювати цей процес ніхто не збирається.

- Чи задоволені, як команда виглядала з донецьким «Металургом»?
- До зустрічі з «Металургом» хлопці плідно попрацювали на зборах. До того ж, у рідних стінах на очах своїх уболівальників хотіли показати змістовний і результативний футбол. Зрештою, вважаю, нам дещо вдалось, але є й над чим працювати.

- Рахунок першого матчу сезону міг би бути й більшим на користь «Металіста»?
- Ми створили чимало моментів, що лише тішить. Але реалізація залишає багато запитань. Нам обов’язково треба покращувати цей компонент.

- Після матчу з донеччанами ви сказали, що Едмар на зборах травмувався, майже тиждень не тренувався, відтак не зіграв практично жодного матчу, тому вирішили його поберегти. Яка наразі ситуація з гравцем збірної України?
- З Едмаром також усе гаразд. Він уже відновився після ушкод­ження й набирає необхідні кондиції. Ми серйозно на нього розраховуємо в наступних матчах.

- Днями до вас повинен приєднатися черговий новачок - півзахисник атакувального плану Дієго Соуза. Його поява викликана травмою Хав’єра?
- Ми давно слідкували за Дієго Соузою, бачили в нього чимало позитивних якостей. Ситуація з Хав’єром змусила нас прискорити процес придбання цього виконавця. Розраховуємо, що йому не знадобиться багато часу на адаптацію, адже він досвідчений футболіст.

- За Дієго Соузу «Металіст» заплатив не лише певну суму коштів, а й віддав у оренду бразильському «Крузейро» Вілліана, який непогано проявив себе на зборах, забивав і, здавалося, повністю інтегрувався в колектив. Не шкода було відпускати такого гравця?
- Ми не списуємо Вілліана з рахунків, будемо уважно за ним стежити в чемпіонаті Бразилії. Але «Крузейро» виставив нам такі умови, тож ми зробили вибір на користь Дієго Соузи, в послугах якого бачимо зараз більшу необхідність. До того ж, у нас велика кількість футболістів, і не всіх можемо внести в заявку на сезон.

- У міжсезоння сенсацією стало повідомлення про те, що Хосе Соса може опинитися у «Шахтарі». Вам щось про це відомо?
- Нічого. Соса - капітан нашої команди, один із лідерів, і розставатися з ним не входить у наші плани. Навпаки, хочемо, щоби колектив складався з якомога більшої кількості таких сильних футболістів.

- Ходили чутки про інтерес «Металіста» до Ігоря Худоб’яка й Олега Голодюка.
- Зараз це не актуальне питання.

- Але ви не підписали жодного вітчизняного виконавця. У чому річ?
- Це - наш головний біль. Ми залюбки запросили би гравців з українським паспортом, але через ліміт ціни на них просто захмарні. Намагаємося якось знайти вихід із ситуації.

- Джонатан Кристальдо не завжди потрапляє до основ­ного складу, хоча має неабиякий потенціал. Чи така ситуація не викликає в аргентинця невдоволення?
- Кристальдо входить в основ­ну обойму. Ми не позбавляємо Джонатана ігрової практики, намагаємося використати його сильні якості. Усе робиться задля забезпечення якомога кращого виступу команди.

- Нове місце роботи шукає Марко Торсільєрі, який одного часу стабільно виходив на поле в парі з Папою Гуйє. Чому аргентинець перестав вас влаштовувати?
- Таке буває у футболі. Склалася ситуація, що Торсільєрі перестав потрапляти до основного складу, а тримати хорошого гравця на лаві запасних не мали права. Думаємо, в новому клубі він ще може показати себе.

- Складається враження, що Себастьян Бланко ніяк не може виправдати сподівання. Чекаєте від нього більшого?
- Бланко гарно працює на тренуваннях і намагається довести свою користь на полі. Ми на нього розраховуємо.

- Основному голкіперу Олександру Горяїнову вже 38 років. Воротарська позиція вас не турбує?
- Думаємо над цим. Але в нас зберігається конкуренція серед воротарів. Та й Горяїнов ще не сказав останнього слова.

- Наступна зустріч у чемпіонаті з «Арсеналом», який минулого сезону переміг вас у Харкові. Той поєдинок особливо запам’ятався?
- Ми тоді грали не кращим чином, а кияни справді показали велике бажання досягти позитивного результату. Це було в першій частині сезону. Але з тих пір «Арсенал» сильно змінився. По суті, зараз це інша команда, яка заслуговує на велику повагу, попри поразку в стартовому турі «Дніпру».

- В «Арсеналі» є виконавці, які могли би посилити «Металіст»?
- Ми давно стежимо за Андрієм Богдановим. Хотіли, щоби він захищав кольори «Металіста», але він вибрав «Динамо». Цікавив нас і Володимир Гоменюк, коли виступав за «Таврію», проте він перебрався до «Дніпра».

- Інтерес до цих виконавців у минулому?
- Чому? Богданов, як і раніше, нас цікавить.

- Наостанок: чи була у вас розмова з керівництвом про зав­дання на новий сезон?
- Цілі нам відомі: якомога краще виступити в Лізі чемпіонів і чемпіонаті. Ми досягли високого рівня, на якому хочеться втриматися.

Сергій ТАЛИМОНЧИК, «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 27
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Darinka
Талимончик....прелесть какая....
= = = = =
А может кого-нить ещё натурализовать в Металлистушке,тады с лимитом станет полегше?
Девич,Эдмарчик,Дышлик...ну в какой ещё команде УПЛ такое найдёшь?
Удачи тебе во всём,Металлист!
MetalistHaifa
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Kivals_grozny
эксперты, по Вам 2+2 и ТРК "Футбол" плачет .
Писать тут легко, критиковать, а отвечать за результат - Маркевичу
Habarovskiy
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Habarovskiy
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
lvros
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
FoZZy
Уж лучше делать ставку на легионеров и стабильно играть в Европе, чем как вы "будуєте" команду из собственных воспитанников и второй год по милости других клубов не вылетаете в лигу "этажом ниже".
wypik_mz
У меня ощущение, что эти все сопли на тему "мы хотим купить украинцев, но они дорогие, а мы бедные" спланированный отвод глаз. Никого из украинцев они покупать не хотят, что бы не нарушать атмосферу в латиноамериканской команде, иначе бы давно купили. Уже несколько лет на рынке проплавают мимо нормальные игроки, но не одного из них нет в МХ. А этот год вообще: Карпаты устроили распродажу, Кривбас чуть не вы бившийся в ЛЕ разогнали... Хотя бы тут можно было подобрать пару человек.
Habarovskiy
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Habarovskiy
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
korobkoww
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
lvros
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
wypik_mz
Полностью согласен. Блин покупают же за 5-8 млн игроков легионеров, почему не могут купить за 3-5 украинцев? Блин, это вечное нытье, что из-за лимита завышенные цены. Да если бы не лимит, то хрен бы вы вообще покупали украинцев и ставили их в состав. Было бы в МХ 22 легионера и все. С такими бабками и упустить даже свободных агентов: Антонова, Гая, да еще из Шахты можно выкопать Кобина, МЗ не дорого отдаст связку Писоцкий-Опонасенко, блин экономичных вариантов достаточно, просто Мирон постоянно чешется и ни кого не берет.
FoZZy
А зачем ширпотреб всякий покупать? Мы же не вы, чтобы подбирать то что криво лежит.
Dmitry_Kogan
я щас со смеху умру)) Ну да, Кристальдо не сравниться с супер форвардами Лысенко и Будником) ахахахах
milan90
У Яннуков... ой Курченко! столько денег, что могли бы любого украинца купить!!! И Коноплю и Ярмолу и Гармаша, Гуся так точно! Того же Хачериди! Тот бы с радостью от Блохина свалил, дали б ему зп миллиона 2 и вперед!
milan90
с Торгсильери непонятно....очень сильный парень! не знаю, какой там этот Моледо, но не думаю, что сильнее! тем более может и в ЧУ играть! в случае, если будут выходить в старте Эдмар, Красноперов, Горяинов и Девич...
Veteran80
Сколько форвард Лысенко забил голов за последние 2 года, что проболтался в арендах? А Будник вроде вообще полузащитник! На сборы Маркевич брал 2-3 человека из молодежки, может начнет подпускать в этом сезоне.
keshmann
Воспитывать надо,уже давно Маркевич в команде,а воспитанников ни одного!!!?????!!!!