Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 19 июля 2013, 10:34
5026
2

Владимир ШАРАН: «Персонально Алиева опекать никто не будет»

Наставник «Александрии» рассказал о ближайших перспективах его команды

| Обновлено 19 июля 2013, 10:34
5026
2
Владимир ШАРАН: «Персонально Алиева опекать никто не будет»

Останні великі успіхи «Олександрії» тісно пов’язані з Володимиром Шараном. У сезоні-2010/2011 років колектив, який він очолював, упевнено переміг у першій лізі, випередивши тоді сьогоднішнього учасника Ліги Європи - одеський «Чорноморець». Та й наступного чемпіонату «Олександрія», хоч і не хапала зірок із неба, відразу зайнявши місце серед аутсайдерів, але шанси на збереження прописки серед еліти в неї були, й досить непогані. Утім, незрозуміле рішення тодішнього президента клубу Миколи Лавренка, який узимку вирішив змінити Шарана на Леоніда Буряка, поставило хрест не тільки на амбіціях молодого наставника, а й узагалі позбавило будь-яких ілюзій стосовно прем’єр-лігових перспектив регіонального клубу з Кіровоградщини. Однак із приходом до керма «Олександрії» нових власників ситуація кардинально змінилася. Одразу по завершенні минулого чемпіонату тут згадали про Шарана, котрий знову опинився у вирі футбольних подій. Його поява на чолі «Олександрії» багатьма сприйнялася, якщо й не сенсаційно, то принаймні за велику несподіванку.

- Стосовно того, що став біля керма «Олександрії», ніякої несподіванки немає, - взяв слово Шаран. - Із нетерпінням чекав свого шансу знову опинитися тут, в Олександрії. Тепер радий, що такий шанс мені надали. Що стосується попереднього керівництва, то в мене зараз немає ніяких образ. На сьогодні в цьому плані все нормально.

- Нинішнього сезону «Олександрія» мала всі шанси знову взяти старт у прем’єр-лізі. Чому не скористалися цією нагодою?
- Як на мене, ні клуб, ні сама команда не були готовими до такого відповідального кроку. Для того, щоби мати колектив рівня прем’єр-ліги, потрібен час, а його якраз і не було. Хоча нинішня «Олександрія» мало чим поступається й тим клубам, які посідають місця в другій половині турнірної таблиці вищого дивізіону. Не сказав би, що між нами така вже й велика різниця.

- Чи задоволені комплектацією, яку провів клуб, та умовами, які були створені під час підготовки до чемпіонату?
- Зборами я цілком задоволений, адже гравці тренувалися й тренуються на футбольних газонах чудової якості. На сьогодні в нашому розпорядженні є три поля, підготовлені на дуже хорошому рівні. Як на мене, для тренувального процесу це найголовніше. Тим більше, що в нас є база, басейн, сауна та всі інші умови для відновлювальних процедур. Ми провели кілька якісних спарингів, отож гріх скаржитися. У цьому плані ніяких проблем не було.

Задоволений я й комплектацією. Скажу більше, не чекав, що Кирило Сидоренко та Сергій Старенький погодяться приїхати сюди та грати за «Олександрію». Те ж саме можна сказати про Романа Локтіонова та Руслана Зейналова, котрий зараз, на жаль, заліковує травму. Прийшов до нас і молодий, та доволі перспективний, Артем Сухоцький, контракт якого нам удалося викупити в «Іллічівця».

- За таких обставин про завдання годі й запитувати…
- Маєте на увазі обов’язковий вихід до прем’єр-ліги? Ні, на сьогодні президент клубу Сергій Кузьменко таке конкретне завдання перед нами не ставив. Він просто сказав, щоби ми постаралися порадувати вболівальників красивою та результативною грою. А якщо так буде, тоді, вважаю, й результат нікуди від нас не подінеться.

- У стартовому матчі з «Наф­товиком» ви зіштовхнулися з неабиякими проблемами, пропустивши на своєму полі відразу три м’ячі. Це що, ваші помилки, чи суперник так здивував?
- Як на мене, до такого призвели наші ж помилки в захисті. Перший м’яч ми пропустили з пенальті, коли незграбно зіграли у своєму карному майданчику. Другий гол - стандарт. Наші захисники невдало діяли після розіграшу штрафного. Третій гол - теж стандарт. Там уже помилився наш нападник, який зустрічав суперника на підступах до нашої карної зони. Тобто три стандарти - три голи. Ось і все. А так суперник більше нічого не створив. У них був ще один напівмомент, але до ніяких неприємностей він не призвів. А ось у нас реалізація, попри чотири забитих м’ячі, була на низькому рівні. Ми створили дуже багато моментів, і так само дуже багато їх втратили. Хоча добре, що, зрештою, вдалося перемогти.

- Грою новачків задоволені?
- Не став би вже після першої гри, нехай навіть і за вдалого результату, акцентувати на цьому увагу. Це тільки стартовий поєдинок, і не хотів би забігати наперед, когось перехвалювати. Виграла команда - молодці. Хлопці дуже старалися, тому й перемогли. Задоволений, насамперед, самовіддачею кожного з них, а не когось окремо.

- Як готуєтеся до наступного поєдинку з «Динамо-2»?
- Нічого особливого не видумували. Займаємося в такому ж режимі, як і до матчу з «Нафтовиком». Тренувальний процес не змінювали. До Києва їдемо за день до гри з тим, щоб уже на місці провести одне тренування. Ми завжди будемо так робити. У день матчу плануємо виїжджати лише до Кіровограда.

- Як думаєте нейтралізувати лідера динамівців Олександра Алієва?
- Персонально за ним бігати ніхто не буде, це не в наших правилах. Із ним гратиме той, хто ближче, той, хто відповідатиме за те чи інше місце на полі.

Віктор ОВСІЙЧУК, «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ПОЧЕТТИНО: «С такой игрой Челси не заслуживает выступать в еврокубках»
Футбол | 24 апреля 2024, 03:50 4
ПОЧЕТТИНО: «С такой игрой Челси не заслуживает выступать в еврокубках»

Коуч «Челси» после матча против «Арсенала» рассказал о причинах поражения

Зинченко поучаствовал. Арсенал уничтожил Челси с Мудриком на Эмирейтс
Футбол | 23 апреля 2024, 23:59 80
Зинченко поучаствовал. Арсенал уничтожил Челси с Мудриком на Эмирейтс

Команда Артеты праздновала самую крупную победу в истории отношений между этими коллективами

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
CHIVOKUNYA
Блин,про Алиева-одно предложение в интервью...Причем - не самое важное...Но в заголовок вынесено ДЛЯ КОЛ-ВА ПРОСМОТРОВ.
joystick2011
То есть, Александрия - первая, кто не поднимется выше 3-го места, чтобы не дай Бог в ПЛ не попасть.