Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 18 июля 2013, 12:41
1222
2

Алексей ГАЙ: «Постараемся все решить в Одессе»

Полузащитник «Черноморца» дал интервью накануне матча против «Дачии»

| Обновлено 18 июля 2013, 12:41
1222
2
Алексей ГАЙ: «Постараемся все решить в Одессе»

- Олексію, ви вже провели другу офіційну зустріч у складі «Чорноморця», ще й від свистка до свистка. Можна вважати, що вже зігралися з командою?
- Напевне, ще рано говорити про якусь зіграність із колективом. Адже не так багато часу пройшло. Також ще з’явилося кілька нових гравців. Проте ще є достатньо часу, щоби «притерлись» один до одного.

- Після переходу у стан одеситів, гадаю, результат команди для вас стане найважливішим. Як розцінили вчорашню нічию із «Севастополем»?
- Завжди може бути краще. Безглуздо було би з нашого боку радіти одному очку в поєдинку із «Севастополем». Кожен гравець хоче здобути перемогу, ми не виняток. Утім є певні футбольні обставини. Та й важко грати на виїзді за таких трибун, як у Севастополі. Але все одно нічиєю ми не задоволені.

- Чи не було недооцінки щодо суперника? Ще й на тлі вашого старту в єврокубку, тоді як «Севастополь» ще минулого сезону грав у першій лізі…
- Ні, звичайно. Навіть думки такої не було. Усі прекрасно розуміємо можливості «Севастополя»: його склад, атмосферу на їхньому стадіоні. Деяких гравців сам знаю, з кимось разом пограв. Тому про недооцінку й мови бути не може.

- У кінці зустрічі «Чорноморець» помітно здав фізично. Виходить, команда ще не спроможна провести зустріч на хорошій функціональній готовності?
- Це природно, що під завісу поєдинку команда стомлюється. Накопичується втома. Це нормально, враховуючи, що характер матчу буває різний. Епізодами може бути складніше, потрібно перелаштовуватися, рухатися багато. Також потрібно зважати на фактор поля, яке в Севастополі було важким, багато піску на ньому. Про це не слід забувати.

- Тобто своє команда ще добере?
- Безумовно, «Чорноморець» із кож­ною наступною грою виглядатиме краще.

- У двобої зафіксовано чимало корнерів і штрафних, два голи стали результатом саме такого сценарію. Про що це свідчить? Стандартне положення водночас козир і ворог команди?
- Так, однозначно про це важко говорити. Утім, кутові просто так не заробляються, адже це наслідок дій колективу, атак та ударів. Стандартні положення - також складова футболу. У цьому нічого поганого не бачу.

- Найважливішим питанням, яке стоїть на порядку денному в «Чорноморці», очевидно, є поєдинок другого кваліфікаційного раунду Ліги Європи проти «Дачії». По-особливому налаштовуєтесь на це протистояння?
- Поки нам дали кілька днів на відновлення фізичних кондицій після матчу із «Севастополем». Після цього аналізуватимемо та розбиратимемо дії й практику кишинівського клубу. Особливого настрою немає, однак усі прекрасно розуміють важливість цього двобою. Адже не щодня граємо в єврокубках.

- На який результат налаштовані в матчах із молдовською «Дачією»?
- А на що ще можна розраховувати? Лише перемога, та нічого іншого. У четвер потрібно забити якомога більше, щоб у Молдові було легше. Намагатимемось усе вирішити в Одесі.

- Ви вже чимало пограли на євроарені в складі донецького «Шахтаря». Що підказує ваш досвід: до снаги «Чорноморцю» пройти до групової частини?
- Безперечно, хоча не в моїй компетенції оцінювати сили команди. Із свого боку, зроблю все, щоби «Чорноморець» пробився до групового етапу й виконав головну вимогу дня. У «Чорноморця» все для цього є.

Євген ДЕМЯН, «Український футбол»

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хьюстон Динамо предложил $3 млн за форварда Шахтера – журналист
Футбол | 28 марта 2024, 09:16 10
Хьюстон Динамо предложил $3 млн за форварда Шахтера – журналист

Кевином Келси всерьез интересуются за океаном

Агент: «Судаков после Евро легко может стоить 150 миллионов евро»
Футбол | 28 марта 2024, 15:15 9
Агент: «Судаков после Евро легко может стоить 150 миллионов евро»

Никита Швец рассказал, как участие на чемпионате Европы увеличит стоимость украинских игроков

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
di4o
В группу пройдут ))
wypik_mz
А если пройдут в группу, то надо срочно добирать еще 4-6 игроков, что бы могли играть на 2 фронта. При этом игроков уровня не хуже, а желательно и лучше тех, кто сейчас играет в основе.