Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 09 июля 2013, 22:12
1448
4

Василий РАЦ: «Объединенный турнир очень полезен»

Известный специалист считает, что традицию подобных соревнований нужно продолжать

| Обновлено 09 июля 2013, 22:12
1448
4
Василий РАЦ: «Объединенный турнир очень полезен»
Василий Рац

- Василю Карловичу, в поєдинку між «Динамо» та «Спартаком» рахунок відповідає розкладу сил на футбольному полі?
- Так, повністю суголосний. Гра динамівців виглядала дуже потужно. Можна сказати, що впродовж турніру команда набирала обертів і в останньому поєдинку їй вдалося продемонструвати непоганий футбол. Якщо динамівці так гратимуть у чемпіонаті, боротимуться тільки за золоті медалі.

- Що скажете про динамівських новачків? Адже вони виглядали доволі непогано, нідерландський легіонер навіть гол зміг забити!
- Добре, що в «Динамо» з’явилася конкуренція. Ось торік, граючи з одним Ідейє на вістрі атаки, динамівці мали певні проблеми. Новачки проявили себе з найкращої сторони, дуже агресивно діяли, постійно тримали оборону гостей у напрузі. Видно, що хлопці вміють грати у футбол. Якщо ж брати командну гру цілком, динамівці виглядали дисципліновано, постійно вмикали швидкості. Узяти для прикладу другий гол. Показова флангова атака з підключенням крайнього захисника. Видно, що команда грала з великим бажанням. Ті люди, котрі виходили на футбольне поле, намагалися зіграти на максимумі можливостей, адже хочуть потрапити до складу, закріпитися в основній обоймі. Аруна, який за Сьоміна майже не рухався по полю, зараз грає дуже пристойно.

- Як вважаєте, в чому криються причини невдач у останніх двох поєдинках донецького «Шахтаря»?
- Попри те, що там зібрані висококваліфіковані гравці, все ж відсутність Фернандіньо та Мхитаряна позначається. Гадаю, ці двоє гравців визначали гру «гірників», були лідерами команди. Новачки у «Шахтаря» теж непогані, але їм потрібен час, аби зігратися. Думаю, їм під силу вийти із цієї ситуації, тож у чемпіонаті вони будуть грати так, як повинні.

- «Спартак» і «Зеніт» у другій половині «ОТ» значно додали. За рахунок чого вдалося російським клубам підвищити якість гри?
- «Зеніт» також поступово набирав. Думаю, що саме «Динамо» та «Зеніт» краще за всіх зіграли. На початку «Спартак» більше перевіряв нових гравців, а ближче до закінчення турніру Валерій Карпін визначився зі складом, отож у команди з’явився малюнок гри. Таким чином «Спартак» од гри до гри додавав, тим паче, що москвичі пізніше розпочали підготовку до сезону.

- Які враження залишив «Об’єднаний турнір»?
- Цей турнір є дуже корисним, особливо для молодих хлопців. Адже виступати на такому рівні, з такими командами - це безцінний досвід. Раніше на зборах команди грали в товариський футбол, у прямому й переносному значенні, то ось у цьому турнірі молодь мала змогу проявити себе на максимумі перед уболівальниками, тренерським штабом. Вони грали, неначе в офіційних зустрічах.

У матчі зі «Спартаком» трибуни були заповнені трохи більше половини. Видно, що турнір цікавий уболівальникам. Думаю, якщо би це був і не вихідний, усе одно прийшло чимало людей. Гадаю, проведення такого турніру є корисним, відтак команди отримали непогані гроші за участь у ньому. Але найголовніше те, що тренери мали змогу перевірити всіх тих гравців, на яких розраховують, побачити, хто на що здатний.

- Чи заслужив «ОТ» право на життя наступного сезону?
- Сподіваюся, що він відбудеться в наступному сезоні. Було би непогано розширити турнір, включити у склад учасників ще бодай 2 команди. Усе-таки в Росії є ще «ЦСКА», а в Україні - «Дніпро», «Металіст». Але треба враховувати часові рамки, адже влітку міжсезоння дуже коротке, тож команди, скоріше за все, не встигнуть провести необхідну кількість матчів.
Повторюся, але рівень на турнірі був дуже високий. Команди готувалися в режимі дворазових тренувань, демонструючи при цьому високу якість гри. «Динамо» дуже здивувало. Якщо так гратимуть надалі, звичайно, в них все буде гаразд.

- Для вас протистояння «Динамо» та «Спартака» навіювали які-небудь спогади?
- Так-так, звісно. Щоразу, коли дивлюся, згадую радянські часи. Тому що в нас завжди була «заруба»! І тренери, й гравці - кожен хотів показати, що наш стиль гри кращий, порівняно зі спартаківським. У недільному матчі також було помітно, що «Спартак» не здавався, москвичі прагнули забити м’яч і забили його. Гравці в біло-червоних футболках грали з максимальною самовіддачею. У наші часи, де в обох командах виступали винятково українці та росіяни, налаштування, звісно, було більше, бойовитіше. Зараз багато іноземців, не всі розуміють, наскільки принциповим є протистояння між Москвою та Києвом. Але в неділю на полі була боротьба! І це дуже важливо.

Роман КИРІЄНКО, «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин объяснил, почему остался по центру во время удара Бернарду Силвы
Футбол | 18 апреля 2024, 05:51 3
Лунин объяснил, почему остался по центру во время удара Бернарду Силвы

Андрей дважды отразил пенальти и помог Реалу пройти Манчестер Сити в Лиге чемпионов

С кем сыграет Лунин? Определена вторая полуфинальная пара Лиги чемпионов
Футбол | 18 апреля 2024, 06:30 16
С кем сыграет Лунин? Определена вторая полуфинальная пара Лиги чемпионов

В полуфиналах ЛЧ встретятся: Боруссия Д – ПСЖ, Бавария – Реал

Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
manumi
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
I_LOVE_UKRAINE
Ох, взяти би всіх отаких дегенератів і відправити на Колиму.
shkas1
Пиши на нормальном языке, тварь!
Fletch_64
Ще одному "пенсіонеру" дали грошенят за компліменти Газпрому, й він не встояв перед спокусою!..
Ну, десь його можна "зрозуміти" - людина має свої болячки...
Але ж, Василю - Ласло!!!... Хіба Батьківщина так мало вартує?!!...