Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига чемпионов
| Обновлено 09 июля 2013, 18:33
3126
2

«НСК Олимпийский по всем критериям готов принять финал ЛЧ»

Об этом в прямом эфире заявил генеральный директор «Спортивных арен Украины» Сергей Симак

| Обновлено 09 июля 2013, 18:33
3126
2
«НСК Олимпийский по всем критериям готов принять финал ЛЧ»

Генеральний директор Державного концерну «Спортивні арени України» Сергій Сімак розповів телеканалу «Футбол» про процедуру подання заявки на право проведення фіналу Ліги чемпіонів УЄФА.

На даний момент є чітке розуміння того, що НСК «Олімпійський» відповідає всім стандартам та вимогам щодо проведення фіналу Ліги чемпіонів, - перш за все зазначив керівник «Укрспортарен»,  - відтак прийняте принципове рішення, що ми будемо подавати цю заявку.

За регламентом УЕФА,  арена  може подавати заявку на прийом фінального матчу лише після проведення не менше  двох футбольних сезонів національної ліги з футболу та матчів Ліги Європи або Ліги Чемпіонів УЄФА з моменту відкриття стадіону.

Перший матч на новому «Олімпійському» відбувся 4 березня 2012 року: «Динамо» Київ – «Арсенал» Київ, - нагадав Сергій Сімак,  - отож саме 4 березня 2014 року пройде два повних цикли матчів (або ж два повноцінних сезони). Тому саме цього числа ми можемо подавати заявку на право проведення фіналу Ліги чемпіонів. Оскільки УЕФА вибирає господаря фіналу за два роки до його проведення, у цей період ми зможемо претендувати на фінальний матч сезону 2016-2017 років.  

За процедурою НСК «Олімпійський» має  подати заявку до Федерації футболу України, котра є представником УЕФА на території України, а уже ФФУ надсилає заявку до УЕФА. Після цього УЕФА відрядить до України інспекцію для перевірки відповідності умов для проведення фіналу. Ці панове зроблять   свій аналіз та висновки, які й впливають на остаточне рішення УЕФА.  Інспекція і оцінка проводитимуться членами Комітету УЄФА відділу Стадіонів та Безпеки, а також  Адміністрацією УЄФА.

На прохання кореспондента програми «Футбол-news» генеральний директор ДК «Спортивні Арени України» оцінив шанси «Олімпійського» у конкурентній суперечці за фінал найпрестижнішого клубного турніру Старого Світу:

Звичайно, багато що залежить від того, які арени будуть нашими конкурентами. Також чимало залежить від стратегічного бачення УЕФА, яке  визначає  вектор розвитку футболу на континенті. Однак якщо виходити із технічних характеристик та вимог УЕФА, то НСК «Олімпійський» їм повністю відповідає, адже саме тут відбувся фінал чемпіонату Європи.  І навіть, якщо зважати на той факт, що за категорією складності фінал Ліги чемпіонів перебуває на один щабель вище, ніж фінал Євро,  «Олімпійський» за всіма критеріями готовий приймати фінал Ліги чемпіонів. Тож ми настроєні оптимістично! Принагідно нагадаю, що НСК «Олімпійський» уже подав заявку на проведення фінального матчу чемпіонату Європи 2020 року з футболу, який згідно з рішенням виконкому УЕФА відбудеться у 13 містах континенту.

Довідка.

 Витяг з «Вимог до стадіонів для проведення фінальних матчів Ліги чемпіонів УЄФА» (деякі з критеріїв):

  • мінімальна місткість стадіону для фіналу Ліги чемпіонів УЕФА – 50 тисяч місць,  проте рекомендується мінімальна місткість 60 тисяч;   
  • стадіон повинен відповідати останньому слову техніки і легко обслуговуватися по своїй структурі. Наполегливо  рекомендується, щоб мінімум 75% сидінь від загальної місткості знаходилися під дахом; 
  • всі сидіння мають бути індивідуальними зі спинками, з мінімальною висотою 30 см;
  • на арені має бути щонайменше два сектори принаймні з 50 критими сидіннями в кожному для глядачів інвалідів і їх асистентів;
  • на стадіоні має бути обладнана зона на мінімум 100 місць для особливих ВІП (VVIP) - осіб в спеціально виділеній ложі VIP та гостьова зона  мінімум на 300 осіб для так званих звичайних «віпів» (VIP);
  • для проведення фіналу Ліги Чемпіонів УЄФА необхідний  достатній простір зовні стадіону (або в безпосередній близькості) для гостьової зони, так зване «Олімпійське Село», що  приймає приблизно 4 тисячі гостей і займає мінімальний простір 12 тисяч квадратних метрів;
  • розміри ігрового поля - 105 на 68 метрів. Поле має бути ідеальної якості і мати відмінну систему дренажу, гладку ігрову поверхню.

Прес-служба ДК «Укрспортарени»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
fcdk2012
стопудово
Vlado700
Да стадиони "Олімпійский" та "Домбасс-арена" одни з найкращих арен не тількі в європі,а й в світі!
Під час об'єднаного турніру,російські коментатори тількі і присмаковували :"Какая красивая арена "Олимпийский",какой классный стадион "Домбасс-арена" у "Шахтёра"!"