Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1458
0

Михаил ЛАНЬО: Развитие детского футбола – важно для каждого

Глава Закарпатской федерации футбола - о матчах детско-юношеской лиги Украины

Михаил ЛАНЬО: Развитие детского футбола – важно для каждого

По завершенню фінальних матчів дитячо-юнацької футбольної ліги України, які відбувалися у живописних закарпатських містечках Свалява та Поляна, голова Закарпатської обласної федерації футболу Михайло Ланьо поспілкувався з прес-службою ФФУ.

- Михайле Івановичу, у червні та липні цього року у містечках Свалява та Поляна проходили матчі чемпіонату ДЮФЛУ. Чи задоволені Ви рівнем проведення цих змагань?
- Так, дуже задоволений. Фінальний матч 7-го липня, в якому зустрічалися команди «Динамо U-16» та «Шахтар U-16», відбувся на новозбудованому стадіоні, прийшла велика кількість вболівальників, близько 3 тисяч. Відзнакою для нас є те, що фінальні змагання відвідали президент ФФУ Анатолій Коньков, президент ДЮФЛУ Віталій Борт та перший віце-президент ДЮФЛУ Віктор Пищев. Футбольні функціонери продемонстрували тим самим, що розвиток дитячо-юнацького футболу є надважливим напрямком для кожного з них. Багато футбольних спеціалістів відзначили, що команди показали високий рівень футболу, а переміг сильніший.

− Михайле Івановичу, яку характеристику Ви дасте розвитку дитячо-юнацького футболу в області?
− У нас вибудована непогана вертикаль дитячого футболу. На першому етапі − це змагання на призи «Шкіряний м’яч», які проводяться у трьох вікових групах. У цих змаганнях беруть участь учні майже всіх шкіл області. Потім йде дитячо-юнацька футбольна ліга Закарпаття та України. Цього року ми приймали фінальні матчі ДЮФЛУ в містечках Свалява та Поляна. Тут прекрасні умови проживання для команд, гарні стадіони, клімат, інфраструктура. Хочеться подякувати керівництву ФФУ, що довірили нам проведення цих змагань. Це є ознакою визнання футболу у нашому регіоні. Також Закарпаття має таланти, головне − «не розгубити їх дорогою» до дорослого футболу. Ми й надалі будемо створювати необхідні умови для проведення змагань на найвищому рівні. Стрімкий розвиток регіонального футболу − це завдання, яке поставив Анатолій Дмитрович Коньков, а я чудово розумію, що саме з регіонів ми можемо закласти фундамент на майбутнє.

- Закарпаття можна назвати перлиною Західної України. Чи плануєте проведення футбольних матчів юнацьких збірних України у вашому регіоні?
- Було б не погано приймати матчі та турніри високого рангу у нас. Ми разом з представниками місцевої влади створимо найкращі умови для проведення таких матчів. За кілька днів перебування в Закарпатській області президент ФФУ Анатолій Коньков зробив висновок, що тут є всі умови для розвитку футболу та проведення престижних матчів. Національна Федерація задоволена тією спортивною інфраструктурою, що сьогодні є у Закарпатті. Я ще раз хочу наголосити, що ми разом із місцевою владою зробимо усе можливе для того, щоб Закарпатська область була взірцем для наслідування та показником високого рівня підготовки футбольної інфраструктури.

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы
Футбол | 19 апреля 2024, 06:30 19
Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы

В полуфиналах Лиги Европы сыграют: Марсель – Аталанта, Рома – Байер

Жирона – Кадис. Прогноз и анонс на матч чемпионата Испании
Футбол | 20 апреля 2024, 06:01 1
Жирона – Кадис. Прогноз и анонс на матч чемпионата Испании

Sport.ua вместе с GGBET анонсирует интересный поединок

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.