Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 06 июля 2013, 18:27
4135
9

Карпаты обыграли молодежный состав московского Локомотива

Львовский клуб провел очередной матч на учебно-тренировочных сборах в Словении + ВИДЕО

| Обновлено 06 июля 2013, 18:27
4135
9
Карпаты обыграли молодежный состав московского Локомотива

Остання гра тренувальних зборів завжди має свої нюанси. Перший – зазвичай вона є останньою перед першим офіційним матчем, тож тренери її проводять відсотків на 90 тим складом, який і розпочне чемпіонат. Другий – з одної сторони, ніби то результат не є важливим, все ж гра товариська, але з іншого боку хочеться здобути перемогу, аби у гарному настрої та з впевненістю у власних силах виходити на поєдинок першого туру чемпіонату. Третій – одразу по завершенні гри команда відправляється додому, тож ймовірно, що у гравців вже, що називається, «чемоданний» настрій.

Коли аналізувати сьогоднішню гру «Карпат» проти «Локомотива», який вийшов на поле у експериментальному, а точніше буде сказати, змішаному складі, то із стовідсотковою впевненістю можна стверджувати, що у підопічних Олександра Севідова не було «чемоданного» настрою. Упродовж всіх 90 хвилин відчувалося, що вони належним чином налаштовані на боротьбу. Причому неозброєним оком було видно, що «зелено-білі» хочуть як показати достатньо якісний футбол, так і добитися позитивного результату. І в принципі, за великим рахунком, їм це вдалося. Щодо результату, то тут немає про що дискутувати, бо команда виграла, а це є об’єктивний показник. Коли ж говорити про рівень гри, то його оцінка завжди є суб’єктивною, а значить тут можна знайти чимало як «+», так і «–». Та все ж насмілимося стверджувати, що «+» було побільше. А тепер перейдемо до розповіді про те, що відбувалося безпосередньо на полі.

Дебют гри пройшов в атаках «Локомотива», який вже за перші три хвилини подав два корнери, але якоїсь небезпеки створити у володіннях Ільющенкова росіянам не вдалося. Та й тиск на наші ворота тривав не довго – хвилин п’ять, не більше. А далі ініціативу перехопили карпатівці. Особливо наполегливо ворота «Локо» атакував Бартуловіч. Спочатку хорват непогано пробив з гострого кута, але поцілив прямо у руки кіперу москвичів Лобанцеву. А потім він небезпечно навісив на Гудиму, але карпатівця випередив воротар. А ще за хвилину все той же Гудима міг покарати росіян за помилку поблизу своїх воріт. Форвард «зелено-білих» ледь не обікрав воротаря, якому необачно віддав передачу назад захисник, але зрештою все для «Локо» обійшлося.

В наступні десять хвилин тиск «Карпат» на ворота росіян посилився. Найбільш активною у складі нашої команди в ці хвилини була зв’язка Бартуловіч / Гладкий. Так на 11-й хвилині центрфорвард, отримавши м’яча від воротаря Ільющенкова, головою скинув круглого під удар Бартуловічу, але в останню мить захисник «Локо» встиг зняти м’яча з ноги хавбека «левів» і виніс його на кутовий. А за три хвилини вже Бартуловіч закинув шкіряну сферу до штрафного майданчика, де Гладкий ледь не виграв дуель у воротаря москвичів.

За подібного розвитку подій на полі, зазвичай говорять, що гол назріває. Саме так в нашому матчі і сталося. «Локо» тримав свої ворота у недоторканності до 20-ої хвилини, поки після подачі кутового Балажіц майстерно не зіграв на другому поверсі, не залишивши жодних шансів кіперу команди суперника – 1:0.

Здавалося, забитий гол заспокоїть «Карпати», але вийшло навпаки – він додав їм куражу і вони почали більш активно йти вперед. Пішла, що називається, відкрита гра – кожна команда на атаку суперника намагалася відповідати контратакувальною дією. Такий перебіг подій на полі виявився на руку нашим хлопцям і на 34-й хвилині рахунок став 2:0. Це Ткачука партнери вивели сам на сам з кіпером Лобанцевим. Андрій ефектно його обвів, але воротар збив карпатівця у штрафному майданчику. Пенальті чітко реалізував Ксьонз – 2:0.

Та перевага «Карпат» у два голи протрималася недовго – за якихось три хвилини прийшла черга вже «Локо» пробивати пенальті. Це Савченко збив у власному карному майданчику суперника і арбітр вказав на точку. Саламатов вирок виконав бездоганно – 2:1. «Карпати», щоправда, за такий самий проміжок ігрового часу – три хвилини – забили третій м’яч. Гладкий навісив з флангу на Бартуловіча і хорват скерував круглого до сітки, але арбітри зафіксували порушення правил зі сторони автора гольової передачі – перед тим, як віддати пас, Сашко зіграв рукою.

А на останніх хвилинах першого тайму команди обмінялися гострими випадами. Причому зелено-білі» загрожували воротам суперника двічі, а «червоно-зелені» – один раз. На 42-й хвилині Ксьонз пройшов по флангу і навісив у карний майданчик. Пробивати по воротах із забійної позиції міг і Гладкий, і Бартуловіч, але в підсумку вони тільки завадили один одному... «Локо» не забарився з відповіддю: у швидкій контратаці Муллін увійшов до штрафного майданчика і небезпечно пробив, але Ільющенков ліквідував небезпеку. І буквально тут же, в атаці у відповідь, Бартуловіч класно віддав м’яча на хід Гудимі, той обіграв трьох (!) суперників і пробив у протихід кіперу. Карпатівець все зробив правильно, але Лобанцев в останню мить зумів таки кінчиками пальців дістати м’яч.

У перерві в складі «Карпат» відбулася лише одна заміна – місце у воротах замість Ільющенкова зайняв Підківка. Три дні тому 18-річний кіпер дебютував у першій команді клубу і зігравши всі 90 хвилин, зумів у матчі проти «Горіци» залишитися «сухим». Сьогодні подібне йому не вдалося. Вже на сьомій хвилині перебування на полі Роману довелося виконати неприємну місію – дістати круглого з сітки власних воріт. Сталося це після того, як наша оборона не лише дозволила Коряну отримати м’яча в штрафному майданчику, а й вискочити сам на сам з Підківкою. Гравець «Локо» технічно пробив під юним кіпером «Карпат» – 2:2.

Гра була товариською, але втрачати перемогу, коли по ходу зустрічі маєш перевагу у рахунку в два м’ячі, завжди прикро. Тому й карпатівці, щойно суперник зрівняв рахунок, пішли вперед, що називається, по-дорослому і у карному майданчику «залізничників» одразу градус напруги різко пішов угору. Розігравши м’яч з центра поля, «зелено-білі» пішли вперед і Федорчук з правого флангу атаки навісив на Гладкого, який метрів з восьми пробив головою, але круглий пішов вище поперечини. Зовсім трішки бракувало нашій «десятці» до забитого гола і за дві хвилини, коли він пробивав по воротах після прострілу Бартуловіча. Ще одну небезпечну атаку Гладкий і Бартуловіч організували за хвилину, коли у кілька передач залишили позаду оборону «Локомотива», однак удар в хорвата вийшов не дуже сильним і воротар москвичів заволодів ним без найменших проблем.

І все ж «Карпатам» вдалося забити третій м’яч і в такий спосіб не лише знову вийти в перед у рахунку, а й здобути перемогу. На 73-й хвилині Федорчук віддав м’яча Гірському, який скинув круглого на потенційного новобранця, той хитнув оборонців, вийшов на кіпера і легко його переграв – 3:2.

У заключній частині гри «Локомотив» старався відігратися, але всі його удари були неточними. Водночас «Карпати» мали не одну нагоду забити четвертий м’яч. Зокрема, Завійський майстерно закручував м’яча у дальній кут, але в останній момент захисник рятує «Локо». Двічі «зелено-білі» могли забити на 85-й хвилині, коли після навісу з кутового, Ткачуку зовсім трішки забракло, щоб замкнути дальню стійку. А в атаці другим темпом вже Балажіц не зміг дотягнутися до м’яча і забити...

06.07.2013, 12:00. Словенія. Перед грою дощ

«Карпати» - «Локомотив» - 3:2
Голи: Балажіц, 20, Ксьонз, 34 (пен.), Гравець на перегляді №3, 73 – Саламатов, 37 (пен.), Корян, 52.

«КАРПАТИ»: Ільющенков (Підківка, 46), Пашаєв, Балажіц, Гравець на перегляді №1, Савченко (Гірський, 67), Федорчук, Ткачук, Ксьонз (Гравець на перегляді №2, 61), Бартуловіч (Завійський, 76), Гудима (Страшкевич, 60), Гладкий (Гравець на перегляді №3, 69).
«ЛОКОМОТИВ»: Лобанцев, Чалов, Мартинов, Мурачов, Баришніков, Саламатов, Ломакін, Міранчук, Муллін, Корян, Турік.
Попередження: Мартинов, 39.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Источник: Бавария уже обсуждает условия сотрудничества с новым тренером
Футбол | 25 апреля 2024, 09:28 2
Источник: Бавария уже обсуждает условия сотрудничества с новым тренером

Скорее всего, команду возглавит Ральф Рангник.

Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина
Футбол | 24 апреля 2024, 21:29 1
Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина

«Металлург» Запорожье не приедет на поединок против «Хуста»

Комментарии 9
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
pyrgen3
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
lvros
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
airwolf77
А чого ти дивуешся ? вони і за СПАРТАК Вболівали,в зустрічі з Динамо ...зденаціоналізована Тегусигальпа...навіть ка.цапи їм ближче...до серця і розуму...
airwolf77
ДУЖЕ ДОБРЕ ЛЕВИ ! грохнуть лаптёжников - СВЯТА СПРАВА !
I_LOVE_UKRAINE
Абсолютно не дивуюсь коментарям двух болівальникам Металіста.
fandynamo
Ви грайте дальше з зирками и непизд... тут бику!
PapaGuye
хаха нашли серьезного соперника проверить основу,и судя по счету клюб калпату полное гуано
van_van_van
хлопако, це не гордість, це звичайна публікація інформаційного змісту, попустись
FoZZy
Карпаты обыграли молодежный состав московского Локомотива
___________________________________________
Нашли чем гордится... ОСНОВА обыграла МОЛОДЕЖНЫЙ состав Локомотива... Если бы основа на основу вот тогда бы и гордились, а так гордится нечем.