Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 04 июля 2013, 13:17
1492
3

Эдуард ЦИХМЕЙСТРУК: «У Динамо и Спартака славные традиции»

Экс-полузащитник «Спартака» дал оценку проведения Объединенного турнира

| Обновлено 04 июля 2013, 13:17
1492
3
Эдуард ЦИХМЕЙСТРУК: «У Динамо и Спартака славные традиции»

- Думаю, кожний переслідує свої цілі, - відзначає Едуард Цихмейструк. - «Шахтар», «Динамо», «Спартак» і «Зеніт» розглядають турнір передусім як підготовку до чемпіонатів. У контрольних матчах із сильними суперниками краще віднайти слабкі сторони, відтак згодом виправити помилки. Такий турнір - гарний плацдарм для експериментів, можна випустити й новачків, і молодь, і тих, хто не завжди потрапляє до складу в календарних іграх, подивитися на них, так би мовити, в бойових умовах. Вочевидь, організатори думали й про майбутнє. Мабуть, ніхто не буде проти, якщо турнір стане традиційним.

- Як колишній гравець «Спартака», чи бачите перспективи в об’єднанні чемпіонатів України і Росії?
- По-перше, я вже давно грав у складі москвичів, і з того часу багато чого змінилось. По-друге, якщо фінансово це - привабливий проект, то важко уявити, як технічно можна об’єднати чемпіонати двох незалежних країн.

- «Динамо» в двох матчах набрало максимум очок, у активі «Шахтаря» - перемога та нічия. Це означає, що українські клуби просто сильніші на даному етапі?
- Наскільки мені відомо, «Спартак» і «Зеніт» тільки недавно почали підготовку, тож проводять свої перші спаринги. Тоді як «Динамо» та «Шахтар» раніше включилися в роботу й наразі перебувають у кращому тонусі. Звідси й різний рівень готовності. Хоча від настрою теж багато чого залежить.

- Тренер «Спартака» Андрій Тихонов сказав, що команда грає без мотивації. Лукавить?
- Важко сказати. Але, на мій погляд, вивіска «Спартак» - «Динамо» чи «Спартак» - «Шахтар» - уже є стимулом для футболістів. Не знаю, як нинішнє покоління спартаківців, але власне для мене зустріч із такими сильними суперниками завжди була серйозною мотивацією. Поп­ри те, чи це матч на зборах, чи офіційний. Думаю, таке ж ставлення було й у самого Тихонова.

- Бачите якісь спільні проб­леми в колишніх грандів пострадянського футболу «Спартака» та «Динамо», які зараз перебувають не на провідних ролях?
- На мій погляд, нічого спільного між бідами динамівців і спартаківців немає. Просто обидва клуби зараз переживають не найкращі часи. Але в «Динамо» та «Спартака» славні традиції та вироблений роками дух переможців. До того ж, клуби останнім часом підкріплюють своє прагнення змінити ситуацію, активно працюючи на трансферному ринку. На мій погляд, у майбутньому клуби тільки збільшуватимуть оберти. Без падінь не буває злетів.

- На поєдинку «Динамо» - «Зеніт» на НСК «Олімпійський» зібралося майже 30 тисяч уболівальників. Люди просто скучили за футболом?
- Нагода побачити таку подію випадає не кожного дня. Це - чудово. Значить, організатори вчинили правильно, зробивши цей турнір. Люди показали, що їм цікаві такі двобої, навіть якщо вони мають товариський статус.

- Тим часом ультрас «Динамо» вивісили банер: «Нам «Газпрому» всі газопроводи не замінять нашої свободи». Це схоже на політику?
- Згоден із вами. На темі об’єднаного чемпіонату багато спекуляцій. Переконаний, справжній уболівальник завжди підтримує свою команду, а всілякі гасла придумують зацікавлені в цьому люди.

- Однією з найпомітніших фігур турніру став бразильський новачок «Шахтаря» Велінгтон Нем. Яке він на вас справив враження?
- Справді, бразилець запам’я­тався своєю активністю та націленістю на ворота. Видно, що в нього високий потенціал. Але ще рано робити якісь висновки. Повинен пройти час, аби футболіст адаптувався в колективі, краще познайомився з партнерами - на полі й за його межами, зрозумів вимоги тренерського штабу. Усі підкріплення «гірників» у першу чергу розраховані на Лігу чемпіонів. Цей турнір дасть вичерпну відповідь, чого вартий Велінгтон Нем та інші новачки команди.

- Наостанок: якщо перенести «Шахтар» і «Динамо» в чемпіонат Росії, вони були би на передових ролях чи стали б одними з багатьох претендентів на чільні місця?
- Важко гадати. Можу точно сказати, що «Шахтар» і «Динамо» - амбітні колективи, тож як вони виступили би, змагаючись із російськими топ-клубами, могла би показати лише практика.

Сергій ТАЛИМОНЧИК, «Український футбол»

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Дали старт противостоянию. Динамо уверенно обыграло Левый берег
Футбол | 29 сентября 2024, 20:04 145
Дали старт противостоянию. Динамо уверенно обыграло Левый берег

Команда Шовковского не заметила соперников, которые доигрывали в меньшинстве

Довбик результативно завалил защитника. Рома вырвала победу у Венеции
Футбол | 29 сентября 2024, 18:01 8
Довбик результативно завалил защитника. Рома вырвала победу у Венеции

Матч 6-го тура завершился со счетом 2:1, голы за римлян оформили Кристанте и Пизилли

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
andre_lui
Ничего не прошло, для єтих клубов по крайней мере. Может для Сент Етьена во Франции или Нотингем Форесст (лигу вроде брали). У Спартака не все так плохо, до сих пор самая титулованная комманда России и быстрее у Анжи деньги закончатся нежели они обгонят Спартак по количеству титулов. Более того, я думаю, Спартак еще вернется к чемпионству в России (Романцева пусть вернут). Ливерпуль имееет столько же чемпионств как и МЮ. Да давненько правда было, но лигу чемпионов и кубок кубков(вроде, если не ошибаюсь у Алавеса в финале) выигрывали уже в новом тысячелетии. Россия и Украина в новой истории на две страны выиграла 3 еврокубка, а один Ливерпуль 2, и вы списываете эту комманду? Зря
mikulenko1003
спартака час вже пройшов ті хто це говорить просто зомбі!зараз інший час інші героі і команди. хто зараз вспоминає і говорить що ліверпуль це супер клуб зараз це навіть тяжко уявити .теж саме можна казати про кацапськи дінамо та спартак
airwolf77
скромный Эдик парень...и ежу понятно что Шахтёр и Динамо в рпл (теоритически конечно) делили б между собой 1-2 место...