Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 02 июля 2013, 07:33
2578
8

Карпаты уступили российской Кубани

На дубль Ксенза краснодарский клуб ответил тремя точными ударами

| Обновлено 02 июля 2013, 07:33
2578
8
Карпаты уступили российской Кубани

Ранок 1-го липня розпочався з приїзду в розташування «Карпат» молодих вихованців «зелено-білих» Тараса Завійського і Вадима Страшкевича. Попри те, що обидва футболісти зайняли місце в автобусі, який саме готовий був виїхати на товариську гру проти «Кубані», сумнівів не виникало – обидва карпатівці цей спаринг пропустять. Досі з основним складом вони у міжсезонні ще не тренувалися…

На гру з «Кубанню» «Карпати» вирушили незвично рано – одразу за 4 години до початку матчу, в той час як на попередні ігри львів’яни виїжджали за 2-2,5 години до стартового свистка. Вся справа в тому, що цього разу спаринг «зелено-білих» мав відбутися в Австрії, неподалік міста Грац. А це понад дві години дороги. Втім, шлях до місця проведення зустрічі минув доволі швидко. Хтось з собою прихопив з номера до автобуса подушки і добре відпочив перед грою, а інші гучно слухали музику і в дорозі жартували. До слова, після того, як тренерський штаб провів установку на гру, знайомі ще з дороги музичні акорди лунали вже в роздягальні команди. Помітно, що атмосфера всередині колективу стає дедалі приємнішою.

На гру «Карпати» прибули на годину швидше за своїх опонентів. За цей час львів’яни встигли вивчити стан газону і переглянути фото, вимпели та кубки, які зберігаються в кафе-музеї стадіону. Тепер серед цієї колекції, поруч з вимпелом німецького «Шальке-04» красується і шалик футбольного клубу «Карпати».

На традиційну передматчеву розминку обидві команди вирушили на сусіднє футбольне поле. В тому числі у складі «Карпат» розім’ятися пішли і новоспечені Страшкевич та Завійський. Коли ж до роздягальні вирушив стартовий склад на останні передігрові приготування, молоді карпатівці вигадали цікаву вправу – один одному перекидувати м’яча через височенну сітку так, щоб той не опустився на землю. І ново, і весело.

Та от на поле вже виходять головні дійові особи матчу. У складі «Кубані» - всі найсильніші. В «Карпатах», порівняно з попередніми спарингами, зміни торкнулися хіба що лінії захисту, де на лівому фланзі розташувався Пашаєв. Інші питання, які залишилися, стосувалися фізичної готовності гравців, адже на дворі +27, а львів’яни досі на словенських зборах за такої температури ще не тренувалися. Як ми згадували раніше, у високогір’ї температура рідко коли переходить позначку +15. Та відповідь на це могла дати лише сама гра.

Зі стартових хвилин росіяни взялися окреслювати свою перевагу у володінні м’ячем. «Карпати» цьому тактичному елементу опонента не заперечували. Тим паче, що тривалий час краснодарському клубу ніяк не вдавалося з територіальної переваги вичавити бодай натяк на небезпеку. А от «зелено-білі» за рахунок швидкого переходу центру поля першими завдали удар, а згодом і створили реальну загрозу воротам Карюкіна: навіс Бартуловіча зі штрафного голкіпер в паніці долонею виніс з воріт.

У тій же манері львів’яни і відкрили рахунок. На 31-ій хвилині Балажіц зі своєї половини поля знайшов передачею Ксьонза, який вміло обіграв захисника і вже готовий був розстріляти самотнього кіпера… якби не рука все того ж таки оборонця. А у футбольних правилах таке зухвальство карається пенальті. Сам Павло підійшов до м’яча виконувати вирок. І звідки у нього стільки холоднокровності? «Сімка» львів’ян поклав м’яча у верхній кут так, що м’яч ледь не зачепив поперечку - 1:0.

Лише після цього гравці «Кубані» свою територіальну перевагу втілювати у моменти. Один з них і призвів до голу. Коли Роман Мисак ногами парирував м’яча після удару Бальде метрів з шести, здавалося, що небезпека позаду… Але від воротаря «Карпат» м’яч відлетів у спину Пашаєва і завершив свій непростий маршрут в протилежному від Мисака куті. Що називається, не пощастило – захисник «левів» відзначився автоголом вже у дебютному матчі. Хоча до цього скільки небезпечних проходів флангом йому доводилося зупинити...

Та на перерву «зелено-білі» просто зобов’язані були йти лідерами. Після подачі кутового потенційний новобранець команди переправляв м’яча головою у дальній кут – стійка, від якої м’яч пролітає по лінії воріт, а в сітку залітати не бажає… Можливо, куля знала, що удар завдавав не Павло Ксьонз, адже вже за дві хвилини після перерви вінгер «левів» знову продерся з м’ячем у штрафний майданчик «Кубані» і спершу своїм ударом ледь не нокаутував голкіпера, а після добивання спокійно вже вдруге за матч вивів свою команду вперед.

І як би не Дідьє Дрогба… тобто Ібраїм Бальде… Зовні зірка світового футболу і нападник «Кубані» дуже схожі: і за зростом, і за статурою, і навіть зачіски у футболістів однакові… Так от, як би не Бальде – хтозна, чи залишали б краснодарці поле австрійського стадіону в гарному настрої. Нападник після передачі Цораєва сам опинився навпроти Мисака, зумів прийняти м’яча на груди і в падінні не то п’ятою, не то «щічкою» перекинути голкіпера. Однак у цьому епізоді не все так однозначно: не виключено, що в момент передачі темношкірий гравець перебував у офсайді. Та як би там не було – рахунок вже 2:2.

Починаючи з цього моменту тренери обох команд все активніше підказували своїм гравцям і ледь самі не вибігали на поле. Якщо орієнтуватися по формі – то тренерський штаб як львів’ян, так і їхніх опонентів могли навіть скласти окрему команду, адже одягнені вони були в ідентичні кольори.

Тим часом на полі звична картина: «Кубань» більше володіє м’ячем, але свої атаки довести до ударів часто не вдається. Хоча потенційно їхні загрози навіть дуже небезпечні. Та от випади львів’ян більш суттєві. Чого вартий лише момент Федорчука: хавбек увійшов у штрафний майданчик, прибрав захисника і з гострого кута цілив у дальню «дев’ятку» – лише сантиметрів бракувало до красеня-м`яча.

Натомість такий залітає у ворота «Карпат». Штрафний удар метрів з 25-ти береться виконувати Озбіліз. Гравець не чекає, доки вишукується «стінка» і одразу завдає удару – Мисак на місці… І тут своє «вагоме» слово бере арбітр зустрічі, який змушує краснодарця перебити. Як компенсацію львів’янам він виписує порушнику жовту картку… Але що це порівняно з тим, що вже за кілька секунд м’яч після повторного удару гравця «Кубані» опиняється в сітці воріт – 2:3 за п’ять хвилин до кінця зустрічі.

«Карпати» на останніх хвилинах втрачають хороший шанс відігратися… Фінальний свисток - і «зелено-білі» залишають поле з куди гіршим настроєм, аніж на нього виходили. Натомість очевидно - не за результатом, так за грою команда порадувала. Є прогрес, а отже і результат обов’язково прийде!

«КАРПАТИ» – «КУБАНЬ» – 2:3
Голи: Ксьонз, 32 (пен.), 47 – Бальде, 35, 55, Озбіліс, 84.

«КАРПАТИ»: Мисак, Бартуловіч, Мартинюк (Озарків, 66), Пластун, Гравець на оглядинах №1, Ксьонз (Жовтюк, 89), Гудима (Гравець на оглядинах №2, 58), Савченко (Гірський, 72), Федорчук, Пашаєв (Гравець на оглядинах №3, 66), Балажіц.
«КУБАНЬ»: Карюкін, Бугаєв (Жавнерчик, 75), Армаш, Деальберт, Козлов, Каборе (Соснін, 64), Попов, Тлісов, Цораєв (Озбіліс, 59), Букур (Ігнатьєв, 59), Бальде (Маркос, 70).
Попередження: Озбіліс, 83

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 8
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
lvros
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Kubansky
вот здесь можно увидеть голы этого матча
www.youtube.com/watch?v=6sdt3RbOnFE
Lennon750
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
airwolf77
не досить погано
PaukX2
Вони так кожного разу пишуть, коли на зборах когось переглядають. Більше ні в яких звітах інших команд такого не бачив.
Kubansky
"У складі «Кубані» - всі найсильніші."
Це брехня! воротар Карюкін ніколи не грав в офіційних матчах у минулому сезоні.
Observer
"Гравець на оглядинах №1,2,3" - усьо, з таким крутим підсиленням Карпати всіх порвуть в чемпі
Yuriy_32
Пристойний результат, зважаючи на зміну составу, і втрату основних гравців які покидають чи вже покинули карпати, тай соперник вище класом на даний момент.