Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 01 июля 2013, 16:51
2088
1

КЕРНИЦКИЙ: «У Черноморца есть стабильное финансирование»

Генеральный директор одесского клуба рассказал о подготовке команды к новому сезону

| Обновлено 01 июля 2013, 16:51
2088
1
КЕРНИЦКИЙ: «У Черноморца есть стабильное финансирование»
Сергей Керницкий

У швейцарській штаб-квартирі УЄФА, відбулося жеребкування першого й другого раундів Ліги Європи. Було визначено, що одеський клуб зіграє з переможцем пари «Теута» (Албанія) - «Дачія» (Молдова). Стартові матчі «моряків» на міжнародній арені відбудуться 18-го та 25 липня. Перша гра - в Одесі.- Добре, що нарешті з’явилася визначеність із нашим імовірним суперником, яким може стати албанська «Теута» чи молдовська «Дачія», - підкреслив Керницький. - Передбачаю, нас чекають захопливі баталії вже з перших матчів у Лізі Європи.

- Варіант, за якого вашим суперником стане «Дачія», напевне, найприйнятніший для «Чорноморця»?
- Думаю, наші вболівальники будуть задоволені, якщо суперником одеситів стане «Дачія». Навіть пожартував, що зекономимо на виїзді. Та й зможемо розраховувати на потужнішу підтримку наших симпатиків. Але це жодним чином не свідчить, що передбачаю нам у суперники саме молдованів.

- Минулого розіграшу Ліги Європи «Металіст» брав до Англії на зустріч із «Ньюкаслом» чималу армію вболівальників. Чи не збирається «Чорноморець» і собі діяти в подібному ключі?
- Ми над цим серйозно розмірковуємо, тож, думаю, знайдемо шляхи, як допомогти нашим фанатам потрапити на виїзні матчі. Ще не знаю, яким чином це буде зроблено. Думаю, вирішимо спільно з уболівальниками.

- Поєдинки «Теути» та «Дачії» заплановані на 4-е та 11-е липня. Для повнішого збору інформації хтось із представників «Чорноморця» буде наживо за ними спостерігати?
- Не можу зараз дати точну відповідь. Розглянемо це питання. І, звичайно, якщо головний тренер побачить у цьому необхідність.

- Плюс чи мінус для «Чорноморця», що перша зустріч у Лізі Європи відбудеться в Одесі?
- У принципі, не бачу суттєвої різниці, де починати двобій. Головне - вихід у наступну стадію турніру. Але в будь-якому разі впевнений, що наша команда зробить усе можливе, щоб у першому ж матчі досягти прийнятного результату та порадувати глядачів.

- Перед Романом Григорчуком і його підопічними поставлене конкретне завдання на Лігу Європи?
- Наш президент Леонід Климов бажає, щоби «Чорноморець» досягав якомога вдаліших результатів. Щодо Ліги Європи, то перед командою стоїть першочергова мета - потрапити до групового етапу.

- Зараз точиться багато розмов навколо можливого розставання «Чорноморця» з одним із лідерів Сергієм Політилом. Можете прояснити ситуацію?
- У цьому питанні не все від нас залежить. Ми запропонували Сергію свої умови, «Дніпро» - свої. Не знаю, як усе вирішиться. Але й ми, керівники, та головний тренер усіляко намагалися переконати Політила, щоби він залишився, бо є вихованцем нашого клубу, улюбленцем трибун, і наша команда на нього серйозно розраховує. Але мені невідомо, чи відмовився футболіст од пропозиції дніпрян, чи роздумує.

- Серед уболівальників поширюється інформація, що в Політила 31 серпня закінчується контракт, і з 1 вересня він вільним агентом переїде до Дніпропетровська. Це відповідає дійсності?
- У Політила контракт із «Чорноморцем» до 31 грудня цього року. Маємо надію, що цей виконавець залишиться в Одесі. Невідомо, що його чекає в новому колективі. На наш погляд, не тільки «Чорноморцю» потрібен Політило, а й «Чорноморець» Політилу.

- «Чорноморець» утратив таких футболістів, як Максим Шацьких і Лучан Бурдужан. Чи була можливість їх утримати?
- Ні. Ми були не проти й надалі співпрацювати з Бурдужаном і Шацьких, але гравці вирішили інакше. Зі свого боку, намагалися діяти цивілізовано, не чинили перешкод і подякували їм за все, що зробили для нашої команди.

- Чи вдарить по «Чорноморцю» відсутність згаданих гравців?
- Хотів би наголосити, що ми не сидимо на місці, а ведемо активну селекційну роботу для зміцнення команди. Зараз шукаємо центрального і крайнього нападників, а також центрального захисника.

- Із різних джерел відомо, що «Чорноморець» хоче придбати Олексія Антонова. Але він, начебто, може продовжити кар’єру в «Карпатах». Що скажете з цього приводу?
- Так, ми справді цікавимося Антоновим. І сам футболіст хоче грати в Одесі. Але у цьому питанні все залежить од «Дніпра», якому належить Олексій. Як кажуть, м’ячем володіє дніпропетровський клуб.

- «Чорноморець» не виїхав на зарубіжні збори не через фінансові негаразди?
- У нас стабільне фінансування. Просто зараз першочергове завдання - підсилення складу. В умовах Австрії це важко, бо досвід минулих років показує, що, повернувшись у Одесу після такого збору, головному тренеру ще деякий час доводиться збирати виконавців докупи.

- Чи можна чекати, що «Чорноморець» підсилиться відомими гравцями?
- Усе може бути. Але на даному етапі керівництво клубу насамперед цікавить, щоб у першій команді виступало якомога більше власних вихованців. Ніхто штучно цього не робитиме, тільки на полі, не знітившись конкуренції, молоді люди повинні доводити, що заслуговують на кращу долю. Звичайно, радіємо, що деякі наші вихованці наполегливо стукають до основи. Але хочеться більшої віддачі. Для цього перша команда проводить спаринги з молодіжним складом, командою U-19, і можу вас переконати, що в нас підростає гідна зміна. Головне, щоби хлопці не зупинялися в професійному зростанні, а ще наполегливіше працювали.

Сергій ТАЛИМОНЧИК, «Український футбол»

Михаил Шаповалов
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

«Очень плохой отбор». Левандовски оценил выход Польши на Евро-2024
Футбол | 27 марта 2024, 18:10 0
«Очень плохой отбор». Левандовски оценил выход Польши на Евро-2024

Звезда сборной Польши недоволен игрой

Андрей ЛУНИН: «Я считаю, что мы не имеем права пропускать такие мячи»
Футбол | 27 марта 2024, 17:23 10
Андрей ЛУНИН: «Я считаю, что мы не имеем права пропускать такие мячи»

Голкипер сборной Украины прокомментировал победу над командой Исландии

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
tribuna_d
- «Чорноморець» не виїхав на зарубіжні збори не через фінансові негаразди?
- У нас стабільне фінансування.
К сожалению, стабильно слабое финансирование. Если бы ни талант Григорчука, то лиги Европы нам в этом году не видать. Посмотрим, что получится с усилением по "эконом варианту".