Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 01 июля 2013, 10:50
1263
0

ЖУМАТІЙ: У вирішальному матчі із Локомотивом не зіграв ніхто

Інтерв’ю із гравцем красноперекопської «Кримсоди» і студентської збірної України

| Обновлено 01 июля 2013, 10:50
1263
0
ЖУМАТІЙ: У вирішальному матчі із Локомотивом не зіграв ніхто

Дзвінок застав Олександра Жуматія в Іршанську, де він у складі студентської збірної готується до Всесвітньої Універсіади.
- Залишилося кілька днів підготовки команди, після чого вилітаємо до Казані, де відбудуться змагання, - зазначив Олександр.

- Чи був у вас якійсь відпочинок після закінчення чемпіонату?
- Ні. Після чемпіонату відразу відправився у розташування національної збірної, потім участь у Всеукраїнській Універсіаді, після чого вже підготовка до Всесвітніх студентських ігор. Так що відпочинку в цьому році не планується.

- Як оцінюєте у зв’язку з цим свій психологічний та фізичний стан?
- Психологічний стан дуже добрий, адже хочеться як мінімум повторити досягнення минулої Універсіади, де наша збірна посіла друге місце. З таким настроєм і працюємо. Фізично – трохи втомився, але, гадаю, тренери дадуть день-другий відпочинку перед самими іграми, і все буде відмінно в цьому сенсі.

- Немає, так би мовити, пересичення волейболом?
- Однозначно ні.

МИНУЛИЙ СЕЗОН
- Трохи поговоримо про минулий сезон. Яких вражень більше – позитивних, чи негативних?
- На мій погляд, чемпіонат стає слабше з кожним роком. Сильні гравці залишають країну і такими темпами за кілька років рівня волейболу не буде. Конкуренція залишає бажати кращого.

- Як розповідав керманич команди Євген Бородаєнко, у гравців часто-густо виникали проблеми з настроєм у зв’язку з різницею в класі з окремими командами.
- Так воно й було. Відрив сягав десяти очок, тож якихось переживань щодо підсумку регулярного чемпіонату не було. Налаштовувалися, по суті, тільки на «Локомотив».

- Які моменти минулого сезону ви вважаєте найяскравішими?
- По-перше, виклик в національну збірну, це почесно для кожного гравця, і цьому я буду радіти завжди. Що стосується окремих матчів, вважаю, що показовою для нас була гра із «Іскрою» в Кубку ЄКВ, яка проходила в Южному. Нехай ми і програли, але у нас був командний дух, ми билися із суперником до останнього очка. Так, досвіду таких матчів нам вистачало, але найголовніше, вважаю те, що ми боролися. Такі матчі необхідні, щоб зростати.

- Щоб мати такий досвід, можливо є сенс «Кримсоді», як і «Локомотиву», виступати у відкритому чемпіонаті Росії, як ви вважаєте?
- Можливо, в перший рік це було б не дуже цікаво, адже в Росії команди доволі високого класу, але взагалі, для українського волейболу це був би крок вперед. «Локомотив» вже два роки виступає в російському чемпіонат, і ми бачимо суттєвий прогрес окремих гравців та команди в цілому.

ПРОТИ «ЛОКОМОТИВУ»
- Отже суперництво з «Локомотивом». Як ви вважаєте, достойно ви билися з харківською командою?
- Я вважаю, що ні. Даю таку оцінку по останньому матчу сезону. В ньому ніхто з команди не зіграв навіть на половину своїх можливостей. Ця гра була найгірша, яка тільки могла бути. Якщо б хоча б десь-щось, але взагалі нічого. Жоден волейболіст команди не зміг повести партнерів за собою. І я в тому числі.

- З чим ви це пов’язуєте, адже в першому фінальному матчі «Кримсода» дала хороший бій «Локомотиву» та перемогла?
- Відмовлень можна придумати багато. Але головне те, що «Локомотив» вже два роки грає в російському чемпіонаті, і ця команда вище рівнем за нашу. Перемагає найсильніший. Це треба визнати. У всіх компонентах потроху - починаючи від тренувань до настрою самих гравців на матчі, харків’яни були сильніші, і це принесло їм перемогу.

- Але ж перший фінальний матч показав, що ви можете битися із «Локомотивом».
- Так, можемо, але якихось дрібниць не вистачає.

- Можливо психологічно зламалися, адже для багатьох гравців «Кримсоди» це був великий шанс вперше стати чемпіоном України?
- Можливо й так, але чіткого пояснення того, що трапилося зо всіма дванадцятьма гравцями команд, не можу дати. Повторюся, ніхто не показав свій рівень.

ВИЗНАННЯ
- За підсумками чемпіонату вас визнали кращим нападником. Як ви поставилися до цього визнання спеціалістів?
- Це приємно, але це лише стимул для ще більш серйозної роботи над собою. Коли виграєш якійсь титул, нехай індивідуальний, це викликає бажання його підтвердити. Я прикладатиму максимум зусиль, щоб залишити його за собою. Для мене це цінний титул.

ЦІЛІ ТА ЗАДАЧІ
- У складі «Кримсоди» відбулися серйозні кадрові зміни. Чи зможе кримська команда боротися за чемпіонський титул, як в минулі роки?
- Якщо скажу ні, то навіщо взагалі тоді виходити на майданчик, адже ти спортсмен, ти повинен боротися. Мені, як одному з лідерів команди, прийдеться прикладати більше зусиль, ніж в минулих сезонах, щоб добиватися, як мінімум, тих висот, що й раніше. Якщо раніше можна було в деяких матчах, так би мовити, відпочити, тобто грати не на повну котушку, зараз такий номер не пройде, і це буде наказано суперниками.

- Які взагалі ви ставите собі цілі в кар’єрі?
- По-перше, дуже хочу, принаймні повторити досягнення минулої Універсіаді, тобто завоювати хоча б срібло в Казані. Якщо ми виконаємо цю задачу, тоді у гравців будуть запрошення із серйозних клубів. Тому, вважаю, що найближча Універсіада можете стати, чи неповоротною в кар’єрі будь-якого гравця української команди. Якщо ми викладемося по максимуму в цьому змаганні, у нас є добрі шанси на завоювання нагород високого ґатунку.


Прес-служба ФВУ

Игорь Заржицкий
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.