Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 28 июня 2013, 03:04
1917
0

Иван ГОНЧАР: «В этом году мы получили немалый опыт»

Президент «Спортлидера+» подвел итоги минувшего сезона

| Обновлено 28 июня 2013, 03:04
1917
0
Иван ГОНЧАР: «В этом году мы получили немалый опыт»
Иван Гончар

Президент ФК «Спортлідер+» Іван Гончар у інтерв’ю клубній прес-службі підбив підсумки дебютного сезону команди у Екстра-лізі, а також розповів про життя та перспективи клубу

- Іване Ярославовичу, ФК «Спортлідер+» вже рік серед команд Екстра-ліги. У когорті найсильніших комфортно?
- Я думаю, що комфортно. Ми цього року здобули чималий досвід, який пішов команді і керівництву на користь.

- Як вважаєте, медалі цього сезону у Екстра-лізі розподілились справедливо?
- Я думаю, що медалі розподілились справедливо, перемогли найсильніші, і тут все залежало від концентрації та фізичної підготовки команд…

- …Тобто «Локомотив» справедливо став першим?
- «Локомотив» справедливо посів першу сходинку. Команда складена з українців, має добротну школу, яка дає хороше підсилення основному колективу і тренера високого рівня.

- Як новачок Екстра-ліги сезоном задоволені? Що вдалося виконати, а що ні?
- Я думаю, що все, що ми могли зробити у перший рік в Екстра-лізі, ми виконали. Щоб досягти чогось більшого, треба час. Ми сформували команду практично з нуля, в якій було багато нових виконавців. Треба було награвати склад. Але головне те, що здобули неоціненний досвід, і думаю, що далі будемо показувати кращі результати.

- 7 вересня стартує новий чемпіонат. Чого Ви очікуєте від «Спортлідера+» в наступному сезоні?
- Від «Спортлідера+» в наступному сезоні всі очікують, що команда заграє набагато краще. У нас вже новий зал, кращі умови, тому думаю, що команда буде претендувати на «Фінал чотирьох».

- Яке ваше бачення розвитку футзалу в нашій країні, що стосується Екстра-ліги, Першої ліги та Другої ліги?
- Багато людей хочуть збільшення команд в Екстра-лізі. Я думаю, що збільшувати кількість учасників елітного дивізіону потрібно поступово, щоб не знизити рівень головних футзальних змагань нашої країни. На мою думку, 10 команд – це максимальна кількість учасників Екстра-ліги. Більше команд не потрібно, тому що це ослабить рівень Першої ліги а перший дивізіон повинен готувати виконавців для головного турніру країни. Якщо буде багато бажаючих прийняти участь в Екстра-лізі, треба вводити тоді принцип вильоту. Це породить в свою чергу конкуренцію. Відповідно тоді б рівень команд зростав.

- А взагалі, що на ваш погляд потрібно зробити, щоб збільшити кількість професійних футзальних клубів?
- Для того, щоб збільшити кількість професійних футбольних клубів, треба щоб з’явилось більше ентузіастів, і держава повернулася обличчям до футзалу. На сьогоднішній день, я вважаю, що футзал розвивається найшвидше з ігрових видів спорту, і думаю, що з часом він стане олімпійським видом спорту.

- Наразі закінчується етап реконструкції нового спортивного комплексу. Невже команда у наступному сезоні таки гратиме у новому залі?
- Команда стовідсотково буде грати у новому залі наступного сезону. Я вважаю, що наш новий зал на даний момент є один з найкращих в Україні.

- За вашої ініціативи нещодавно запрацювала Асоціація міні-футболу (футзалу) Хмельницької області. Які стратегічні цілі цієї організації і на що ви будете робити акцент у своїй роботі?
- На сьогоднішній день ми повинні розвивати футзал та цілеспрямовано працювати з молоддю. Потрібно, щоб підростаюче покоління бачило майбутнє у розвитку футзалу в Хмельницькій області, бачило, що ФК «Спортлідер+» - це команда, до якої потрібно прагнути потрапити. Дарма кажуть, що діти хочуть бути на вулицях, в ресторанах чи інших місцях такого роду. Це неправда. Діти хочуть грати у футзал, просто у них забрали майданчики, і позбавили їх такої можливості. Ми будемо працювати в тому руслі, щоб відкривати нові майданчики, і покажемо з часом, як треба працювати не лише в містах, а в районах та селах.

- Як ведеться робота по організації клубної системи? Є інформація, що ви прагнете набрати декілька груп по підготовці дітей, доукомплектувати молодіжну, розвивати аматорську та ветеранську команду.
- Зараз у нас з’явиться більше часу, буде новий зал, відповідно буде відвений відрізок часу, для того щоб діти займалися. Скоріше всього, ми наберемо дві групи і будемо розвивати свою школу, виховувати своїх виконавців.

- І наостанок, Іване Ярославовичу, які стратегічні плани клубу на недалеку перспективу?
- Прагнемо побудувати власний спорткомплекс, в якому ми могли би виділити більше часу для розвитку молоді та проведення різноманітних турнірів під егідою нашого клубу.

Олександр ТАРАН

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.