Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2337
1

Карпаты уступили Хайдуку

Львовский клуб провел второй спарринг на предсезонном сборе

Карпаты уступили Хайдуку

Футбольний стадіон міста Зрече знаходиться посередині між Роглою, де дислокуються «Карпати», та Марібором, що є місцем проведення зборів хорватської команди «Хайдук». Коли «зелено-білі» під’їжджали до місця проведення свого другого спарингу, їхній суперник саме знайомився з полем.

Коли цю ж процедуру пішли виконувати львів’яни – їхньому здивуванню не було меж: в обох штрафних майданчиках були горби дивного характеру. Хтось з карпатівців навіть пожартував, що тут головне не за м’ячем дивитися, а як би то самому не спіткнутися. А ось до самого газону претензій бути не могло.

У цей же час, поруч з футбольним полем, на гандбольному майданчику гравці «Хайдука», які не братимуть участь в матчі, влаштували і для себе розминку. По воротах, які взявся захищати темношкірий легіонер команди, але явно не воротар, його колеги пробивали усіма можливими частинами тіла, зокрема і руками. Та щойно з роздягальні вийшов наставник команди, відомий у минулому гравець «Хайдука» та туринського «Ювентуса» Ігор Тудор, як одразу ж весела компанія перемістилася на трибуни. Це розважалися гравці, які напередодні вже провели товариський матч і сьогодні здобули право на відпочинок.

…Стартові хвилин 10 у виконанні обох команд дивилися на одному диханні. І нехай в цей проміжок часу особливих моментів поблизу воріт кожного з клубів не виникало, але швидкості та пресинг, що демонстрували гравці, просто вражали. Та вже тоді було очевидно, що такий темп увесь матч команди підтримувати не зможуть.

Власне, сам пресинг краще виходив в української команди. Гравці «Карпат» вступали в колективний відбір навіть не на чужій половині поля, а ледь не в штрафному майданчику «Хайдука». Так львів’яни і створили перший гольовий момент в матчі. Розіграний хорватами удар від воріт одразу ж побігли накривати Бартуловіч, Гудима та один з потенційних новобранців команди. М’яч було відібрано і одразу швидко розіграно короткими передачами. Вже за мить Бартуловіч опинився в штрафному майданчику, і попри гострий кут наважився на удар – голкіпер «біло-синіх» (які, щоправда, виступали в своїй виїзній формі: червоно-сині вертикальні смуги) був на висоті.

Минає ще кілька хвилин і Бартуловіч таки відкриває рахунок. Після кількох непоганих передач Федорчук опиняється в штрафному майданчику суперника і виконує простріл, який ногою в дотик у ворота переправляє вихованець сплітського клубу. Попри те, що сьогодні Младен з іншого боку барикад, хорватські футболісти та селекціонери на трибунах аплодують його м’ячу у ворота своєї ж команди.

Тим часом у гравців «Хайдука» в атаці було створено не багато. Захисники «левів» вдало та вміло виходили з-під пресингу суперника, а при позиційних атаках хорватів назад сідала вся середня лінія «зелено-білих». Здавалося, що немає за що хвилюватися і на 30-ій хвилині зустрічі, коли всі ходи для розвитку комбінації львів’яни перекрили. Однак навіс Брдаріча в штрафний майданчик «Карпат» знайшов щілину між захисниками, в яку зумів втиснутися Кіш. Ільющенкову забракло лише кількох сантиметрів, аби відбити м’яча – 1:1.

А білявому нападнику «Хайдука» продовжувало щастити. На 40-ій хвилині він не встиг на небезпечний простріл з флангу, але повертатися назад не поспішав, адже атака його команди набула другого темпу. І ось вже м’яча знову отримує Кіш, і не підіймаючи голови, з розвороту кладе другий гол.

Після перерви на полі побільшало боротьби, а от моментів стало значно менше. Нагода «Хайдука» на першій хвилині другого тайму так і залишилася єдиною небезпекою біля воріт «Карпат» після перерви. Втім, і львів’яни ніяк не могли підібратися до володінь суперника. Наче і комбінували «зелено-білі», і шукали ходи для розвитку атаки, але без особливого просування вперед…

… Доки за справу не взявся центральний захисник Ігор Пластун. Наприкінці зустрічі він, як і належить капітанові, власним прикладом змусив партнерів притиснути суперника до воріт. В одному моменті удару Пластуна головою лише трохи забракло влучності. А коли «Карпати» заробили штрафний удар в центрі поля на останній хвилині гри, вперед команду погнав не лише капітан, а й Олександр Севідов. Тренер закликав усіх йти в штрафний майданчик суперника на подачу. І ось він шанс… М’яч потрапляє до карпатівця, який наразі лише на перегляді, і той злету пробиває в дальній нижній кут – голкіпер рятує... Першим на підбиранні всюдисущий Пластун, удар – ГОЛ!!! Який, щоправда, скасовують арбітри через офсайд. І тут же лунає фінальний свисток – поразка 1:2.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

«Карпаты» - «Хайдук» - 1:2
Голы
: Бартуловіч, 23 – Кіш, 30, 40.

«Карпаты»: Ільющенков, Гаращенков, Балажіц, Пластун, Савченко, Федорчук, Гравець на оглядинах №1, Ксьонз, Бартуловіч, Мартинюк, Гудима (Гравець на оглядинах №2, 46).
«Хайдук»: Блажевіч, Нікановіч, Брадаріч, Оремуш, Мужан, Малоча, Вуковіч, Йоніч, Лущіца, Пашаліч, Кіш.
Предупреждения: Ксьонз, 9, Савченко, 57 – Брдаріч, 55.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
vitya-gen
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил