Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
| Обновлено 26 июня 2013, 15:18
1601
2

Владимир ОНИЩЕНКО: «Права на ошибку у нас нет»

Тренер сборной Украины поделился впечатлениями от выступлений команды в последних матчах

| Обновлено 26 июня 2013, 15:18
1601
2
Владимир ОНИЩЕНКО: «Права на ошибку у нас нет»

Після блискучої перемоги збірної України над командою Чорногорії пройшло більше тижня, та вболівальники продовжують згадувати той феєричний матч і цікавитися думками безпосередніх учасників історичного поєдинку. Тож, поділитися своїми враженнями від гри у Подгориці, вже не по гарячих слідах, а проаналізувавши та осмисливши всі події, ми попросили одного із тренерів збірної − Володимира Онищенка.

- Ще досі у всіх на вустах матч з Чорногорією. Чи не могли б Ви поділитися своїми враженнями?
- Стільки було позитивних відгуків про цей матч у засобах масової інформації, але все повинно бути в міру. Я скажу не про саму гру, а про те, що було вже після неї.  Зараз у всіх ще зберігається ейфорія − і у гравців, і у вболівальників, але вкрай важливо її правильно пережити, спуститися на землю після такої перемоги та розпочати підготовку до наступних матчів, в котрих буде вирішуватись доля України. Ми,  тренери, в свою чергу будемо намагатися зробити все можливе, щоби допомогти нашим хлопцям підготуватися до цих матчів.

- Яку роль, на Вашу думку, відіграв контрольний матч з Камеруном, що відбувся в рамках підготовки до матчу з Чорногорією?
-  Можливо, цей матч був  необхідний Україні. Наш суперник − збірна Камеруну − гарна збалансована команда. Що стосується самої гри, то тут всі розуміли, що це все ж таки товариський поєдинок, тому відпрацьовувати на максимальних зусиллях сенсу не було, але й просто вийти на поле та грати погано, ми не мали права. Єдиний негативний момент: в тому матчі у нас травмувалось чимало футболістів.

- Але так вийшло, що проблеми з травмованими футболістами напередодні матчу, а під час  самого поєдинку,  вилучення  Зозулі − усі ці  негативні моменти в результаті стимулювали нашу збірну до боротьби і врешті допомогли досягти гарного результату?
- Ми не знаємо, як склалася б гра в іншому випадку. Можливо, якщо все було б інакше,  вдалося  би вирішити долю матчу вже в першому таймі. Та це лише наші здогадки. Є лише те, що сталося. Щоправда, більшість людей не очікували такого, проте позитивний результат − це найголовніше.

- А Ви самі сподівались?
- Звичайно, я вірив у перемогу. Ми готувались, налаштовувались на серйозну, важку гру. Це зараз перемога здається легкою, а тоді, в ході матчу, гра складалася не на нашу користь − всі це пам’ятають. Добре, що все закінчилось таким чином!

- Що трапилося зі збірною Чорногорії? Чи мала місце, на Вашу думку, недооцінка суперника після матчу на «Олімпійському», який вони виграли з рахунком 1:0?
- Припускаю, що чорногорці і справді думали, що переграють Україну, як  це було в жовтневому матчі. Мені здається, що вони не дуже серйозно поставилися до цієї гри. Несерйозно у плані підготовки.

- Що зараз? Дивитесь у майбутнє і готуєтесь до товариського матчу проти Ізраїлю?
- Так, звичайно, зараз головне завдання − гарно підготуватись до найближчих матчів, які чекають на нашу збірну у вересні. Нам треба готуватися і не думати про рівень суперників: хто є сильнішим, а хто -  слабшим. В нас є гарний приклад, адже те, що сталося з Чорногорією, може трапитися з кожною командою. Тому треба дуже серйозно готуватися до матчів проти Сан-Марино та Англії, нам не можна втрачати очки в наступних іграх. Нам зараз випав чудовий шанс: ми повернули надію на продовження боротьби і Бразилія тепер здається нам реальністю. Проте квитки до Бразилії бронювати ми не поспішаємо.

- Більшість матчів, що залишися, збірна України зіграє вдома. Це добре для нашої команди?
- Домашні матчі можуть скластися ще важче, ніж матчі на виїзді − ось у чому проблема. Суперники у нас дуже серйозні, тим більше, що вони спостерігали за нами, вивчали нас. Тепер вони будуть готуватися до матчів зі збірною України не так, як готувалися б раніше, тому що зараз вони оцінюють нас як реальних претендентів на вихід з групи. Тому це вже будуть зовсім інші матчі. Нагадаю, що права на помилку у нас немає.

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти
Футбол | 18 апреля 2024, 07:15 1
Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти

Карло прокомментировал победу «Реала» в ответном матче 1/4 финала Лиги чемпионов

Лунин идет в полуфинал. Реал выбил Манчестер Сити из Лиги чемпионов
Футбол | 18 апреля 2024, 00:51 91
Лунин идет в полуфинал. Реал выбил Манчестер Сити из Лиги чемпионов

Победителя определила серия пенальти

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
paket_travu
Лол, удалите если что.
paket_travu
Если честно х.з. кто это, просто вообще не интересует чемп. Бразилии, ногомячист то годен? То что он нигра, я и так вижу можете об этом не писать