Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 24 июня 2013, 13:11
2025
0

Карпаты расписали ничью с Домжале

Львовские футболисты сыграли матч против бронзового призера чемпионата Словении

| Обновлено 24 июня 2013, 13:11
2025
0

«КАРПАТИ»: Мисак, Бідловський (Бартуловіч, 46), Пластун (Балажіц, 46), Жовтюк, Гаращенков, Савченко (Гравець на перегляді 2, 68), Федорчук, Гірський (Гравець на перегляді 1, 46), Озарків, Гудима, Ксьонз (Мартинюк, 46).

Головний тренер – Олександр Севідов.

«ДОМЖАЛЕ»: Відмар, Бaлковек (Янжа, 46), Тірк (Скубік, 46), Доброволік (Міїц, 46), Бaлoког (Маєр, 46), Денковскі (Коус, 46), Керар (Станковіц, 46), Перішіц (Ремс, 46), Дракслер (Цовіло, 69), Папеж (Паркер, 46), Піхлер (С. Вук, 46).

Головний тренер – Стеван Мойсіловіц.

Голи: 1:0 – Перішіц (37, автогол), 1:1 – Цовіло (62).

Вилучення: Гравець на перегляді 1 (83, друге попередження).

Поміж гірськими масивами та крізь продовгуваті тунелі автобус з футболістами «Карпат» на борту мчав на перший товариський матч закордонних зборів. І це заледве минула доба, як львів’яни прибули до Словенії. А дебютне випробування Олександру Севідову на посаді головного тренера «левів» довелося пройти бронзовим призером чемпіонату Словенії – футбольним клубом «Домжале». 

Попри те, що до однойменного міста львів’янам від готелю довелося їхати трохи більше години, саме «зелено-білі» першими прибули до місця майбутнього спарингу. А от на газон футбольного поля швидше вийшли господарі. Справа в тім, що словенці приїхали на матч власними авто... вже в екіпіруванні. Лише кросівки на бутси довелося перевзувати. Та й то не всім, а лиш тим, хто кермував.

Свій сюрприз мали і «Карпати». Щоправда, тут він стосувався виключно стартового складу. В основі «зелено-білих» на поле вийшло одразу семеро клубних вихованців: Мисак, Бідловський, Жовтюк, Озарків, Савченко, Гудима та Гірський. До слова останній діяв не на звичній позиції лівого захисника, а в центрі поля на місці опорного хава. Власне, в цій зоні і пройшла значна частина першого тайму. Відчувалося, що це лише старт підготовки до сезону: моментів, які б могли змусити зірватися з місць глядачів було обмаль.

Щодо самих глядачів – то намалювати портрет середньостатистичного «домжальського» вболівальника практично неможливо. На трибунах тренувальної бази словенців жінок було не менше аніж чоловіків. До слова, значна частина вболівальників сильної половини людства за ходом гри спостерігала з намету кафе, навіть попри те, що звідти не видно було добру частину поля. Саме ту частину, де і відбулися найцікавіші події першої половини гри. Це коли Ксьонз пошив у дурні захисника, але не зміг цього зробити ще й з голкіпером та гол імені Гудими. Володя зумів зробити те, чого не вдалося Павлові хвилиною раніше. Єдине, про що може жалкувати Гудима, що не він сам став автором гола. Тут першість мають визначити між собою словенський захисник і воротар.

Значно цікавіше, з естетичної точки зору, пройшла друга половина гри. М’яч в центрі поля майже не затримувався, а атаки однієї команди змінювалися контрвипадами іншої. «Карпати» виглядали значно цікавіше за суперника, але склалося враження, що просто забити м’яч хлопцям вже не цікаво. Нестандартні комбінації та хитрі передачі лише тішили вболівальницьке око. А от крапку у воротах господарів поставити, просту і банальну – не вдавалося. 

Та і «Домжале» йшов вперед за найменшої нагоди. Щоправда, ті напівмоменти, що створювали словенці, не увійшли б навіть у розширений огляд цього матчу. Втім варто віддати належне наполегливості «жовто-блакитних». Врешті-решт одна з навісних передач стала результативною. Бажання обох команд вирвати перемогу виявилося навіть більше ніж моментів, які вони створили. У львів’ян в кінці зустрічі кудись поділася та комбінаційна гра, якою вони вимотували суперника увесь матч. А це вже відобразилося і на емоціях гравців. Дві жовті картки впродовж двох хвилин заробив один з потенційних новобранців команди і достроково вирушив відпочивати, а суперник на останніх хвилинах ледь не скористався чисельною більшістю. Тут вже Мисак на пару з Жовтюком постаралися вберегти ворота. 

Свою роботу в Карпатах Олександр Севідов розпочинає з нічиєї 1:1. Звісно, це не перемога, але і вона не за горами, якщо на останніх хвилинах ТОВАРИСЬКОЇ зустрічі, тренер, чия команда грає в меншості, закликає всіх йти в атаку...

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Неудержимый Палмер. Челси с Мудриком переехал Эвертон с Миколенко
Футбол | 15 апреля 2024, 23:59 25
Неудержимый Палмер. Челси с Мудриком переехал Эвертон с Миколенко

Коллектив Шона Дайча получил на «Стэмфорд Бридж» шесть безответных голов

Легенда Арсенала: «Ошибки Зинченко всех раздражают»
Футбол | 16 апреля 2024, 14:50 13
Легенда Арсенала: «Ошибки Зинченко всех раздражают»

Дэвид Симэн раскритиковал украинского защитника

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.