Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 15 октября 2020, 21:45
5047
3

Футзальная Украина. Трансферное лето: переходы, слухи

Президенты клубов Экстра-лиги о приоритетах в работе на трансферном рынке

| Обновлено 15 октября 2020, 21:45
5047
3
Футзальная Украина. Трансферное лето: переходы, слухи

Олександр Бубен, президент НФК «Ураган»

- Чи будуть у команді трансферні зміни у зв’язку з таким закінченням чемпіонату?
- Я не знаю що Ви маєте на увазі під «таким» закінченням чемпіонату, тому що закінчення чемпіонату я вважаю позитивним. Нам не вистачило чогось такого дрібного, щоб перемогти «Локомотив» у п’ятому матчі і тому кардинальних змін, як це роблять зараз «ЛТК» чи «Енергія», ми не передбачаємо. Проте підсилення, щоб вирівняти склад буде. Ми обов’язково будемо переглядати гравців, як із-за кордону, так і з нашої ліги.

Володимир Валявка, президент МФК «Кардинал-Рівне»

- Володимире Ярославовичу, поясніть, будь ласка, ситуацію із заявкою на «MiniClubWorldCup». Чому там присутні Волянюк і Грицина, які вже начебто перейшли в інші клуби?
- Ми подавали попередній склад команди. Це було зроблено, здається, ще в травні місяці, і в попередньому складі були ці гравці, бо ми їх планували підписати, відповідно, вони підписали контракти з іншими клубами, тому вони не поїдуть з нами в Кувейт. Нам дозволили замінити їх у заявці іншими гравцями. Поки що я не можу називати їхніх прізвищ: один хлопець з футболу, а інший з Ковеля.

- Тобто можливе підсилення у вигляді двох гравців?
- Заміна так, а яке це якісне підсилення ще рано говорити.

- А взагалі на чемпіонат готується якесь підсилення?
- Поки ще працюємо, десь ближче до серпня буде зрозуміло. Гроші ми зараз не готові платити, але думаю, що за залишковим принципом побачимо хто це буде.

Сергій Крилов, президент ФК «Локомотив»:

- Чи планує команда серйозно підсилюватися під Кубок УЄФА?
- Річ у тім, що ми визначили, що у нас в команді не повинні грати легіонери, повинні грати ті хлопці, які представляють Харків. Якщо в Харкові ми не можемо знайти якогось професійного футзаліста, то тоді ми дивимося хто є у сусідніх містах. У крайньому випадку далі України гравців ми не шукаємо – у нас такий принцип комплектування команди. Тому сильно підсилитися ми навряд чи зможемо, але ми намагаємося знайти одного-двох хороших виконавців і ведемо зараз перемовини з гравцями, які, на наш погляд, допоможуть нам підсилити нашу гру. Хоч наша команда і стала чемпіоном, але ми бачимо слабкі місця і тому будемо їх виправляти. Нам треба принаймні два виконавці.

Юрій Шацький, президент «ЛТК»:

- З чим пов’язана така гіперактивність команди на трансферному ринку?
- Це пов’язано з тим, що футзалісти, які у нас були, ще мали контракти, але вони хочуть грати за інші гроші. Просто деякі команди можуть платити певні гроші, а деякі – ні. Усе пов’язано з бюджетом клубу: для того, щоб зберегти усіх гравців у команді, треба було піти на суттєве збільшення бюджету. Вони на тому рівні вже просто не хотіли грати. Ну не те, щоб не хотіли, якщо є можливість у футзалістів, то я сам їх відпускаю. Немає сенсу їх тримати, якщо їм пропонують зарплату вдвічі більше, ніж в «ЛТК». Нехай людина йде і росте, вони ж 5-6 років пограють і кар’єра, як така, на піці завершиться. Ми їм допомогли це зробити. Я думаю, що незважаючи на те, що у нас молоді футзалісти, ми не будемо слабкіше, ніж були.

- Тобто ще можна очікувати трансфери в клуб і з клубу?
- Звісно, що будуть нові гравці. Може хтось ще і піде – й таке може бути, ми їх не затримуємо. У мене, як у президента клубу, з футзалістами є певні домовленості і я намагаюся їх дотримуватися. Якщо у футзаліста є якась хороша фінансова пропозиція і це в його інтересах та інтересах клубу, то чому б не піти цим шляхом? Через це ми відпускаємо гравців.

Андрій ГУЛІЙ, спеціально для Sport.ua


Вашему вниманию предлагается летняя таблица трансферов украинских футзальных клубов. В таблице представлены уже состоявшиеся переходы, а также, по мнению Sport.ua потенциальные, которые могут произойти исходя из проблемных позиций команд, а также задач, стоящих перед ними.

Дата последнего обновления: 21 июня, 19.30

* - жирным выделены состоявшиеся переходы.

Приходят или могут прийти

Команда

Уходят или могут уйти

Никита Шпигарь (ЛТК)  

 

Морено, Додо, Тарас Шурак

Тарас Кузь (ЛТК), Николай Грицына (Львовхолод)

 

Павел Пичкуров (ЛТК), Петр Илькив (ЛТК), Ильдар Макаев, Владислав Лысенко, Сергей Чепорнюк

 Александр Вершинин (Кардинал-Ровно), Павел Пичкуров (Энергия), Петр Илькив (Энергия), Анатолий Милинький (Титан-Заря), Николай Черный (Титан-Заря)

Тарас Кузь (Энергия), Дмитрий Иванов, Андрей Кадомцев, Александр Стрелец, Никита Шпигарь (Локомотив), Богдан Свиридов (Енакиевец), Артем Рось (Енакиевец), Владимир Разуванов

 

 Андрей Ткачук, Олег Чеботарев

 

Кардинал-Ровно

Андрей Паршиков, Александр Вершинин (ЛТК)

Богдан Свиридов (ЛТК), Артем Рось (ЛТК)

 

Михаил Волянюк (Сапфир), Евгений Юнаков (Сапфир), Дмитрий Сильченко

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Di Kopiy
Смахивает на Жириновского: мама - украинка, а папа - юрист...
Power
один хлопець з футболу, а інший з Ковеля.)))
Rokky
Уходят или могут уйти: "Ураган" - Морено, Додо
якісь трохи дивні у вас дані. морено зараз травмований, проте у нього контракт ще на 2 роки. вірогідність того, що він покине команду приближена до нуля.