Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1777
1

Тарас КОРОЛИШИН: «До втілення мрії залишилось два кроки»

Гравець івано-франківського «Урагану» Тарас КОРОЛИШИН про фінальні матчі плей-офф проти «Локомотиву»

Тарас КОРОЛИШИН: «До втілення мрії залишилось два кроки»

У недільному матчі фінальної серії плей-офф «Ураган» на останніх хвилинах зумів зрівняти рахунок, програючи «Локомотиву» 1:3. У Харкові відзначились два вихованці «ураганівської» клубної школи Петро Шотурма (двічі) і Тарас Королишин. Якщо Шотурма своєю грою завоював собі місце в основі, то наймолодший у складі івано-франківців 20-річний Королишин отримує на майданчику небагато ігрового часу, виходячи здебільшого на заміну.

Друга гра фіналу добре запам'ятається Тарасові, який вперше з'явився лише на 40-ій хвилині і одразу розписався у воротах «Локомотиву», перевівши поєдинок у серію пенальті, де більше пощастило гостям. Напередодні двох домашніх матчів, що можуть стати вирішальними у боротьбі за чемпіонство, гравець «Урагану» та української «молодіжки» поділився своїми думками з клубною прес-службою.

- Цього сезону ти забив лише 2 голи, і вони обидва стали вирішальними. У Хмельницькому твій м'яч приніс вольову перемогу 3:2, а зараз у Харкові ти зрівняв рахунок, перевівши гру у серію пенальті...
- Хоч я і забив тільки два голи, але вони стали важливими для команди, тому я радію з цього приводу. У грі проти «Спортлідера+» ми постійно наздоганяли в рахунку, але наприкінці матчу все таки змогли вирвати перемогу. Скажу чесно, то був дуже емоційний матч для нас. У Харкові ми не мали права програвати. Навіть за рахунку 1:3 я до кінця вірив, що ми зуміємо все виправити. Добре, що так у підсумку і сталося. А те, що я забив - це другорядне, головне - перемога команди.

- Наприкінці другого матчу ти вийшов на майданчик на останній хвилині і фактично першим дотиком до м'яча зумів зрівняти рахунок. Розкажи, як це сталося і які емоції тоді були в тебе?
- Тренер випустив мене на відбір м'яча, адже ми хотіли продовжувати грати вп'ятьох. Не знаю, як так сталось, але я відкрився на дальню передачу, а захисники «Локомотива» загубили мене. Євген Валєнко, в свою чергу, віддав мені просто ідеальну передачу, а мені залишилося тільки прийняти м'яч і добре пробити повз воротаря. Я дякую Богу, що у мене вийшло це зробити.

- Серія післяматчевих пенальті - це завжди лотерея. Як гадаєш, «Урагану» пощастило чи то був якийсь кураж, після того як вдалось відігратися з 1:3?
- Так, це лотерея. Проте я ані секунди не припиняв вірити, що ми переможемо. У нас було емоційне піднесення і фортуна посміхнулася саме нам. Тим паче, що наші воротарі зробили найважливіше - виручили усю команду під час післяматчевих пенальті. Думаю, що ми заслужено перемогли.

- Коли повірили в перемогу і який настрій панував у команді після другої гри?
- Я просто вірив, що ми не програємо. У мене була впевненість, що ми виправимо становище і вирвемо перемогу з рук «Локомотива». Настрій був просто шалений!

- Після двох харківських матчів рахунок рівний. Як налаштовуєтесь на два домашні поєдинки?
- Ми налаштовуємось тільки на перемогу. Ми б дуже хотіли стати чемпіонами саме в рідних стінах, адже хочеться подарувати вболівальникам справжнє свято. Ми докладемо максимум зусиль, щоб усе так і сталося.

- Як охарактеризуєш «Локомотив»? І які на твою думку фактори можуть допомогти «Урагану» цими вихідними?
- «Локомотив» - дуже хороша швидка команда, у якої є свої козирі в рукавах. Однак хотілося б, щоб в суботу та неділю нам допомогло наше покриття майданчику. Вдома нам звичніше грати у наш комбінаційний футбол. Але основна причина - це наша підтримка. Рідні стіні та вболівальники завжди стимулюють нас до перемог. Для них хочеться бігти вперед та завжди перемагати.

- Які шанси обох команд для здобуття чемпіонства?
- Шанси були і залишаються рівні - 50 на 50. Проте я вірив і вірю лише в перемогу «Урагану».

- Яка заповітна мрія у Тараса Королишина?
- На даний момент я дуже близько підійшов до своєї головної мрії - це стати чемпіоном України! Також є велике бажання зіграти в Кубку УЄФА і знову пережити і відчути те, що так просто не висловиш словами. Звичайно, буду старатися потрапити до складу національної збірної і захищати честь нашої країни на різних чемпіонатах.

- І традиційно наприкінці розмови - твої побажання усім вболівальникам «Урагану».
- В першу чергу, хочу подякувати вірним фанам «Урагану», які підтримують команду в моменти перемог і поразок. Хочу побажати їм здоров'я, терпіння, наснаги і великої віри в команду, адже це дуже важливо для нас.

Олег ЛАНЯК, Дарія ТИЖБІРЯК, прес-служба НФК «Ураган»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Трубин не спас в серии пенальти. Марсель прошел Бенфику
Футбол | 19 апреля 2024, 00:51 23
Трубин не спас в серии пенальти. Марсель прошел Бенфику

Французская команда выиграла четвертьфинал ЛЕ

10 самых известных футболистов, которых Дарио Друди привез в Украину
Футбол | 18 апреля 2024, 13:38 7
10 самых известных футболистов, которых Дарио Друди привез в Украину

Новый спортдир «Полесья» ранее помог пристойно «затариться» легионерами «Зирке» и «Карпатам»

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
vit-2
Ураган вперед до другого чемпіонства. Вболівальників Локо розмію, але ми кращі і все тут.