Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 05 июня 2013, 08:08
2914
3

Игорь ПЛАСТУН: «Решение Карпат для меня стало шоком»

Защитник львовского клуба поделился мыслями относительно выставления 19-ти игроков на трансфер

| Обновлено 05 июня 2013, 08:08
2914
3
Игорь ПЛАСТУН: «Решение Карпат для меня стало шоком»
Игорь Пластун

Гравець львівського клубу розповів про реакцію - свою та партнерів - на останні події.

- Ігорю, мабуть, у вас одного з небагатьох склався сезон, що й не позаздриш: спочатку негаразди в «Оболоні», яка, в підсумку, знялася з чемпіонату, тепер - виставлення майже всієї команди на трансфер. Замислювалися над тим, що це вже з області - хтось наврочив?
- Та ні! Саме таких думок не було. Але й справді, треба визнати - сезон не склався. Хоча, щиро кажучи, не було часу дуже на цю тему розмірковувати. До того ж, проблеми «Оболоні» мене не надто торкнулися. Так вийшло, що я, можна сказати, вчасно встиг звідти піти в «Карпати», тож оті всі негаразди, які переслідували «пивоварів», були вже без мене. А ось те, що виставили нас, гравців, на трансфер у «Карпатах» - це справді неприємно. Ніхто з нас навіть такого й у сні не міг уявити. Це був шок. Зараз, коли минуло два дні, перші емоції згасли. Поки що жодних «різких» рухів не роблю. Чекаю. Відчуваю, що й партнери мої теж. Адже не може такого бути, щоб умить клуб залишила майже вся команда. Чи не так?

- Ви випередили моє запитання: які ж емоції викликав цей факт?
- У мене таке відчуття, що вся наша команда затамувала подих в очікуванні - що буде далі? Хоча з близькими, друзями та агентом ми вже обговорили ситуацію. Найбільше вразило те, що керівництво «Карпат» узагалі ні з ким із 19-ти футболістів не поділилося своїми намірами, а просто поставило перед фактом. І саме в цьому ефект якогось шоку. З агентом ми обговорили те, що сталося, але про якісь варіанти подальшого працевлаштування тему не порушували.

- А як відчуваєте, що могло спонукати керівників клубу до такого радикального кроку - відсутність фінансування чи гнів за низьке місце в турнірній таблиці?
- Причин, які підштовхнули наших керманичів до такого радикального кроку, не знаю. Скажу лише одне - це не фінанси. Ми отримували по зарплатні все повністю. Жодних затримок чи недоплат не було. А ось реакція на те, що ми посіли аж 13 місце, більше схоже на правду. Але ж ми в президента клубу цього не запитаємо. Якщо пан Димінський збере якусь прес-конференцію та розповість громадськості, чому він так вирішив, тоді знатимемо й ми.

- У розмові з нашим виданням в. о. головного тренера «Карпат» Юрій Дячук-Ставицький сказав, що в нього залишилося багато запитань без відповідей. Отож можна зробити висновок, що це не він ініціатор такого масового виставлення гравців на трансфер?
- Ні-ні! Це однозначно не рішення Юрія Михайловича. Він, щойно ставши біля керма команди, зразу ж сказав чітко: «Я прийшов на три матчі». Тому це рішення, напевне, Петра Димінського, але аж ніяк не Дячука-Ставицького.

- Якщо не зважати на трансферну подію, вас у «Карпатах» усе влаштовує?
- Абсолютно. Навіть після останнього матчу чемпіонату проти «Металіста» сказав місцевому телебаченню, що мені в «Карпатах» подобається. Але скажу відверто: коли ось так на всю країну тобі закинули, що виставили на трансфер, то це зачепило за живе. Думаю, що в партнерів теж зачеплене почуття гідності. Побачимо, що буде далі.

- Багато хто пов’язує такий тотальний розпродаж із ситуацією кількарічної давнини із нібито договірним матчем «Карпат» і «Металіста»…
- Не можу нічого стверджувати напевно, але, на мій погляд, це не пов’язано з вердиктом Лозаннського арбітражного суду.

- До речі, про саме рішення щодо трансферів: у якій формі його оголосили Персонально кожному гравцеві?
- Наступного дня після гри з «Металістом» було зібрання, на якому дістали список, зачитали прізвища, а потім додали - всі ці футболісти виставлені на трансфер. Особисто для мене це був шок. Прийшов додому, замислився, розгубився. А потім трохи заспокоївся. Хоча й подумав: якщо хтось із нас, 19-ти, залишиться в «Карпатах», це вже будуть зовсім не ті стосунки, що були раніше. Вони не складатимуться так, як раніше, це - очевидно.

- За три поєдинки до завершення сезону колектив залишив Нікола Костов. Цей крок був неминучий, чи все ж таки поспішним?
- Скажу лише те, що ми всі хотіли, щоби пан Нікола залишився. Усі були проти його відставки. Із болгарським фахівцем були й хороші матчі, й чимало для «Карпат» він зробив. Прикро було, що він пішов.

- Що ж тепер плануєте далі?
- Складно сказати. Зауважу лише, що в «Карпат» переді мною жодних боргів по зарплатні немає. Поки що чекаємо.

Олексій КОМАРОВСЬКИЙ, «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Bandera.Lev
От паразити ЗАРПЛАТУ платили вчасно, а ІГРАТИ замість вас не ХОТІЛИ! ХАЛЕПА!
san68-68
То, что на транфер выставили - задело за живое, а то, что 2 последних сезона только благодаря Черноморцу и Волыни в "вышке" остались, так это нормально и "почуття гідності" не зацепило. Интересная логика.
qaz2008r
Зарплату платили в повному обсязі претензій немає . а грати не грали. Напевно їм треба було зарплату підвищити ще в два рази (вони б ще краще зіграли), а не на трансфер виставляти.А що з вами робити інакше?? Он яка очерідь вистроїлася , з цілої Европи за вами.