Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 12 января 2021, 03:32
1300
0

Политехника-Галычина подписала украинского форварда

Ярослав Лемик пополнил ряды львовского баскетбольного клуба

| Обновлено 12 января 2021, 03:32
1300
0
Политехника-Галычина подписала украинского форварда
Важкий форвард (204 см, 105 кг), який ще донедавна успішно виступав за івано-франківську «Говерлу», підписав контракт із львівським клубом. Таким чином, один із небагатьох представників баскетбольного Львова у Суперлізі проведе наступний сезон у складі рідної команди. Нагадаємо, Ярослав Лемик народився 23 травня 1985 року саме у місті Лева.
 
Незважаючи на порівняно молодий вік гравця, знаходяться такі вболівальники та журналісти, що вже віддавна називають Ярослава легендою та навіть старожилом львівського клубу. Зрештою, для цього є усі підстави! Адже у складі ще «Львівської Політехніки», а відтак і «Політехніки-Галичини» ветеран-новобранець виступав протягом 2001-2008 ігрових років, а також у сезоні 2009-2010.
 
Нагадаємо, у зелено-білій формі Ярослав розпочав і сезон 2011-2012. Але в силу певних обставин гравець не підійшов тодішньому тренерові «левів» Дмитрові Базелевському та відправився шукати кращої долі до сусіднього Франківська. І, слід сказати, зробив це доволі вдало. У 43-х матчах того (вже позаминулого) сезону Ярослав показував доволі сильну гру, відзначаючись у середньому 7.8 очка, 4.2 підбирання та 1.1 пасу за матч. Бал рейтингу ефективності гравця становив 7.7. Врешті, за досягнення Ярослава авторитетний спортивний сайт iSport відзначив його у номінації «відкриття сезону 2012». Вже тоді Лемик почав здобувати собі й титул одного з лідерів команди.
 
У наступному сезоні форвард зіграв на одну гру менше – 42. У них він набирав 6.4 середньостатистичні очки, робив 3 підбирання та віддавав 1.8 передачі. Ефективність Ярослава Лемика у чемпіонаті 2012/13 становила 6.8 бали. Досягненням цього ігрового року для Ярослава стала участь у Фіналі Чотирьох Кубку Суперліги. Нагадаємо, у ньому «Говерла» поступилася запорізькому «Ферро-ЗНТУ». А пройшли змагання за Кубок Суперліги на паркеті саме львівського палацу спорту «Галичина».
 
Також великим досягненням можна вважати гідну боротьбу Ярославової команди в одній восьмій плей-офф. Незважаючи на те, що івано-франківцям довелося грати без травмованого плеймейкера та лідера колективу Юджина Лоуренса, «ведмеді» все ж зуміли дати київському «Будівельнику» справжній бій. Нагадаємо, таки пройшовши «Говерлу», столична «будка» доволі легко впоралася з «Політехнікою-Галичиною», а тоді й у дуже напруженій боротьбі – з маріупольським «Азовмашем» та стала чемпіоном Суперліги!
 
Відтак той факт, що саме Ярослав Лемик став одним із натхненників свого клубу на боротьбу з майбутнім чемпіоном, дуже обнадіює. Адже того бійцівського характеру говерлян дуже забракло львів’янам у боротьбі з «Будівельником» (та й у серії за третє місце з «Ферро-ЗНТУ»).
 
Також додає оптимізму й те, що з підписанням «великого» гравця, головний тренер галичан Желько Лукаїч заздалегідь починає вирішувати проблему, на яку нарікав протягом майже цілого минулого сезону. А саме – відсутність ще одного важкого форварда!

Политехника
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Баскетболисты НБА определили лучшего игрока регулярного сезона
Баскетбол | 23 апреля 2024, 06:10 0
Баскетболисты НБА определили лучшего игрока регулярного сезона

Большинство лучшим признали Николу Йокича

Соболенко рассказала, почему больше любит смотреть мужской теннис
Теннис | 24 апреля 2024, 07:20 1
Соболенко рассказала, почему больше любит смотреть мужской теннис

Арине неинтересно наблюдать за матчами между женщинами

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.