Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Премьер лига
| Обновлено 03 июня 2013, 09:22
9840
3

Александр ИЩЕНКО: «Зозуля борется с ветряными мельницами»

Известный специалист подвел итоги завершившегося чемпионата Украины

| Обновлено 03 июня 2013, 09:22
9840
3
Александр ИЩЕНКО: «Зозуля борется с ветряными мельницами»
Александр Ищенко

Цей футбольний чемпіонат запам'ятається тим, що у ньому нарешті був поставлений рекорд результативності. Гірник Мхітарян забив 25 голів, на три більше, ніж свого часу Ребров, попередній рекордсмен.

Інші цікаві цифри і факти нашої першості газета «Експрес» проаналізувала із заслуженим тренером України Олександром Іщенком.

- У 240 матчах чемпіонату забито 618 голів, що в середньому становить 2,58 за гру. Для України це високий показник?
-  Це пристойний результат. Зрозуміло, що вболівальники хочуть бачити якомога більше голів і прагнуть, щоб цей показник піднявся до трьох голів за матч, але... За результативністю ми вже набагато випереджаємо, скажімо, чемпіонат Франції. Від Італії відстаємо зовсім мало, у них 2,64 за гру. А ще цього року у нас нарешті побито рекорд результативності (25 голів Мхітаряна). Єдине побажання, щоб у списку найкращих голеадорів фігурували українці.

-  За весь сезон було 63 пенальті, з яких реалізовано 45. Не замало?
-  Ні. 71 відсоток ефективності вважається європейським стандартом і є досить високим. Помиляються ті, хто вважає, що пенальті - це на 90 відсотків гол. Насправді все складніше.

-  Найменш дисциплінованими командами чемпіонату стали «Волинь» (90 жовтих і 7 червоних карток), «Карпати» (77/8) і «Дніпро» (75/7). Як вам така компанія порушників?
-  У «Дніпра» слабка ігрова дисципліна деяких виконавців. Роман Зозуля за сезон дістає вісім попереджень - про що тут можна говорити? Гравець такого рівня повинен розуміти, що судді його просто переслідуватимуть задовгий язик. Людина не розуміє, що бореться з вітряками.

Щодо «Волині» і «Карпат», то тут усе зрозуміло. Брак майстерності вони компенсують грубістю. Якщо говорити про «Карпати», то складається враження, що їхні гравці взагалі забули, що таке гра на випере­дження, індивідуальний відбір м'яча, перехоплення. Маючи у складі такого гравця, як Даушвілі, вони усю гру в середині поля звели до порушень правил. Також постійні й часто необґрунтовані претензії до арбіт­рів призвели до такої невтішної статистики.

- Як пояснити, що найкоректнішою командою чемпіонату став «Іллічівець» — лише 53 попере­дження і всього одне вилучення?
-  Це не випадковість. У командах Павлова завжди діє жорстка система штрафів за картки, от гравці й переймаються своїми грошима. Зрештою, футболісти в «Іллічівці» дібралися здібні. Вони воліють за­стосовувати технічні елементи, а не грубість. Дисциплінована команда врешті-решт досягає успіху, і я певен, що в наступному чемпіонаті вони посядуть вище місце.

- Рекордсменом за кількість пенальті у свої ворота став «Арсенал» - 9 одинадцятиметрових. Тоді як у «Шахтаря» жодного. Канонірів «вбивали» судді?
-  Я б не сказав, що до цієї команди арбітри ставилися упереджено, але кілька «лівих» пенальті таки було. «Арсенал» мав певні фінансові труднощі, а судді такі команди не жаліють.

-  Найпопулярніший рахунок у нашому чемпіонаті — 1:1. Так закінчилося 34 матчі...
-  Такий рахунок свідчить про те, що в нас багато команд приблизно одного рівня. Крім хіба четвірки грандів і запорізького «Металурга», який у цьому чемпіонаті для усіх був спонсором очок.

ЦІКАВІ ФАКТИ

• Найбільше голів - вісім - було забито у матчі донецького «Металурга» та «Кривбасу» - 6:2.
• Найбільший розгром: «Дніпро» - «Іллічівець» - 7:0.
• За весь чемпіонат було лише 18 вольових перемог.
• У змаганні зафіксовано чотири хет-трики, 54 «дублі» і 12 авто-голів.
• Загалом арбітри показали 1183 попередження і 72 вилучення. Найпринциповішим виявився Анатолій Абдула, який в 14 матчах показав 81 «гірчичник», три вилучення і шість разів призначав пенальті.

Максим КАЧУРІВСЬКИЙ, galsports.com

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. «Он ГИГАНТ». Ла Лига в восторге от 18-го гола Довбика в чемпионате
Футбол | 25 апреля 2024, 09:36 0
ВИДЕО. «Он ГИГАНТ». Ла Лига в восторге от 18-го гола Довбика в чемпионате

Украинский нападающий «Жироны» продолжает покорять Испанию

Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль
Футбол | 25 апреля 2024, 00:05 25
Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль

Ириски обыграли Клоппа и Ко 2:0, Миколенко травмировался, Ман Юнайтед выиграл у Шеффилда

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Вольский
Найменш дисциплінованими командами чемпіонату стали «Волинь» (90 жовтих і 7 червоних карток), «Карпати» (77/8) і «Дніпро» (75/7). Як вам така компанія порушників? Рекордсменом за кількість пенальті у свої ворота став «Арсенал» - 9 одинадцятиметрових. Тоді як у «Шахтаря» жодного.
__________
Статистика вещь упрямая. По ней сразу видно, кто в нашем чемпионате владеет какими командами и у кого из них власти больше.
Darinka
Вот енто приятность нежданная!! Оч рада,что мариупольцы стали самыми корректными игроками в этом сезоне УПЛ !!
CTAKAH_CTAKAHbI4
- Рекордсменом за кількість пенальті у свої ворота став «Арсенал» - 9 одинадцятиметрових. Тоді як у «Шахтаря» жодного. Канонірів «вбивали» судді?
- Я б не сказав, що до цієї команди арбітри ставилися упереджено, але кілька «лівих» пенальті таки було. «Арсенал» мав певні фінансові труднощі, а судді такі команди не жаліють.
Интереснывй ответ,что значит нет денег -судьи не жалеют???