Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
| Обновлено 31 мая 2013, 17:51
2130
3

Артем ФЕДЕЦКИЙ: «В Черногорию – как на последний бой»

Защитник сборной Украины ответил на вопросы журналистов перед матчем с Камеруном

| Обновлено 31 мая 2013, 17:51
2130
3
Артем ФЕДЕЦКИЙ: «В Черногорию – как на последний бой»

З приходом на тренерський місток Михайла Фоменка,  Артем Федецький постійно виходить у футболці збірної зі стартових хвилин, своєю самовідданістю і зарядженістю на боротьбу віддячуючи тренеру за довіру. Так же пристрасно і сконцентровано цей гравець підходить і до чергових випробувань «синьо-жовтої» команди.

- До матчу з Чорногорією збірна України підходить на емоційному підйомі − після двох перемог. Однак, з іншого боку, ми  поступилися чорногорцям вдома у непростій грі. Наскільки  складною буде гра у Подгориці?
- У сучасному футболі грати непросто  з будь-яким суперником. Ми добре розуміємо ситуацію, в якій зараз перебуваємо. У нас - хороші шанси досягти своєї мети. Для її здійснення потрібно виходити на футбольне поле і, незважаючи на суперника,  робити свою справу.  А мета  у нас одна − поїхати  на чемпіонат світу до  Бразилії.

- У чому, на Твій погляд, причини поразки Чорногорії?
- Ті осінні результати шокували - і з Молдовою, і  з Чорногорією. Не можна казати про розхлябаність − просто не реалізували свої моменти. А чорногорці мали дві нагоди і забили одного разу. Вони приїхали на цей матч,  як на останній бій: дисципліновано грали в обороні й обмежили нашим футболістам простір.  Але ця гра − вже історія. Про її результат слід забути, але при цьому зробити правильні висновки. Тепер уже для нас матч із Чорногорією, як останній. Все - в наших руках, нам під силу перемогти. Ми повинні поїхати на чемпіонат Світу!

- Потрібно продовжити переможний настрій, закладений два місяці тому у Варшаві та Одесі.  Як Ти вважаєш, за рахунок чого вдалося  добре зіграти у  цих матчах?
- Одну конкретну причину важко назвати. Але, гадаю, якщо всі нюанси скласти до купи, буде одне ціле. По-перше, це − величезне  бажання перемогти, яке було у нас в тих іграх. Ніхто не здавався, всі вірили в успіх, хоча багато скептиків «поховали» нашу збірну у контексті виходу на  чемпіонат світу. Однак  на полі ми довели, що здатні грати на Мундіалі. Нам просто необхідно продовжувати в тому ж дусі: битися один за одного в кожному матчі. Не маємо права скидати набрані оберти. 

- Чи складно буде втримати емоційний  підйом двомісячної давнини, адже з клубів гравці приїхали у різному настрої?
- Клубний сезон закінчено. Але клуби  - то одна справа, збірна - зовсім інша. А емоційний підйом буде: сезон у національній команді продовжується!  Грати у цій команді -  велика честь для кожного: раз нас викликали , значить ми заслуговуємо грати. Однозначно можна сказати, що ніхто не йде у відпустку, а всі приїхали  до розташування збірної у гарному настрої. І зроблять все для того, щоби спочатку добре зіграти другого числа проти Камеруну, а потім − сьомого,  в Чорногорії, наблизитися  до нашої великої мрії.

- Матч з Камеруном − товариський, але,  зрозуміло,  важливий в плані підготовки. З  іншого боку,  нікому зі збірників не хочеться  отримати ушкодження у  товариській грі…
- Це - спорт, і від травм ніхто не застрахований. Тренеру важливо  зрозуміти кондиції кожного гравця. Адже досі у всіх були клубні справи, різні цілі й  завдання. Зараз же наставник хоче  подивитися на стан кожного гравця. Цей матч потрібно сприймати як хороший спаринг,  у той же час тримаючи в голові  матч з Чорногорією.

- Як думаєш, хлопці підсвідомо будуть берегтися у матчі з Камеруном?
- Впевнений, що ні. Ніхто не буде берегтися. Всі - професіонали, всім потрібно працювати і віддаватися на полі повністю. По-перше, треба довести тренерам свою готовність зіграти у відбірному матчі, а, по-друге, хлопці будуть максимально викладатися ще й тому, що прагнуть  виграти й товариський матч. Якщо результат буде позитивний, то у гарному настрої поїдемо  на матч проти Чорногорії. Відповідно,  емоційний стан буде більш стабільним і  у  наступному матчі.

- Камерун − певна екзотика. У Твоїй кар’єрі зустрічей з африканськими збірними ще не було, чи не так? 
- Точно не було. Це - хороший суперник. Камерунці − технічні гравці, до того ж справжні бійці. Знаю, що африканці  приїжджають  у найсильнішому  складі. Сподіваюся, з українського боку буде потужна підтримка, а  нам потрібно віддячити вболівальникам гарною грою і результатом.

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
vismut58
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Поручик Ржевский
Федя, хоть и играет в стане непримиримого соперника, однако вызывает уважение, т.к. боец - на все 100%.
Горячий, правда, бывает и срывается и получает карточки за "выяснения отношеший". Поэтому с черногорцами надо поаккуратнее, с холодной головой. Т.к. те ещё провокаторы.
Огня тебе, Федя - и удачи!
ПС. Наверное, к нему ещё и такое уважительное отношение, потому что все помнят, кто был тем мотором Карпат времён Кононова и ЛЕ...
dmitro22
Удачі Артем! Завжди викладуєшся на полі.