Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 29 мая 2013, 15:57
13152
31

МАРКЕВИЧ: «Металлисту интересны максимум 1-2 игрока Карпат»

Главный тренер харьковского клуба рассказал о селекции и о своих планах на отдых

| Обновлено 29 мая 2013, 15:57
13152
31
МАРКЕВИЧ: «Металлисту интересны максимум 1-2 игрока Карпат»
Мирон Маркевич

Головний тренер харківського «Металіста» Мирон Маркевич в інтерв’ю «Футбол 24» про відпустку, менталітет латиноамериканців та про корінь проблеми із українськими форвардами.

- Мироне Богдановичу, відається відпочити у відпустці? Мабуть, після здобуття «срібла», увага до вашої персони зі сторони журналістів суттєво зросла?
- Я уже звик до уваги (сміється). Я би не сказав, що зараз щось змінилося, раніше також багато спілкувався із представниками ЗМІ. Безперечно, трохи відволікає. Але це ж частина моєї роботи, тому не вправі нарікати.

- А на вулиці частіше впізнають?
- Трохи частіше. Після здобуття «срібла» пройшло мало часу, тому багато людей підходять, вітають.

- Відпочиватимете в Україні?
- Так, збираюся поїхати із дружиною в Ялту.

- А чому, скажімо, не на Канари чи в Емірати?
- Та які Канари… Люблю Ялту. Це місто мені сподобалося ще з тих часів, як у 70-х роках їздив туди на збори із «Карпатами». У Ялти є своя аура, дуже хороше морське повітря. Мені там подобається.

- Ви говорили про те, що мінімум п’ять новобранців буде в «Металіста». Під час відпустки переглядаєте відео ігор за участю потенційних новобранців?
- Наразі працює селекційний відділ клубу. Я ж підключаюся на кінцевому етапі роботи. Сучасні технології дозволяють не летіти в Харків чи ще кудись. Можна вдома ознайомитися зі всією інформацією.

- «Шахтар» робить ставку на бразильців, «Металіст» - більше на аргентинців. В менталітеті футболістів цих країн є суттєві відмінності?
- Ні, немає. Дуже схожі ці нації, із задоволенням працюють.

- Подейкують, що бразильці не люблять працювати, вони від футболу хочуть отримувати тільки насолоду. Це правда?
- Ні, не сказав би. Азеведо, Хав'єр, Вілліан та інші наші бразильці нормально працюють на тренуваннях, нічого поганого проти них сказати не можу. Це все стереотипи. Усе залежить від того, кого ти купив. Є, звісно, гравці із Бразилії, які погано працюють. Але таких одиниці. У них там величезна конкуренція, щоби потрапити в хорошу команду, потрібно багато працювати. Тому вони навчені професійному ставленню до роботи. А ті, хто легковажить тренуваннями, є серед представників будь-якої національності.

- «Карпати» влаштували розпродаж своїх футболістів. Немає в цій команді виконавців, які б могли вас зацікавити?
- Усе залежить від цін на гравців. Знаю, що 19 виконавців виставлено на трансфер. З них «Металісту» були б цікаві максимум 1-2 виконавці.

- Мироне Богдановичу, що з українськими нападниками? Чому в топ-клубах на вістрі атаки іноземці, а хороших доморощених форвардів можна на пальцях однієї руки перерахувати?
- Це проблема… І корінь її в одному – ніхто не займається дитячим футболом. Не беру Донецьк чи Харків. В нас також є проблема кваліфікації дитячих тренерів, рівень їхній настільки низький. Я ж постійно стежу за цим, за тренуваннями дитячих команд. Це дві дуже важливі проблеми. Якщо ми їх вирішимо, то з часом у нас будуть нападники. Зрештою, не тільки у форвардах проблема. У нас також немає воротарів. А наша школа голкіперів колись вважалася провідною. Треба починати з дітей та рівня дитячих тренерів. Наставникам потрібно давати хорошу зарплату, відправляти їх на стажування, робити усе, щоби вони хотіли працювати. А без цього розраховувати на те, що ситуація із своїми футболістами зміниться, не доводиться.

- Чи можна проблеми дитячого футболу вирішити тільки силами клубів Прем’єр-ліги (зрештою, навіть в еліті не усі клуби приділяють достатньо уваги своїм школам)?
- Однозначно не можна. Візьмімо «Говерлу».Там же не має місцевих футболістів. Уявіть, у цьому регіоні немає достойних виступати за головну команду області. Та раніше половина київського «Динамо» була із Закарпаття. І так повсюди. У Винниках ми утримуємо школу уже десять років, діти ходять, стараються. А якби у кожному містечку чи селі була своя дитяча команда, було би дуже добре. Сільські діти швидше гратимуть у футбол, вони цього дуже хочуть, оскільки не є такими розбалуваними, як міські діти. Це дуже серйозна проблема, особливо у нас на заході країни. Потрібно це вирішувати, будувати штучні поля. А у нас на увесь Львів тільки одне штучне поле.

- Наостанок, які завдання «Металіста» на наступний сезон?
- Про це ми ще не говорили. Спершу потрібно провести роботу на трансферному ринку. Частина гравців піде з команди, будуть новобранці. Ось ці процеси відбудуться, тоді і можна буде говорити про завдання на сезон.

Гліб Ваколюк, football24.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Впервые в карьере. Ястремская вырвала победу в матче после 0:6 в 1-м сете
Теннис | 25 апреля 2024, 16:22 22
Впервые в карьере. Ястремская вырвала победу в матче после 0:6 в 1-м сете

Даяна чудесным образом сумела переиграть Эмилиану Аранго в Мадриде

Реал Сосьедад – Реал Мадрид. Прогноз и анонс на матч чемпионата Испании
Футбол | 26 апреля 2024, 06:01 0
Реал Сосьедад – Реал Мадрид. Прогноз и анонс на матч чемпионата Испании

Sport.ua вместе с GGBET анонсирует интересный поединок в Ла Лиге

Комментарии 30
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
van_van_van
а Карпатам жоден з металіста
Kivals_grozny
2 LOKI-g — 30.05.2013 09:24
Так в том-то и дело, что в данный момент мой сын учится в школе, и о таких уроках и не заикаются . То есть эта идея канула в бездну
Kivals_grozny
а вот и первая "ласточка" по Сосе :
"Капитан харьковского «Металлиста» Хосе Соса в летнее межсезонье может перебраться в «Шахтер»
Как сообщает «LB.ua», в услугах 27-летнего аргентинца заинтересован Мирча Луческу, который считает, что Соса может заменить в центре поля Фернандиньо. Клубы уже практически договорились о деталях сделки, но трансфер состоится лишь при условии ухода Фернандиньо."
LOKI-g
что то я не припоминаю таких уроков может дано учился... мы сами на физре побегали, попрыгали, а потом мяч у физрука просили и играли.
Kivals_grozny
Так многие гордятся тем, чего достиг Суркис (который Григорий Михайлович), но как-то ушло в тень то, из-за чего он "набрал свой вес" в УЕФА, а именно - в продвижении футбола в школах Украины (обязательных уроков и т.д.).
Так задайтесь вопросом: а действует-ли эта программа сейчас? А Григорий Михайлович в том числе и на этих лозунгах стал чуть-ли не вторым человеком в УЕФА
t2_romario
Прав Маркевич, детский футбол нужно поднимать в первую очередь в сёлах и маленьких городишках, тогда будет толк. А у нас одно поле открыли сделали его платным, при этом 10 бесплатных закрыли и рассказывают как мы любим детей
Modern_1
Даже если не будет ребят из этих сёл в основе любой команды, это все-равно +, так как идет спортивное развитие личности. Эти инвистиции лучше, чем просто пробухивать деньги или покупать себе изобилие всего.
Senior...S
кстати,много ребят со школы МБМ уже сейчас тренируются в академии Металлиста!!так что скоро появятся звездочки и от туда!!
Modern_1
+100000000 ))) Краще й не придумаєш як порівняння!
Senior...S
а ты считаешь это что то типа фермы,завез поросят,а через год кабанов на продажу повез?....сюжет посмотри про школу,а потом выводы делай...
Nord-West
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Санек (Дзержина)
я думаю если кто и интересен, то Голодюк и Пластун, возможно еще Худобяк и Кения
Санек (Дзержина)
согласен. я всегда говорил, что молодеж талантливая у нас есть, а вот тренеров хороших мало
Viper
Нужны Украинцы, Юогатинов к ним не относится, или ты правда думаешь, что в Карпатах есть легионеры способные конкурировать с Харьковскими?
Scouter7
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
fan_ukraine
Богатинов и худобяк
FANSHAKHTARCOM
Хорошее вью и приятно читать человека, разбирающегося в футболе... Мирону Маркевичу могу пожелать дальнейших удач и побед на своем поприще. Кстати, не знаю, есть ли эта новость на сайте, но вроде Металлист открывает свой собственный клубный музей, который есть пока только у Шахтера, Динамо и Черноморца...
Walentin86
Голодюк Пластун Кения
timon_1976_05
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
payman
Кополовец, Озаркив