Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
| Обновлено 27 мая 2013, 12:23
8428
21

Василий ЛОМАЧЕНКО: «Я перехожу в профессионалы»

Лидер «Украинских атаманов» объявил о своем переходе в профессиональный бокс

| Обновлено 27 мая 2013, 12:23
8428
21
Василий ЛОМАЧЕНКО: «Я перехожу в профессионалы»

Те, про що так довго говорили прихильники боксу, нарештi сталося.  Найтитулованiший український боксер-аматор Василь Ломаченко стає професiональним бiйцем.

Заяву про перехiд на професiональний ринг вiн зробив пiсля  фiналу Всесвiтньої серiї боксу, в якому «Українськi отамани» через спiрнi рiшення реферi поступилися командi Казахстану. Свiй поєдинок Василь традицiйно виграв.

Цiкаво, що цей боксер взагалi не знає поразок. За «Отаманiв» вiн провiв шiсть боїв i всi виграв. Разом з другом Олександром Усиком став найкращим у своїй категорiї  в особистому рейтингу Всесвiтньої серiї боксу. Не забувайте, що за роки аматорської кар'єри Ломаченко двiчi став чемпiоном свiту i двiчi олiмпiйським чемпiоном. Та на цьому вiн вирiшив поставити крапку...

- Василю, рiшення пiти у самостiйне плавання остаточне?
- Так. По закiнченнi цього сезону я припиняю спiвпрацю з «Українськими отаманами» i переходжу у професiональний бокс. Знаю, що такого кроку вiд мене чекали давно, вже пiсля першої виграної Олiмпiади. Скажу щиро, я i сам тодi хотiв пiти в профi, та мене стримав батько. Вiн мiй iдейний натхненних, i я радий, що тодi його послухав. Якби ранiше пiшов з аматорiв, не виграв би ще один чемпiонат свiту i ще одну Олiмпiаду.

- Зате, коли ти трiумфував у Лондонi, всi були твердо переконанi, що цього разу ти таки пiдеш у професiональний бокс, але ти несподiвано прийняв рiшення пiти у напiвпрофесiональну Всесвiтню серiю боксу...
- Пiсля Олiмпiади спорт трiшки вiдiйшов на другий план, бо було дуже багато офiцiйних заходiв. Ми з хлопцями-боксерами об'їхали з вiзитами всю Україну. Нас запрошували i запрошували. Десь у цей час надiйшла пропозицiя виступати у Всесвiтнiй серiї боксу. Знову ж таки, порадившись, ми з батьком вирiшили, що це чудовий плацдарм для переходу у професiонали.

- Чим саме тебе привабила участь у складi «Українських отаманiв»?
- Я вважаю, що концепцiя ВСБ - це просто фантастика. Змагання вiдбуваються у командному форматi, i я знову мав можливiсть тренуватися зi своїми друзями та представляти рiдну країну. Кращого вiдчуття для мене просто нема.

Саме командний формат робить цi змагання привабливими i для шанувальникiв боксу. В «Отаманах» зiбралися направду найкращi українськi боксери, i нашi вболiвальники здобули унiкальну можливiсть - за один вечiр побачити в бою одразу кiлькох боксерiв.

- Чи важко було призвичаїтися до нової манери ведення бою: без шоломiв, майок i з бiльшою кiлькiстю раундiв?
- Я довго тренувався, щоб плавно перейти до нового стилю боксування. У першому бою в мене пiшло два раунди на те, щоб увiйти в ритм. А потiм я просто насолоджувався цим стилем. Це був новий досвiд, я вперше вийшов у ринг без шолома i майки. I коли ви вiдчуєте смак цього стилю, вам уже не захочеться повертатись до аматорського боксу. Ще тодi у мене вiдкрились очi на майбутнє, i я зрозумiв, у якому напрямку йтиме моя кар'єра далi.

- Пiсля свого першого бою за «Отаманiв» ти сказав, що ваша мета вийти у плей-оф, а там уже як вдасться. Однак команда зробила бiльше - дiйшла до фiналу. Можна говорити, що ви задоволенi?
- Якщо брати до уваги, що ми були дебютантами цього турнiру, то вихiд у фiнал можна вважати успiхом. Але ви самi все бачили. Ми були реальними претендентами на перемогу. Ми виграли б Свiтову 

серiю, якби не суддiвськi рiшення. А щодо завдань, то, як вiдомо, апетит приходить пiд час їди. Ми крок за кроком йшли дистанцiєю i перед фiналом також ставили завдання лише перемогти.

- Це правда, що на фiнальний поєдинок ти вийшов травмованим?
- Так, перед боєм я пошкодив руку i не мiг показати все, на що здатний. До того ж суперник трапився сильний i незручний, йому допомагали рiднi стiни. Я радий, що перемiг його.

- Були сподiвання, що раз ти пiсля Лондона не перейшов у професiонали,  то ще виступиш цього року на чемпiонатi свiту в Алмати..
- Я вже двiчi ставав чемпiоном свiту, тож тепер цю нiшу залишаю молодшому поколiнню. Я вдячний, що менi дали таку можливiсть - боксувати пiд прапором України. Назад дороги немає. Якщо вже навiть мiй батько каже боксувати без шолома, то так воно й буде.

- Якими бачиш свої перспективи на професiональному ринзi?
- Не хочу наразi про це багато говорити. Я хочу пройти весь шлях до вершини, але загадувати, що саме так усе i буде, не хочу. Неможливо передбачити, що буде далi. Та з тими титулами, якi  вже маю, я постiйно вiдчуватиму тиск. Люди звикли до моїх перемог.

Максим Качурівський, Експрес

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

БЕРИНЧИК: «Наваррете – храбрый боец, но что он знает о войне?»
Бокс | 26 апреля 2024, 04:45 0
БЕРИНЧИК: «Наваррете – храбрый боец, но что он знает о войне?»

Украинский боксер серьезно настроен на бой против мексиканца

Стало известно, сколько Реал заплатил за трансфер Лунина Заре
Футбол | 26 апреля 2024, 12:40 16
Стало известно, сколько Реал заплатил за трансфер Лунина Заре

На украинского вратаря в свое время претендовали «Наполи» и «Ливерпуль»

Комментарии 21
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
dikcher
Как по мне, К2 особо не блещут, тк братья еще в строю, и нет у них больше, действительно талантливых, боксеров. Думаю, когда Владимир закончит карьеру боксера, тогда К2 и расцветет. По карайней мере на это надеюсь. Мне их принципы работы больше нравятся чем у американских промоутеров (тот же Кинг), где оснавная задача сделать шоу, при этом периодически "кидая" сових же боксеров под "танки".
konstb3333
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
kum_Poltava
Казав, що розпочне з 57 кг.
kum_Poltava
Він з ними в не дуже дружніх відносинах.
jacksparrow2011
Будем посмотреть.Вася классный боксер,но профи-это другой уровень.Есть немало классных по любителям боксеров,так и не ставших звездами в профи.Будем верить,что Вася заблистает и в профи.Соперников тут пруд-пруди,будет очень интересно.
bonatar2010
TOP RANK тільки TOP RANK. К2 успішно просувають тільки Гєну Головкіна, і то завдяки американським сопромоутерам і потужним казахам в Америці. Маю ВЕЛИКУ надію, що Лом стане профіком калібра Мейвезера, Рігондо, Уорда, або Пакмена.
Haronius
какой Пакьяо. Васе нужно как мин 10-15 боев выиграть чтоб выйти на бойца такого уровня. к тому времени у менни внуки уже будут. главное карьеру делать в штатах. если пойдет в К-2 или к немцаам. так и будет всю жизнь еврочемпионом
a.r.t.e.m._91
Чувак,да ты в боксе,как я в балете.ПОЛНЫЙ НОЛЬ.Вася "прагматичний"???ахахахахахахах)))насмешил.
andriy-m7
ВСБ я вважаю справді корисним для Василя, він плавно перейшов в профі, відчувши як це битися без шолома, майки, і більше раундів, та йому тепер буде легше перейти в нову «колію», та ступінь його кар'єри!
sergiu8
Ребята, посмотрите еще раз в каком весе он выступает и опуститесь на землю!!! Это не супертяжелый вес!!!!
DON-58
КЛАССНЫЙ - ОДНОЗНАЧНО!!! НЕ ПАНЧЕР - ПЛОХО, в профи без этого трудно будет.
patriotua1979
Чекаємо,хочу подивитись на 12 раундів.
nordik1980
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
stas_lviv
Як на мене, Ломаченко найкращий серед українських аматорів, але є ряд факторів які не зроблять його "зіркою" (для американських ТВ каналів) в профі рингу (таких як А.Гатті, М.Пакяо, О.Д.Хоя, Ф.Мейвезер та інші). Тобто техніка та тактика в Ломаченко на рівні, але він не має своєї "фішки" ("не панчер",швидкість середня, врівноважений, прагматичний та інше). Тобто чемпіонський пояс по якійсь версії (благо їх багато) він візьме, але зіркою не стане. Хоча я цілком з ним згідний - перехід в ВСБ - це була ПОМИЛКА і дарма витрачений час.
TRASHER
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
konst5367
Вася,давай!
bonv
До Кличків іди. Не прогадаєш.
zx125z
Підкрив= підкорив
dikcher
Давно пора. Интересно, кто промоутер.
zx125z
Підкрив ампторський ринг, а типер те саме зроби з професійним!!! Чекаємо нових перемог і нових чемпіонських поясів!!!!!