Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 25 мая 2013, 15:47
1733
0

Александр РЯБОКОНЬ: «У команды появился характер»

Главный тренер «Десны» рассказал о выходе клуба в первую лигу

| Обновлено 25 мая 2013, 15:47
1733
0
Александр РЯБОКОНЬ: «У команды появился характер»
Александр Рябоконь

— Оформлення першолігової путівки навряд чи могло стати ефектнішим, адже відбулося на очах чернігівських уболівальників у протистоянні з одним із двох інших фаворитів турніру, що й подарувало феєричні емоції…
— Гра вийшла яскравою, а голи були класні, тож і рахунок виявився переконливим. Але, чесно кажучи, до останнього часу ми не переймалися тим, коли ж конкретно здобудемо першоліговий статус. Головне, вважали, що це справді невідворотний процес. Коли ж стало очевидним, що заповідний рубіж можемо подолати 19 травня, загорілися бажанням будь-що добитися цього.

А протистояв нам надзвичайно мотивований супротивник. Адже «Славутич» спромігся скоротити відставання від тернопільської «Ниви» до двох очок, отож за умови перемоги в Чернігові міг перехопити в галичан ініціативу в боротьбі за «непряму» путівку в першу лігу. Тому, наставляючи команду на гру, наголосив: сьогодні вирішальними будуть бійцівські якості. Хлопці так і діяли. До речі, в теперішніх перегонах славутичани — єдина команда, яка спромоглася виграти в нас один із матчів. І це теж було стимулюючим подразником.

— Із початку нинішнього групового турніру «Десна» нікому не віддавала «майку лідера». Водночас у вас були по-справжньому серйозні конкуренти — тернопільська «Нива» й той же «Славутич». Але дуже великий відрив од переслідувачів зберігся. Вирішальною тут стала стабільність?
— Безперечно. Поставивши завдання вибороти першолігову путівку, керівництво клубу (президент — Олексій Чеботарьов) не забувало й про створення відповідних матеріальних умов. Зігравши у січні максимально можливу кількість матчів на Меморіалі Макарова, ми потім усі наступні етапи підготовчого періоду провели в Криму. Разом із тим свій ефект принесла селекційна робота. Тут ми не помилилися. І, зокрема, яскравим унаочненням цього стали два голи, забиті «Славутичу» Плешаковим, та гра в цьому поєдинку Поліщука.

— Наскільки загалом ви задоволені грою у весняній частині чемпіонату окремих ланок і футболістів?
— Такий аналіз зробимо після остаточного завершення сезону. Сьогодні ж хотів би подякувати колегам із тренерського штабу та всім гравцям за їхній особистий внесок у наше досягнення.

Разом із тим, думаю, сьогодні є всі підстави говорити, що в команди з’явився справжній спортивний характер. До цього прийшли не відразу. Згадаймо бодай прикрі осічки на фініші попереднього сезону. Однак характер гартувався. І тепер, як кажуть, пожинаємо плоди.

— Попереду ще три календарні матчі. Та ні два виїзди до Тернополя, ні домашня гра з «Реал Фармом» уже не матимуть для «Десни» турнірного значення…
— У команди є гравці, котрі частіше опинялися на лаві запасних. Отож у зустрічах, що залишилися, насамперед саме їм надамо ігрову практику.

— До речі, під час зимового антракту складалося враження, що підготовка була спрямована не лише на перемогу в груповому турнірі…
— Не приховуватиму, вже тоді думалося й про майбутню «акліматизацію» в першій лізі. І на це була спрямована наша селекційна робота. Якщо торішнього літа вона здійснювалась, як кажуть, «під завдання», то взимку й напровесні — вже «під першу лігу». Команда помолодшала, її поповнили насамперед гравці, які здатні прогресувати, повніше розкритися в майбутніх першолігових перегонах.

— Згідно з чинним положенням, після завершення нинішніх групових турнірів їхні переможці в двох матчах між собою мають визначити чемпіона другої ліги. Яка ваша думка з цього приводу?
— Чемпіона слід визначати. Однак для цього, вважаю, було би достатньо й одного матчу.

Віктор МУХА, «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.