Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 26 мая 2013, 00:22
18168
179

Карпаты – Металлист. Анонс

Дячук-Ставицький і Маркевич: вперше по різні сторони «барикад»

| Обновлено 26 мая 2013, 00:22
18168
179
Карпаты – Металлист. Анонс

У неділю, «Карпати» у заключному домашньому матчі 22-го чемпіонату, на стадіоні «Україна» прийматимуть «Металіст», який у минулому турі вперше у своїй історії здобув срібний комплект медалей та перепустку до нового сезону Ліги чемпіонів. Так склалося, що заключний тур сезону-2012/13 вже нічого з турнірної точки зори не вирішуватиме і тренери обох клубів з думкою про новий чемпіонат можуть собі дозволити зробити певні кадрові перестановки.

Історія зустрічей давніх суперників розпочалась майже п’ятдесят років тому і нова гра стане вже 49-ю за ліком. В національних чемпіонатах суперники провели 27 ігор і лише п’ять разів перемагали «Карпати», в тому числі чотири рази у Львові. Востаннє «зелено-білі» святкували перемогу над «жовто-синіми» у лютому 2010 року – 2:1. Відтоді безвиграшна серія «Карпат» проти «Металіста» триває шість ігор: нічия та п’ять поразок. Загальна ж забивна серія харківського клубу у ворота львівського триває вже 12 ігор,впродовж якої «Карпати» пропускали 21 гол.

Востаннє в рамках Прем’єр-ліги підопічні Мирона Маркевича приїжджали до Львова у серпні 2011 року і перемогли з рахунком 2:1. На голи Хавьєра і Девіча господарі відповіли влучним ударом Кристобаля. Матч першого кола нинішнього сезону у Харкові завершився з таким же рахунком. Цього разу на дубль Кристальдо, гості відповіли голом Кополовця.

Родзинкою матчу є те, що Мирон Маркевич свого часу чимало років працював з Юрієм Дячуком-Ставицьким у тренерських штабах «Волині» та «Карпат», здобувши, зокрема «бронзові» медалі «зелено-білих» у 1998 році.

Кадрові втрати «Карпат» залишаються без змін: відновлюються після травм Ощипко та Богатінов. В «Металісті», крім травмованих Девіча, Шуста, Дишленковіча та дискваліфікованого Папи Гуйє, не приїдуть до Львова Хавьєр, Марлос, Азеведо, які попросились додому, а на Вілліана Гомеса чекає операція, пов’язана з очима. Тим не менше, за словами Маркевича, до Галичини «приїде боєздатний колектив. Всі аргентинці будуть, так що вийде українсько-аргентинський склад. Отримають шанс проявити себе молоді гравці, зокрема, нападник Радченко, який провів 10 голів за молодіжний склад».

Щодо діючих у недільній грі голеадорів попередніх матчів, то раніше відзначалась також Голодюк, Едмар, Кристальдо та Березовчук. З особливим настроєм готується до поєдинку «металіст» Сергій Пшеничних та «карпатівець» Олександр Гладкий, які мають досвід виступів за обидва клуби. Особняком стоїть ця гра і для Мирона Маркевича, який є тренером-рекордсменом «Карпат» за кількістю ігор у національних чемпіонатах (210 ігор).

Для головного арбітра матчу 36-річного Сергія Бойко це буде ювілейна 50-а гра у Прем’єр-лізі, в тому числі, 10-а за участю «Карпат» (раніше – 3 перемоги львів’ян, 3 нічиї та 3 поразки) та 11-та за участю «Металіста» (раніше – 9 перемог харків’ян та одна нічия). При цьому гравців «Карпат» і «Металіста» Бойко виведе на поле у Львові вперше.

І на завершення передматчева думка нападника «зелено-білих» Олександра Гладкого: «Всі розуміють принциповість цього матчу для Львова. Та й нам треба нарешті реабілітуватися перед нашими фанами, яким ми дуже багато завинили. Чесно кажу, що про відпустку ніхто не думає, ми дуже серйозно готуємося до цієї гри. Наразі не відомо, хто приїде. Але в «Металіста» і справді дуже багато хороших виконавців, високого рівня, тож гра буде цікава».

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Ориентировочные составы:

«Карпаты»: Мысак – Озаркив, Пластун, Милошевич, Ксенз – Голодюк, Даушвили, Худобяк – Кополовец, Зенев, Гладкий

«Металлист»: Горяинов – Пшеничных, Березовчук, Торсильери, Шелаев – Торрес, Эдмар, Красноперов, Соса – Бланко, Кристальдо

Травмы: Ощипко, Богатинов («Карпаты») – Девич, Шуст, Дишленкович («Металлист»)

Дисквалификации: Папа Гуйе («Металлист»)

Котировки букмекеров:
Bwin – 4,60 – 3,60 – 1,65
William Hill – 4,50 – 3,50 – 1,61

26 мая, воскресенье
«Карпаты» «Металлист»  
Львов. Стадион «Украина». 18.00
ТВ-трансляция на телеканале «2+2»
 Арбитр: Сергей Бойко (Иванкив)
 Прогноз Sport.ua – 1:1

 

Опрос

Голосов 175
С каким счетом завершится матч «Карпаты» - «Металлист»?

Другой вариант

3 голоса 1.71 %

2:3

1 голос 0.57 %

1:3

17 голосов 9.71 %

1:2

27 голосов 15.43 %

0:3

23 голоса 13.14 %

0:2

38 голосов 21.71 %

0:1

10 голосов 5.71 %

3:3

0 голосов 0.1 %

3:2

1 голос 0.57 %

2:2

3 голоса 1.71 %

3:1

3 голоса 1.71 %

2:1

13 голосов 7.43 %

1:1

16 голосов 9.14 %

3:0

6 голосов 3.43 %

2:0

5 голосов 2.86 %

1:0

6 голосов 3.43 %

0:0

3 голоса 1.71 %

В опросах могут участвовать только зарегистрированные пользователи.
Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Спасла 5 матчболов! Костюк вырвала победу у 7-й ракетки мира в Штутгарте
Теннис | 19 апреля 2024, 00:45 52
Спасла 5 матчболов! Костюк вырвала победу у 7-й ракетки мира в Штутгарте

Марта в трех партиях обыграла Чжэн Циньвень в 1/8 финала турнире WTA 500

Костюк обыграла 3-ю ракетку мира и вышла в полуфинал на турнире в Штутгарте
Теннис | 19 апреля 2024, 23:34 40
Костюк обыграла 3-ю ракетку мира и вышла в полуфинал на турнире в Штутгарте

Марта добыла самую высокорейтинговую победу в карьере, одолев Коко Гофф

Комментарии 179
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Avtomat777
Наверное есть, не я придумал.
FANSHAKHTARCOM
100%, тут и добавит нечего
FANSHAKHTARCOM
Cortazar я футбол пошел смотреть, сейчас играть начинает моя любимая команда . И твоей удачи , мож сегодня проявят характер и "динамовский дух" и возьмут очки дома
Senior...S
пусть носится с высерами от разных писателей...есть таблица,вот и весь рейтинг...
qwerty197111
А в Греции есть такой клуб?
qwerty197111
Есть клуб ПАС из Яннины, но он закончил сезон 5-м в Греции, как он попал в квалифай ЛЧ?
FANSHAKHTARCOM
Это просто тебе так хочется
Ну судя из соцопроса, который ты тут вложил - у меня такое мнение о нем и складывается, уж извини. Ведь в нем нету даже Д.Боруссии - а она самая посещаемая команда Европы . Вот такой у тебя липовый рейтинг, а ведь за эту команду болеют не только в Дордмунде
Avtomat777
Возможные соперники Металиста в ЛЧ.
Жеребкування третього раунду кваліфікації турніру відбудеться 19 липня, за його підсумках харків'яни можуть отримати в суперники австрійський "Зальцбург", бельгійський "Зюлте-Варегем", швейцарський "Грассхоперс", грецьку "Янніну" або датський "Норшелланн".
Cortazar
Ты сначала изучи тему, как проводится соцопрос, кто там участвует, возраст от и до, а потом будешь говорить о соцсетях, которые популярны в основном у школоты...
Avtomat777
Жеребкування третього раунду кваліфікації турніру відбудеться 19 липня, за його підсумках харків'яни можуть отримати в суперники австрійський "Зальцбург", бельгійський "Зюлте-Варегем", швейцарський "Грассхоперс", грецьку "Янніну" або датський "Норшелланн".
Cortazar
А что, походы на Донбасс-Арену могут что-либо отобразить?
"Кто возьмёт билетов пачку, тот получит … Водокачку!
— А если не будут брать ?
— А если не будут брать, отключим газ !" (с)
Senior...S
да пусть....мне на них насрать..от их них минусов состав не поменяется...так что пусть ананируют...
FANSHAKHTARCOM
Cortazar, вот например - соцсети: вот по всему миру Шахтер занял 111-е место и стал самым популярным украинским клубом. Зенит - 88, самый популярный из российских клубов. Вот здесь еще можно поверить , но не о соцопросах, непонятно, как их проводят и кто .
adler05
Я дуреют от таких болел дырки...минусуют за состав команд...
FANSHAKHTARCOM
Ты привел данные по все стране, где болеет за вас половина населения? Тебе самому не смешно? . Да, именно о походах на стадион, где я сам могу по статистике посмотреть - кто за кого и сколько болеет, а не с каких то непонятных опросов, которым грош цена .
FANSHAKHTARCOM
Закроешь это дело, я так понимаю - ты?
Cortazar
Я привел данные по всей стране, а ты о походах на стадион! О чем размышлять, как из Ужгорода или Луганска будут ездить смотреть Динамо-Ильич?!
vismut58
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
FANSHAKHTARCOM
Вот тебе верная информация, размышляй:
Динамо - Шахта: 66 тысяч на НСКО, до этого Динамо - Ворскла: 13 тысяч, Динамо - Днепр: 55т, а с Говерлой: 20т, c Металлистом: 40т, а с Кривбассом: 20т, с Ильичевцем: 17т - вот они ваши "преданные" болелы. Инфа может не 100%, но где-то рядом. + Команда ваша, когда выигрывает - вот и болелы на стадионе, проигрывает - тету никого, то на дачах, то на море... Не об этом как-то говорил СоШо?:
Болельщики? У нас нет болельщиков. Есть люди, которые вместе с нами радуются победам команды... © А.Шовковский
Senior...S
Металлист: Шуховцев, Вильягра, Березовчук, Торсигльери, Пшеничных, Эдмар, Бланко, Торрес, Соса (к), Радченко, Кристальдо
Запас: Горяинов, Красноперов, Шелаев, Краев, Андриевский, Шопин, Осман