Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 21 мая 2013, 15:56
7764
26

Денис БОСЯНОК: «Этот сезон для Динамо проклят»

Известный комментатор поделился мнением о корне проблем киевского клуба

| Обновлено 21 мая 2013, 15:56
7764
26
Денис БОСЯНОК: «Этот сезон для Динамо проклят»
Денис Босянок

Відомий український коментатор на прохання «Футболу 24» аналізує причини історичного фіаско команди Олега Блохіна.

Третє місце у чемпіонаті України і лише скромна путівка у Лігу Європи. Такої ганьби київське «Динамо» часів незалежної України ще не знало. У намаганні з'ясувати сакраментальне «Хто винен і що робити?» ми звернулися до майстра футбольних ефірів Дениса Босянка, який, як відомо, є давнім прихильником «Динамо».

- Денисе, насамперед, про ваші емоції, як простого вболівальника. Що відчуваєте? Чи важко примиритися з думкою, що «Динамо» - третє?
- Це неможливо просто. Я цей сезон назвав проклятим. Можливо, це надто емоційно, але ми до цього дожили, опустилися. На мій погляд, команда була беземоційною і не зовсім живою, хоча з боку тренера є намагання реанімації - потрібно чимало часу для реанімування. Інколи навіть я не міг дивитися на цю гру - таке трапилося чи не вперше. Від гри «Динамо» просто відвертало, хоча це моя улюблена команда, і вона залишиться улюбленою.

- А тепер вже запитання, як до спеціаліста. Хто винен і що робити?
- Якщо команда вже чотири роки поспіль програє, то отже помилки і прорахунки - систематичні. З боку керівництва, правда? Я не кажу, що вся провина є на головному тренерові, адже він прийшов працювати не з початку циклу. Надто мало він у команді, щоб говорити про його абсолютну провину. Йому треба дати змогу попрацювати. Блохін лише перебудовує команду, а свою ще не будував. А президенти винні через попередників Блохіна, тому що запрошувати Сьоміна вдруге - вкрай непрофесіонально. Те, що зараз відбувається в «Динамо» - це реакція на «працю» Сьоміна. Адже Сьомін другий раз приїхав сюди за грошима. Він вже давно досягнув вершини, як тренер, а тому не можна було запрошувати фахівця, який вже наївся футболу.

- Кажете, що Блохіну потрібен час. Але були випадки, коли тренерам для підйому команди знадобився мінімальний проміжк часу. Ді Маттео, наприклад...
- Ді Маттео не будував ту команду повністю, тож це щасливий випадок, скоріш за все. Перемога «Челсі» в Лізі чемпіонів - це не повна заслуга Ді Маттео.

- Блохін доволі зухвало поводиться у спілкуванні з журналістами, іноді відмовляється від коментарів. Чи личить така поведінка наставнику київського «Динамо»?
- Ні, це його зовсім не прикрашає. На жаль, для нього така поведінка - це регулярне явище. Він складна людина, і я б ніколи не підтримував таку манеру спілкування з будь-якими журналістами. В поведінці Блохіна є неприхована пиха, а це неприпустимо для справжнього професіонала.

- Побутує думка, що вагомим чинником невдачі «Динамо» було слабке підсилення в період зимового трансферного вікна...
- Дійсно, справжнє підсилення не відбулося. З'явилися нові люди, але важко сказати, що новачки підсилили гру команди. Вони проходять славнозвісний термін адаптації в «Динамо». Тому я не можу говорити про підсилення. От з'явилося більше українських футболістів, поменшало легіонерів-зайд, які були при Газзаєві і Сьоміні. Блохін взагалі більше довірятиме футболістам, які грають в молодіжному складі «Динамо». Там, між іншим, Хацкевич ще має теоретичний шанс виграти турнір, хоча на два очки відстає від «Зорі». Важко буде, тим паче, «Зоря» в останньому турі грає вдома. Словом, є цікаві хлопці (не називатиму прізвищ), які виросли в школі «Динамо» - на них ставка і велика надія. Давненько молоді динамівці не виростали в справжніх футболістів. А от легіонерів мені важко виокремити - таких, які б справді підсили команду, принесли їй користь.

В команді взагалі проблема - лідерів немає, немає прапороносців, розумієте? Свого часу в «Динамо» такі люди були практично в кожній лінії. Через це команді бракує зараз ідеології, вона невиразна. Страшенною невдачею став продаж Романа Єрьоменка в «Рубін». Так, з'явився Велозу, якого всі хвалять і люблять, але за своєю природою він не є натуральним ідеологом, плеймейкером. У своїх попередніх клубах - «Спортингу», «Дженоа» - він ніколи не грав роль розпасувальника. Кожен тренер знає приказку: «Покажіть мені півзахист, і я скажу, яка у вас команда». А «Динамо» увесь чемпіонат грало без ідеолога.

- Блохін скаржиться на невисокий рівень деяких підопічних. Кого слід позбутися вже влітку?
- Ви знаєте, це запитання все-таки до тренера. Якщо ж говорити про мене, то в нас проблемні всі лінії, окрім воротарської. Будь-яку побудову команди слід починати з оборони. Тільки голкіпери мене влаштовують - як фахівця, як коментатора і як вболівальника. В інших же лініях вагомі проблеми - в обороні, в півзахисті і в атаці.

- Ще з кінця 90-х, коли «Динамо» громило «Реал» і «Барселону», триває постійне падіння і регрес. Якою, на ваш погляд, буде та нижня точка, від якої почнеться зворотній відлік?
- Важке запитання. Можна впасти ще нижче і втратити навіть третю позицію. «Динамо» вперше за свою історію програло боротьбу за друге місце. Хоча, яка це боротьба? Команда була настільки неготова усвідомлювати, що їй треба боротися за друге місце, що вона й не боролася за нього і заслужено програла. Чотири роки поспіль без титулу...Серце кожного справжнього вболівальника «Динамо» розбите. Через це дуже важко так одразу знайти потрібні слова. Це такий нестерпний біль! Ціцерон казав: «Якщо біль нестерпний, то він - нетривалий». От на це і є сподівання, що падіння невдовзі закінчиться. Закінчиться воно тоді, коли знову почнуть працювати з молоддю, коли по-чесному навчатимуть дітей, а не влаштовуватимуть казна-що. На жаль, бруд проник і в дитячий футбол - я знаю, про що кажу, адже мій друг є професіональним тренером дитячого футболу. Я знаю, що відбувається у чемпіонаті України серед дитячих команд. У дітей крадуть гру.

Олег Бабій, football24.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 26
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
andriy-m7
Стара стаття, спорт.юа, ви може спочатку дивіться що викладаєте?
v_triguba
В радянські роки на Динамо вся "мєнтовка№ працювала, от і був "рєзультат" та судді тянули Динамо
v_triguba
дай Бог здоров'я та довгих років Олегу Володимировичу в Київському Динамо. Тоді все стане на свої місця.
Виталий
Вот адекватная статья.
.................
Інколи навіть я не міг дивитися на цю гру - таке трапилося чи не вперше. Від гри «Динамо» просто відвертало.
Аналогично.
.........................
Блохін лише перебудовує команду, а свою ще не будува.
Я про это говорю постоянно.
..................
Він складна людина, і я б ніколи не підтримував таку манеру спілкування з будь-якими журналіста(про Блохина)
Да он сложный человек кому то нравится кому то нет но это лиш личное мнение каждого.Так как лидера в команде нет и вопросы журналистов не всегда коректны ему приходится задавать тон,заводить команду.
.........................
. Так, з'явився Велозу, якого всі хвалять і люблять, але за своєю природою він не є натуральним ідеологом.
Мое мнение я давно озвучил.Велозу играет плохо,(возможно действительно это просто не его позиция??на эту тему не думал)и с ним нада прощатся.
.........................
Блохін взагалі більше довірятиме футболістам, які грають в молодіжному складі «Динамо».
Подерживаю на все сто.
Nord-West
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
CubiQ
То был не Босянок, он никогда укрчемп не комментировал. А так Босянок действительно лучший украинский комментатор. Помню его комментарии ЛЧ на УТ-1. Да и Евро отлично откомментил.
In_Sheva_we_trust
ну и что там плохого про металл сказал??
сказал только, что не верит в общий успех Металла на чужом поле после домашнего поражения 0-1.
Харьковские хейтеры слишком близко к сердцу это приняли. бывает)
Санек (Дзержина)
согласен. и хочу заметить, что тогда в первое пришествие Семина тоже многие гнали на игроков, в мешок и с моста их хотели, Лужный там волал... а пришел Семин и заиграли те кого собирались уже списать. так что думаю и из этого состава можно лепить неплохую команду, но только не с этим тренером...
Санек (Дзержина)
хотя нашел статью, где он сам же возмущается по этому же поводу, но в отношении Уткина и Розанова, которые называли на укр. тв сборную России также "нашими"...
Санек (Дзержина)
майстра футбольних ефірів Дениса Босянка, який, як відомо, є давнім прихильником «Динамо»
------------
помню он комментил матч в Киеве между ДК и Металлом, так он постоянно называл киевлян "нашими", тем самым унижая болел Металла, для которых "наши" это совсем другие... с тех пор, как профессионала его не воспринимаю...
Killing-Joke
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
ripan1
пороблено.
Одинокий волк
На мой взгляд, так блекло и бездарно ДК играет все 10 лет после ВВЛ, за исключением периода осени 2008-весны 2009 с Семиным, когда команда вышла в 1/2 КУЕФА и стала чемпионом Украины! Это был очень приятный сезон для болел ДК! Просто раньше некие известные возможности позволяли при такой же самой игре дополучать лишние очки в чемпе (12-15 за сезон), что позволяло быть наверху в зоне ЛЧ, а сейчас нет всего этого, по очкам команда оказалось с гораздо меньшим уловом и стало очень очевидно, что игра у ДК - пшик и показатели такие же! Такая расслабленность и мажорство во внутреннем чемпе всегда лупили в последнее десятилетие ДК в Европе наотмашь, где большей частью было стыдно за нее!
nekton
Каюсь, ошибся. Он на Поверхности таки остался. На сетанту Джулай ушел
nekton
На сетанте если не ошибаюсь работает. Балтика, беларусь его могут слушать.
iniesta73
Очень приятно читать адекватное интервью,даже про не приятные вещи о ДК(как для болельщика ДК)и про детский футбол,когда человек компетентен в футболе!
Aleko72
А чому він зараз ніде не працює як коментатор? Чи, може, я чогось не знаю?
toli0808
payman — 21.05.2013 16:36
+ 10000000000000000000
In_Sheva_we_trust
+1 про Металл. где он такое писал?
пруфца бы