Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 20 мая 2013, 18:30
1560
0

Олег ФЕДОРЧУК: «Не чураюсь работы во второй лиге»

Тренер утвержает, что он всегда открыт для диалога и новых предложений

| Обновлено 20 мая 2013, 18:30
1560
0
Олег ФЕДОРЧУК: «Не чураюсь работы во второй лиге»
Олег Федорчук

Поява колишнього наставника «Нафкому» та «Таврії» Олега Федорчука на матчі 6 туру «Десна» — «Скала» спричинила інформаційну хвилю про те, що фахівець може очолити стрийську команду (після того, як її, за сімейними обставинами, залишив Володимир Рева). А джерела, наближені до клубу — представника Львівщини, взагалі повідомили про те, що Олег Федорчук та почесний президент «Скали», голова компанії-інвестора ТМ «Моршинська» Микола Кміть уже провели стосовно цього переговори.

— Така інформація відповідає дійсності лише частково, — розповів Олег Вікторович, до якого ми звернулися за коментарем. — Я справді перебував на матчі в Чернігові, але з тієї причини, що хотів наживо побачити місцеву команду, де виступає чимало моїх вихованців. Але до мене ніхто тоді з представників стриян не звертався.

— Ми маємо інформацію про те, що з вами вів переговори почесний президент «Скали» пан Кміть…
— На жаль, не маю честі бути з ним знайомим особисто. Хоча не виключаю, що наміри запросити мене (не лише у «Скали», а й у кількох інших колективів другої ліги) були. А все тому, що я — відкритий до діалогу, а роботи, нехай і в другій лізі, не цураюся. Маю досвід роботи з юнаками, а в моєму дипломі не написано, що я тренер винятково вітчизняної прем’єр-ліги. Хоча частенько відмовляю клубам, коли розумію, що їм потрібен не тренер, а під цією вивіскою людина зовсім для інших функцій (зітхає).

— Узимку вас уже «сватали» до представників першої та другої ліг — білоцерківського «Арсеналу», «Славутича». Чому тоді не склалося?
— Стосовно білоцерківців: там я не бачив можливостей для себе працювати. Було незрозуміло, хто там за що відповідає. До кінця не збагнув, чого від мене хотіли. Щодо «Славутича», то й справді, мою кандидатуру розглядали, й переговори щодо мого працевлаштування тривали понад два місяці. Але, як бачите, черкащан у підсумку очолив Сергій Пучков. Можливо, зіграло роль те, що Сергій Валентинович свого часу вже працював у Черкасах. Наші ж переговори з керівництвом «Славутича» зайшли в глухий кут.

— А чи побачимо вас найближчим часом біля керма якоїсь команди?
— Веду зараз переговори з двома клубами. Але боюся наразі щось загадувати. На жаль, маю досвід, коли обпікся, наперед загадуючи. Буває, ситуація ускладнюється тим, що в мене своє бачення розвитку футболу, яке часто не співпадає з поглядами керівників клубів.

Олексій КОМАРОВСЬКИЙ, «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин может не сыграть ответный матч против Баварии. Стали известны причины
Футбол | 25 апреля 2024, 18:50 0
Лунин может не сыграть ответный матч против Баварии. Стали известны причины

Место в воротах Лунина может занять Куртуа

Новое направление. Названы два клуба, которые претендуют на Мудрика
Футбол | 25 апреля 2024, 17:13 34
Новое направление. Названы два клуба, которые претендуют на Мудрика

Пока непонятно, зайдет ли речь об аренде или же о продаже украинца

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.