Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2647
0

Роман КОРДОБА: «Хочу записати своє ім'я в історію клубу»

Гравець «Урагану» Роман КОРДОБА у плей-офф гратиме проти свого колишнього тренера

Роман КОРДОБА: «Хочу записати своє ім'я в історію клубу»

В «Урагані» Роман Кордоба проводить свій другий сезон, перебравшись до Івано-Франківська з сусіднього Львова. Кольори місцевого «ТВД» Кордоба захищав з самого початку і аж до закриття клубу, подолавши шлях від початківця до професіонала, ставши майстром спорту.

Впродовж багатьох років його наставником був Роман Ковальчик, завдяки якому 29-річний футзаліст полюбив і обрав саме цей вид спорту. Зараз шляхи Кордоби та його екс-тренера знову перетнуться - у півфінальній серії плей-офф чемпіонату...

- Завершилося четверте коло чемпіонату Екстра-ліги, за підсумками якого лише чотири кращі команди продовжать боротьбу за нагороди. Чим для тебе запам'ятався цей турнірний шлях?
- Не можу сказати, що цьогорічний турнір якось особливо запам'ятався. Можливо, тому що завершився тільки перший етап - регулярний чемпіонат. Доля чемпіонства та інших призерів вирішиться незабаром - у матчах плей-офф. А дуже несподіваним і приємним сюрпризом для мене стало масштабне святкування ювілею «Урагану». Приємно було відчувати, що я є частинкою такого клубу з 10-річною історією.

- Які матчі залишили найбільше емоцій і на твою думку видались дуже драматичними?
- Найдраматичнішим матчем, загалом за всю мою ігрову кар'єру, став домашній поєдинок з «ЛТК». Коли не дивлячись на рахунок 1:4 на їхню користь, ми билися до останньої секунди! Ми вірили, що зможемо відігратися й вирвали перемогу з рук «ЛТК» з рахунком 5:4. Такі матчі взагалі рідко трапляються в житті, можна сказати, що це «одиночні матчі». Я ще раз переконався, що потрібно грати до останньої секунди, адже ці секунди часто вирішують долю поєдинку.

- Хто з команд найбільше здивував чи, навпаки, розчарував?
- Протягом декількох років команда «Єнакієвець» займала призові місця й гідно боролася за медалі. Від них ми очікували вихід в плей-офф. Луганська «ЛТК» навпаки здивувала своїм рівнем гри у порівнянні з минулим сезоном. У них змінився тренерський склад, вони знайшли свою гру і демонструють непогані результати.

- Чи були або є в «Урагану» незручні суперники?
- Харківський «Локомотив» цього року став незручним суперником, оскільки впродовж сезону ми так і не змогли їх обіграти жодного разу. Просто перемоги над «Локомотивом» ми притримали на фінал (жартуючи).

- У півфінальній серії «Урагану» протистоятиме луганська «ЛТК». Як охарактеризуєш цього суперника?
- Зараз починається вирішальна стадія плей-офф, півфінал чемпіонату, тому всі без винятку ігри будуть важкі. Тим паче, що ЛТК дуже хороша і перспективна команда. Намагаюсь не думати про негатив, а налаштовуватися на переможний лад. Попереду - два домашні матчі, які потрібно буде вигравати.

- Два роки тому у тебе вже був досвід виступів у плей-офф чемпіонату. Напевне, добре пам'ятаєш усі п'ять матчів чвертьфінальної стадії проти «Урагану»...
- Кожна команда, яка виходить в плей-офф, намагається досягти максимального результату, тож задачі нам також поставили максимальні. Та й «Урагану» не бракувало майстерних футболістів. Думаю, що той плей-офф вийшов красивим для ока глядачів, була видовищна гра і багато голів. Хоч «ТВД» тоді поступився, однак ми дали гідний бій фавориту змагань. Напевно, досвід і клас команди визначили результат, але у мене все одно залишись позитивні спогади від тих ігор.

- Вирішальні поєдинки сезону 2010/11 відбувалися у Львові. У п'ятій вирішальній грі «Ураган» переміг «Енергію» і вперше став чемпіоном. За кого тоді вболівав на трибунах Палацу спорту «Галичина»?
- На той момент я і Роман Колток мали певну домовленість з НФК «Ураган», тому, звичайно, вболівали саме за івано-франківців. Я прекрасно знав, що дає чемпіонство. Це і участь в Кубку УЄФА, і гарний настрій протягом сезону. Я пограв в Кубку УЄФА, але не приклав зусиль до здобуття титулу чемпіонів, тому цього сезону дуже хочеться допомогти команді й записати своє ім'я в історію клубу.

- Як гадаєш, скільки матчів буде потрібно, щоб визначити фіналістів? Хто, на твою думку, є фаворитом у парах «Ураган» - «ЛТК» та «Локомотив» - «Енергія»?
- Я не хочу загадувати наперед, фаворитом для мене був і буде «Ураган» в усіх матчах. Усі мої думки зараз пов'язані лише з нашою грою і найближчими поєдинками проти «ЛТК», в яких будемо налаштовуватися лише на перемогу.

- У складі львівського «ТВД» ти виграв Кубок України. В «Урагані» виборов Суперкубок, виступав в елітному раунді Кубку УЄФА, завоював «бронзу». Про які титули мріє Роман Кордоба?
- Кожен спортсмен в житті намагається досягти якомога більшого. Хочеться потім згадати, що ти не просто пробігав по майданчику, займав останні місця, а потім так і закінчив кар'єру. Звичайно, хочеться пограти в фіналі Кубку УЄФА та виграти золоті медалі, адже чемпіоном я ще не ставав. Чемпіонські медалі - це найвища сходинка для футзаліста в Україні.

- Цього сезону ти забивав лише вдома. Кому присвячуєш свої голи та перемоги? Чи є на трибунах твої персональні вболівальники?
- Стало традицією, що дружина і діти приходять на кожний матч підтримати мене. З малечку діти цікавляться футзалом, вболівають за команду загалом та за мене особисто. Інколи приїжджають родичі зі Львова, незважаючи навіть на чималу відстань.

- На завершення - побажання усім вболівальникам «Урагану».
 -Хочеться побажати, щоб наші вболівальники завжди залишались такими палкими, емоційними, життєрадісними та надихали нас до великих перемог. Також хочу побажати їм прогресу в житті та розвитку фан-клубу.

Олег ЛАНЯК, Дарія ТИЖБІРЯК, прес-служба НФК «Ураган» . Фото Олекси БУТЧАКА

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.