Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1751
1

ПАЛЯНИЦА: «Костов - хороший тренер по украинским меркам»

Экс-нападающий львовского клуба о смене тренера команды

-Можливо, розбалансована гра «Карпат» пов’язана з частою зміною тренерів?
-Тут треба ще поставити питання, а чому тренери так часто змінюються?! На мій погляд, у цьому питанні багато залежить від керівництва команди, від тренерською штабу та безпосередньо від самих футболістів. Я б такими трьома факторами окреслив те, що відбувається з «Карпатами». Напевно, немає цього трикутника, в якому б усі були зацікавлені. Все-таки Ніколай Костов – доволі хороший, кваліфікований тренер за українськими мірками. А чому він не зміг налагодити гру в «Карпатах», важко відповісти. Можливо, треба було йому дати більше часу для роботи. Адже згадайте, що після Олега Кононова у «Карпатах» було багато тренерів, але результату це не давало...

-А вам доводилося бувати у таких ситуаціях, коли в командах, за які ви виступали часто змінювалися тренери? І як зміна тренера під час сезону впливає на психологію футболістів?
-Ні, у мене за часи моєї кар’єри футболіста такого не було, щоб часто змінювалися тренери у тих командах, за які виступав. Вважаю, що зі зміною тренера повинен відбутися певний емоційний сплавах у кращий бік бодай у перших двох-трьох іграх, як мінімум. Футболісти прагнуть показати себе з найкращого боку перед новим тренером, тренуються із подвійною енергією. Хоча цього емоційного спалаху ми якраз й не побачили у грі «Карпат».

-Вкотре за останні роки у скрутних для «Карпат» ситуаціях в.о. головного тренера призначають Юрія Дячука-Ставицького, який для команди став своєрідним «рятівним колом»…
-Те, що Юрій Михайлович налаштує хлопців на гру з «Кривбасом» сумнівів не викликає. Він зуміє зробити саме львівське налаштування на цей матч, який є дуже важливим для «Карпат».

-Ви, як колишній форвард, погоджуєтеся з тим, що «Карпатам» зараз бракує забивних нападників?
-Не знаю, що їм не вистачає. Скажімо, київське «Динамо» грає з одним нападником і що? Все-таки те, про що ви запитуєте більше залежить від гравців середини поля та крайніх півзахисників. Візьміть хоча б Павла Ксьонза. Він вже останнім часом не погано вперед біжить, підключається до атак і помітно додав саме у «Карпатах». На мій погляд, гравці, які відповідають за середину поля, маю на увазі останню гру «Карпат» із «Дніпром» цілком провалила цю гру і не впоралася із завданнями. Скажімо Ігор Худоб’як взагалі не зрозуміло на кого схожий. Муртаз Даушвілі всі паси віддавав тільки назад. Про що можна вести мову за такої гри. Будувати гру попереду з одним форвардом можна будувати за умови, коли є хороша підтримка від півзахисників. Це помітно на прикладі «Динамо». Хоча у матчі з «Дніпром» у «Карпат» окрім Олександра Гладкого грав ще й Сєргєй Зєньов. На жаль, це не принесло великої користі львівській команді. Тут треба ставити питання про кваліфікацію безпосередньо самих нападників.

galsports.com

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Flunya
Вам пи3дец приснится за нас играет ПАЛЯНИЦА. Металлист оле-оле