Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 15 мая 2013, 12:24
921
1

Илья ГАЛЮЗА: «Премиальных за победу над Динамо не обещали»

Капитан «Зари» о причинах неудач в матчах с лидерами

| Обновлено 15 мая 2013, 12:24
921
1
Илья ГАЛЮЗА: «Премиальных за победу над Динамо не обещали»

— Якщо винести за дужки нічию в Дніпропетровську, «Зоря» систематично не тішить уболівальників у матчах із вітчизняними грандами. У чому причина?
— Очевидно, що бракує класу: командного та індивідуального. Важкувато нам нині боротися на рівних із «Металістом» і «Динамо».

— Кажуть, порядок б’є клас. Принаймні іноді. Отже, порядку також не вистачає?
— Мабуть, не настільки, щоби вдалося перекрити різницю у класі. Зрозуміло, що відібрати очки в «Металіста» ми могли лише завдяки шаленій самовіддачі та максимально суворій дисципліні. Приміром, як торік у матчі з «Динамо», котрий завершився нульовою нічиєю: тоді завдяки цим компонентам нам удалося нівелювати козирі киян. Нині ж, виходить, вище голови стрибнути не зуміли.

— Напередодні поєдинку побутувала тема ймовірної стимуляції футболістів «Зорі» з боку керівницт­ва «Динамо». То чи обіцяли вам фінансовий рай у разі щонайменше нічиєї?
— Про додаткові преміальні діз­навалися так само — з новин. У реальності нічого подібного нам не обіцяли. Вочевидь, це чиїсь вигадки.

— До речі, в ЗМІ ця тема висвітлювалася негативно, а ось на мій суб’єктивний погляд чогось непристойного в подібній стимуляції немає: команду заохочують демонструвати кращий футбол, а не навпаки. Яке ваше ставлення до такого явища?
— У цілому, маєте рацію. Чогось кримінального в додатковій стимуляції також не бачу. Як мінімум тому, що подібні речі не є забороненими. Загалом, стимулювання до кращої гри однозначно не суперечить спортивним принципам. На мій погляд.

— Матч із «Металістом» запам’ятався, в першу чергу, двома найрезонанснішими моментами. Розпочнімо з першого: падіння Марко Девича тягнуло на пенальті?
— У режимі «лайв» особисто я нічого не зрозумів, а ось після перегляду повторів дійшов висновку, що максимальне покарання в тому моменті — штрафний удар. Утім, звинувачувати арбітрів не збираюся.

— Чому? Нині модно після кожного матчу висувати претензії суддям.
— Приміром, у березневому матчі з «Волинню» арбітр поставив, якщо говорити відверто, сумнівне пенальті у ворота лучан. Отже можна сказати, що той борг нам таким чином повернувся.

— Момент № 2: гол не за правилами фейр-плей.
— Уважаю, момент був динамічним і футболісти «Металіста» просто не помітили Тоні Шунича, який лежав на газоні.

— Банальне, але необхідне запитання: де шукатимете мотивацію на заключні матчі сезону? Престиж, преміальні?
— Так, престиж — у першу чергу. Також перед нами стоїть завдання потрапити до десятки — це два. По-третє, для декого матчі, що залишилися, є принциповими: для мене та ще кількох хлопців непересічним буде поєдинок із «Таврією». По-четверте, донині рекорд «Зорі» за очками у чемпіонатах України дорівнює 31 пункту. Отже, намагатимемося встановити новий, нехай і скромний, але рекорд.

— Та, мабуть, без видимої мотивації налаштуватися складніше?
— Для мене це питання взагалі не стоїть таким чином: знаєте, пропустив кілька матчів із різних причин, тому наприкінці сезону футболом точно не наївся, навпаки, присутній цілком реальний ентузіазм.

Sport.ua

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
fnick
Скромно и актуально.