Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1646
3

Томаш ХЮБШМАН: «Будет обидно, если Рац уйдет»

Чешский полузащитник «Шахтера» - о возможном уходе Развана Раца

Опорний півзахисник «Шахтаря» вважає, що Мхитарян перевершить досягнення Віталія Старухіна.

- Склалося враження, що «Шахтар», забезпечивши чемпіонство, в матчі з «Таврією» діяв без напруги й у своє задоволення. Згодні?
- Своє завдання в чемпіонаті ми виконали. Однак є певна ігрова дисципліна й локальні завдання в кожному матчі, які футболісти намагаються виконувати. Хочемо переможно закінчити чемпіонат і подарувати чергові миті радості вболівальникам. Статус найкращої команди України зобов’язані підтверджувати повсякчас.

— Вітання Генріху Мхитаряну, який встановив бомбардирський рекорд чемпіонатів України, були особливими?
- Найголовніше, що всі хлопці дуже хотіли допомогти йому відзначитися. Тривалий час у матчі Генріх не влучав у ворота, але в підсумку все ж зробив дубль. Гадаю, в нього тепер у голові залишився ще один клубний рекорд, який він хоче покращити.

— Маєте на увазі 26 м’ячів за сезон найкращого гравця СРСР 1979 року Віталія Старухіна?
- Переконаний, що Генріху реально перевершити названий вами показник. У футболі все можливо.

— Сьогодні вашим партнером у опорній зоні був Алекс Тейшейра, а не Фернандіньо. Як би оцінили його дії?
- У Алекса Тейшейри є навички гри в опорній зоні. Він виконував схожі функції, коли Фернандіньо був травмований і під час матчів на тренувальних зборах. Містер багато футболістів випробовував на цій позиції. Нині ж від Алекса вимагаються трохи інші дії, ніж ті, коли він основний акцент робив на атаку. Зараз треба було й атакувати, й відходити назад, працювати без м’яча. Думаю, Тейшейра — футболіст високого рівня, відтак і сьогодні він показав, що в опорній зоні може грати ефективно.

— Вашого друга Развана Раца ЗМІ сватають у «Вест Хем», але поки що офіційних заяв не було. Якщо Разван перейде в англійський клуб, з ким же будете в Донецьку ходити на хокей?
- (Сміється). Ще про це не думав. Звичайно, буде шкода, якщо Разван залишить «Шахтар», адже він у команді вже десять років. За цей час із нами сталося чимало історій, які запам’яталися. Якщо Разван залишиться в команді, для «Шахтаря» це буде велика користь, якщо піде — хочу, щоб у нього все склалося доб­ре й в іншому клубі.

— У «Шахтарі» на всіх позиціях висока конкуренція. Тільки в опорній зоні, крім вас і Ферни, є Степаненко, Гречишкін, Тейшейра… Відчуваєте, що молодь наступає на п’яти?
- Це — нормальне явище. Прийшли нові хлопці, які повинні поступово вписатися в команду. Будемо з часом закінчувати, а вони будуть розкриватися, тож, сподіваюся, що результати «Шахтаря» лише покращаться.

— А на який період ще розрахований ваш контракт із «Шахтарем»?
- Контракт — це не найголовніше. Якщо я «Шахтарю» потрібен, буду грати, поки коліна не зітруться, якщо ні, то можна й завтра вже закінчити. Мені ж не 20 років…

— Колишній гравець «Шахтаря» Геннадій Зубов у інтерв’ю «УФ» сказав, що все йде до того, що «гірники» цього сезону оформлять «золотий» дубль. Чи не будете з цим сперечатися?
- А який сенс? (Сміється). А якщо серйозно, то лише після гри в Запоріжжі почнемо готуватися безпосередньо до фіналу з «Чорноморцем». Зрозуміло, що докладемо зусиль, аби оформити «золотий» дубль, але здійснити задумане буде нелегко. Одесити взяли гору над «Дніпром», загалом нинішнього сезону показали, що мають хороших футболістів, а в колективі панує командний дух.

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
sssergik
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
jimmi1986
Рац и Хюбшман - игроки не уровня Шахтёра.
ChMP
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил