Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Премьер лига
| Обновлено 14 мая 2013, 13:41
1414
4

Мирослав СТУПАР: «Верю, что Жабченко не видел момента»

Но для этого у главного судьи и есть помощники, считает экс-арбитр ФИФА

| Обновлено 14 мая 2013, 13:41
1414
4
Мирослав СТУПАР: «Верю, что Жабченко не видел момента»
Мирослав Ступар

«Зоря» — «Металіст». Зосереджуся на трьох епізодах цього матчу, що вже став резонансним… Пенальті, звісно, не було: так, Девича вдарили по ікроножному м’язу, проте це сталося до лінії штрафного. Безумовно, Марко — знаний симулянт, але факт удару по його ногах — беззаперечний. Другий момент: один із м’ячів аргентинець Соса забив, коли гравець «Зорі» Хомченовський лежав на землі, скорчившись од судоми. Я розумію, що тут можна говорити про недотримання правил «фейр-плей», але в тому конкретному епізоді винен Ярмаш: луганець, замість того, щоби вибити м’яч у аут, подарував його аргентинцеві. Повторюю: там не варто було зупиняти гру… І третій (точніше перший — за хронологією): у штрафному «Зорі» боролися Вернидуб і Марлос, останній упав, відтак, на мою думку, пенальті не було, а симуляція була справедливо покарана.

«Ворскла» — «Металург» Д. Усе зіпсував момент у доданий час: той гол, який вирішив долю гри, не можна було зараховувати. Я вірю, що Жабченку не видно було, проте в нього ж є асистенти… Гравець «Металурга» пішов на полтавського воротаря Непогодова, останній хотів вибити м’яч рукою, й саме в неї врізався донеччанин. Там треба було свистіти порушення правил.

«Динамо» — «Іллічівець». Насправді цей матч зовсім не є «кримінальним», як, може, комусь здалося. По-перше, пенальті був стовідсотковий: було чітко видно, що маріуполець Мандзюк прибирав Хачериді, відтак останній завалив першого. Утім, жовту картку там не було за що показувати (це взагалі своєрідна хвороба Швецова). По-друге, Аруна забив «чисто»: він був першим на м’ячі, відстань між ним і захисником була надто мала, щоби він мав змогу прибрати руку, щоби в неї куля не влучила. Тобто мала місце ситуація, коли м’яч поцілив у руку, що перебувала в природному положенні… По-третє, багато доданих хвилин: з одного боку, були затримки часу, з іншого — лише рефері знає, чому й скільки він додає до основного часу. Швецов міг би нам пояснити це, проте начальство заборонило йому давати коментарі… Я високо оцінюю роботу одеського арбітра, він допустив одну помарку: в другому таймі відразу двоє «іллічівців» напали на воротаря «Динамо» в його зоні, там обов’язково треба було зупиняти гру, проте Віктор чомусь не зреагував на цей епізод.

«Чорноморець» — «Металург» Зп. Білокур є молодим арбітром, я би сказав, що він іще не сформувався як рефері ПЛ. По-перше, йому відверто бракувало послідовності в діях, системності. По-друге, він допустив результативну помилку: на 69-й хвилині одесита Джа Джедже пропустили через коліно в штрафному «Металурга», тож пенальті був очевидний. У зазначеному епізоді мав місце т.зв. збиваючий фактор: видно було, що суддя підніс свистка до рота, проте в цей момент, мабуть, отримав підказку від асистента, тож зупинився за півкроку.

«Карпати» — «Дніпро». Не було вболівальників, не було львів’ян… За порожніх трибун вийшов назовні рівень нашої культури, наших тренерів і футболістів. Мікрофони ввімкнули, й ми почули добірний матюк із обох боків, насамперед од представників «Карпат».

«Волинь» — «Арсенал», «Кривбас» — «Говерла», «Шахтар» — «Таврія». Немає про що розмовляти…

«Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Новое направление. Названы два клуба, которые претендуют на Мудрика
Футбол | 25 апреля 2024, 17:13 31
Новое направление. Названы два клуба, которые претендуют на Мудрика

Пока непонятно, зайдет ли речь об аренде или же о продаже украинца

Ракицкий может покинуть Шахтер и перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 апреля 2024, 12:41 9
Ракицкий может покинуть Шахтер и перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Опытным центральным защитником интересуется «Металлист 1925»

Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
K1C1
Зачем нам два бревна за воротами?
gusul12
и зачем нам слепые судьи?
SokRat
Быстро исправили)
SokRat
Может все-таки «Верю, что Жабченко НЕ видел момента»? Я не спорю, все мы люди, и ошибки тоже бывают со всеми. Но допускать значимую ошибку в заголовке статьи, которая меняет её смысл на противоположный - это уже халатность.