Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 09 мая 2013, 16:34
2547
1

Женская сборная Украины по баскетболу начала подготовку к ЧЕ

В первом матче украинки сыграют с командой Турции

| Обновлено 09 мая 2013, 16:34
2547
1
Женская сборная Украины по баскетболу начала подготовку к ЧЕ

Жіноча національна збірна України на базі в Конча-Заспі розпочала навчально-тренувальний збір напередодні чемпіонату Європи, що відбудеться 15-30 червня у Франції. 

Головний тренер жіночої національної збірної України Вадим Чечуро: 

«Приїхали майже всі гравці, котрих ми запрошували. Немає поки що Вікторії Мірчевої, у котрої кубкові матчі у Франції. Має проблеми Любов Альошкіна – під час останнього поєдинку їй зламали ніс, і Люба перенесла операцію. Альошкіна приїде 10-11 травня, але тренуватиметься за індивідуальною програмою. 8 травня має приїхати Ольга Дубровіна. Шкода, що через травми у нас випали великі гравці – Валерія Бережинська, на котру очікує операція, у Олесі Малашенко проблеми з п’яткою, матиме операцію також Аліна Йордан. 

Ми вже провели два тренування. Мене дуже тішить, що, як і торік, дівчата викладаються на тренуваннях на сто відсотків. Зрозуміло, що дівчата в різних кондиціях. Сьогодні ми провели тест, за підсумками якого буде складено план для того, щоб до чемпіонату всі підійшли в оптимальній формі. Намагаємося підходити комплексно: підтягувати фізичний стан і вводити тактичні зв’язки. 

16 травня ми виїжджаємо до Польщі, де зіграємо зі збірними Білорусі, Польщі та Литви. 20 травня переїжджаємо до Чехії, де 21-22 травня зіграємо з тамтешньою збірною. 29-30 травня зіграємо в Южному з другою збірною Росії. 5-7 червня зіграємо на Міжнародному турнірі в Білорусі. Після чого у нас залишиться 5 днів на корегування, і виїжджаємо до Франції. 

Наразі всі збірні розпочинають підготовку, беруть участь у товариських турнірах, тож буде легко дістати інформацію про суперників. Ми знаємо, що Туреччина – сильна команда, в якій є здібні як великі, так і маленькі гравці. Чорногорія грала з Польщею, тож я матиму достатньо інформації. Словаччина – команда, яка прогресує. Чорногорія і Словаччина посіли перші місця в своїх підгрупах. Зрозуміло, що слабких суперників на чемпіонаті Європи не буде. Однак ми теж їдемо туди не за туристичною путівкою». 

Кандидат до жіночої національної збірної України Олександра Хоменчук: 

«Минулого сезону мене не було в збірній через те, що мала проблеми зі спиною. Вилікувалася, наразі все гаразд, тому цього року я змогла приїхати на збори. З тренером я познайомилася ще торік, адже приїжджала до лав збірної, уболівала за дівчат, перебувала в залі, але на трибуні. Всі дівчата добре знають одна одну, оскільки вже багато років тренуємося разом – в молодіжній збірній, в національній. Відчуваю, що мені дещо бракує підготовки, адже в моїй команді були не надто інтенсивні тренування. Тому мені трохи важко фізично. Суперники всі сильні, не дарма вони вийшли до фінальної частини чемпіонату Європи. Безумовно, шанси є завжди, головне, вірно себе налаштувати і підготуватися до суперника. Впевнена, тренер зможе добре нас підготувати й ми покажемо хороший результат». 

Кандидат до жіночої національної збірної України Ольга Мазніченко: 

«Цього сезону я грала в Італії. Це великий досвід, чемпіонат досить сильний, наша команда – молода, тому ми не вийшли в плей-офф. У нас постійно були різноманітні тренування, з новими вправами. На чемпіонаті Європи всі суперники сильні. Однак ми боротимемося і докладемо всіх зусиль». 

Кандидат до жіночої національної збірної України Аліна Ягупова: 

«Стосовно історії з драфтом, я знаю не більше, ніж ви. Оскільки ніхто нічого не пояснював, знаю лише, що анулювали вибір через те, що мені вже виповнився 21 рік. Атмосфера в збірній гарна, настрій хороший, робочий. Підготовка нас очікує насичена, буде більше виїздів, ніж торік. Приміром, напередодні чемпіонату Європи буде серйозний турнір в Білорусі». 

До вашої уваги список кандидаток до національної жіночої збірної України: 

Захисники: 

Інна Кочубей 
Євгенія Спітковська 
Ольга Дубровіна 
Олена Самбурська 
Аліна Ягупова 
Христина Мацко 
Тетяна Щипакіна 
Ольга Кришталь 
Катерина Ковальова 
Вікторія Шматова 

Нападаючі: 

Катерина Дорогобузова 
Анна Покойова 
Ольга Мазніченко 
Олександра Курасова 
Олена Огороднікова 
Ганна Зарицька 
Оксана Кісілова 
Вікторія Мірчева 
Олеся Малашенко 
Катерина Римаренко 

Центрові: 

Любов Альошкіна 
Олександра Хоменчук 
Олена Жержерунова 
Аліса Євтушенко 

Календар матчів збірної України на чемпіонаті Європи у Франції 

15 червня Україна – Туреччина 
16 червня Словаччина – Україна 
17 червня Чорногорія – Україна

ФБУ

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
SandroKing
Думаю, куда делась наша лучшая баскетболистка последних лет Александра Горбунова? Как оказалось она уже Курасова