Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Кубок Украины
|
1917
0

Олександр КОСЕНКО: «Хлопцям потрібно було повернути емоції»

Головний тренер «Енергії» Олександр КОСЕНКО про перемогу «зелено-білих» в розіграші Кубка України

Олександр КОСЕНКО: «Хлопцям потрібно було повернути емоції»

- Олександре Петровичу, перед «Фіналом восьми» вірили в те, що «Енергія», зважаючи на смугу невдач, здатна вибороти цей трофей?
- Віра завжди є, інакше немає сенсу братися за роботу. Хлопцям просто потрібно було повірити в те, що вони знову можуть це зробити.

- Який із трьох матчів «Енергії» у Луганську найбільше вам сподобався?
- По-своєму всі ігри були хорошими – з «Ураганом», «Епіцентром К3», «ЛТК». Фінальна гра виділяється через свою значимість. Коли пройшов такий шлях, дуже хочеться не оступитися і не програти. Тим паче, що нам цей трофей був потрібен для того, щоб до «енергетиків» повернулася їхня впевненість у своїх силах.

- Кого з «енергетиків» ви знали особисто до «Фіналу восьми»?
- Практично усіх знав.

- Зважаючи на відносно невелику різницю у віці і те, що ви недавно стали тренером, не важко було порозумітися з підопічними у своєму новому статусі?
- Ні, жодних проблем немає. Не намагаюся створювати якихось бар’єрів. Як спілкувався з хлопцями, так і продовжую це робити. Так, зараз у мене інший статус, але стосунки залишилися і на них не має впливати жодна посада. З хлопцями у мене були нормальні стосунки, чому зараз повинно щось змінюватися? Вони мене хіба по-іншому називають – не Саша, а Олександр Петрович чи просто Петрович. Усе інше залишилося без змін.

- Коли ми з вами робили перше інтерв’ю відразу після вашого призначення на пост головного тренера «Енергії», ви сказали, що у команді сталася поломка і ви повинні її діагностувати та відремонтувати. Із діагностикою уже закінчили?
- Була проблема в емоційному фоні. До хлопців повинні були повернутися позитивні емоції, відчуття переможних ігор. Це усе нікуди не ділося, але затерлося. Серія невдач і емоції притупилися. Потрібні були кілька перемог, щоб усе відновилося. Насправді, впевненість та майстерність нікуди дітися не могли за чотири місяці. Просто хлопцям потрібно було повернути емоції – не психологію чи мораль, а саме емоції. Без них не буває футболу.

- В Луганську «Енергія» за п’ятибальною системою на яку оцінку заслужила?
- На найвищу. Команда ж виконала завдання, здобула трофей, тому нічим їй дорікнути не можна. Ми ж не говоримо, в яких компонентах ми були сильнішими за суперників, а в яких слабшими. Ми виявилися сильнішими в цілому, це означає, що хлопці заслужили на найвищу оцінку.

- З «Ураганом» та «ЛТК» матчі традиційно були непростими. А от із «Епіцентром К3», зважаючи на різний статус команд, перемога мала би бути переконливішою…
- Те, що вони грають в другій лізі – нічого не означає. Це не є слабка команда. «Епіцентр К3» проводив ігри із сильними суперниками, нікому з ними не було просто. І нам із ними було непросто. Їхнє бажання зашкалювало. Як відомо, команда із великим бажанням може багато чого добитися. Вважаю, що «Епіцентру К3» бракує стабільної ігрової практики із командами Екстра-ліги. А так, ця команда уже готова до виступів в елітному дивізіоні.

- У Луганську ви вперше були на тренерській лаві «Енергії». Як приймали кадрові рішення по четвірках, замінах?
- Довірився Максиму Павленкові. Він довго в команді, тому я довірився його досвіду та знанням. Як виявилося, Максим усе робив правильно.

- Олександре Петровичу, ви тренер демократ чи тиран?
- Не мені про це судити, зі сторони видніше. Бувають моменти, коли потрібно бути демократом, а інколи потрібні і жорсткі заходи. Головне, щоби в команді був порядок, а засоби для цього кожен вибирає на власний розсуд. Час покаже, чи мої засоби є правильними.

www.energia.lviv.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.