Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1448
0

Максим ІВОНКО: «Матч проти Енергії став найкращим в сезоні»

Інтерв’ю з гравцем хмельницького «Спортлідер+» Максимом ІВОНКО

Максим ІВОНКО: «Матч проти Енергії став найкращим в сезоні»

Гравець ФК «Спортлідер+» Максим Івонко поділився враженнями від останнього матчу проти львівської «Енергії», а також проаналізував регулярний чемпіонат Екстра-ліги, який для хмельницької команди вже закінчився.

- Максиме, які ваші враження від матчу проти львівської «Енергії»?
- Налаштовувались на цю гру як на останній бій. Хотілось в останньому матчі регулярного чемпіонату гучно «грюкнути дверима» у рідних стінах, перегравши діючого чемпіона та володаря Кубку України, здобувши першу перемогу в сезоні, і цим самим порадувати наше керівництво та наших вболівальників. Усі ми віддали усі сили на майданчику, проте вирішальним став досвід «енергетиків», а особливо – Максима Павленка, який двічі відзначився в другій половині матчу, і врятував нічию для львів’ян. Жаль, що не змогли втримати перемогу в цій зустрічі, однак я вважаю, що матч проти «Енергії» став найкращим в сезоні для нашої команди.

- Позаду регулярний чемпіонат Екстра-ліги. Як Ви можете проаналізувати цей етап змагань в контексті виступів вашої команди?
- Наша команда робить перші кроки у найпрестижніших вітчизняних футзальних змаганнях, і цей період став для нас надважливим в плані того, що ми набралися безцінного досвіду виступів на найвищому рівні. Приємно, що не стали хлопчиками для биття, і змогли здобути хоч якісь очки. Впевнений, що ті нічиї з «Єнакієвцем», «Ураганом», «Локомотивом» та «Енергією» назавжди залишаться в наших серцях.

- Незабаром стартує Кубок ліги, тобто втішний турнір за 5-7 місця. Якщо не секрет, яке завдання поставлене перед командою на цей турнір?
- Завдання одне – посісти підсумкове п’яте місце. Саме для цього ми зараз наполегливо тренуємось, і в матчах з «Кардиналом-Рівне» та «Єнакієвцем» віддамо усі сили на майданчику та зробимо усе можливе, щоб виконати поставлене завдання.

- Які в тебе спогади від виступів в київському «НУХТі»?
- Там я робив перші кроки у грі в футзал, отримував та вивчав ази цієї чудової гри. Це був період мого професійного становлення. Вдячний тренерам, які зробили все для того, щоб виховати мене в спортивному плані.

- А що тобі запам’яталось від періоду виступів у луганському «ЛТК»?
- Саме там я вперше зустрівся на майданчику із серйозними опонентами. Коли граєш з грандами українського футзалу, такі як тодішні «Тайм», «Інтеркас» та «Шахтар» це стає випробуванням на стійкість. У нас була молода команда, однак під орудою тренера ми об’єдналися в колектив однодумців, і могли дати гідний опір будь-якому супернику. Усі фахівці відзначали у нас високий рівень самовіддачі та жаги до боротьби, що робило нас незручним суперником для будь-якого опонента. Згадується два виходи у півфінал Кубку України, де в обох випадках на нашому шляху ставав «Єнакієвець». Але найбільше я не забуду кубкову гру сезону 2009/2010 проти «Титан-Зорі». Ми перемогли на виїзді з рахунком 6:3, а я вперше зробив покер у своїй кар’єрі.

- Що тобі дала співпраця з таким талановитим фахівцем як Роман Ковальчик?
- Багато, якщо чесно. Набув ігрової дисципліни, навчився багато у тактичному плані. Цей тренер в свій час працював у національній збірній, і багато чого для мене відкрив та багато чому мене навчив. Роман Ковальчик – гідна тренерська особистість.

- І наостанок, твої побажання вболівальникам клубу…
- Першою справою хочу вибачитись перед нашими фанами за те, що до цих пір не змогли їх порадувати перемогою нашої команди. Бажаю вболівальникам терпіння. Будемо на майданчику робити усе можливе, аби радувати їх позитивними результатами.

Олександр ТАРАН, www.sportlider.km.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Сборная Украины U-19 обыграла Венгрию во втором товарищеском матче
Футзал | 21 апреля 2024, 22:38 0
Сборная Украины U-19 обыграла Венгрию во втором товарищеском матче

Украинцы завершили выезд в Венгрию со 100% результатом

Брайтон – Ман Сити – 0:4. Как Де Брюйне впервые забил головой. Видео голов
Футбол | 26 апреля 2024, 01:05 1
Брайтон – Ман Сити – 0:4. Как Де Брюйне впервые забил головой. Видео голов

Смотрите видеообзор матча 29-го тура Английской Премьер-лиги

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.