Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 30 апреля 2013, 12:50
1134
2

Агент Тейку: «Металлург должен Адольфу деньги»

При этом Игорь Перун считает, что у его подопечного есть немалые шансы вернуться в Запорожье

| Обновлено 30 апреля 2013, 12:50
1134
2
Агент Тейку: «Металлург должен Адольфу деньги»
Адольф Тейку

Улюбленець запорізької публіки в період зимової паузи на правах оренди відправився в ФК «Краснодар». Як він себе почуває, чи можливо його повернення — про це розмова з агентом футболіста Ігорем Перуном

— Ігоре, вболівальників запорізького «Металурга» цікавить — побачать вони ще в Запоріжжі Адольфа Тейку?
— Дати однозначну відповідь зараз складно, незважаючи на те, що на даний момент Адольф Тейку знаходиться в російському клубі в оренді з правом викупу. Чи будуть краснодарці викуповувати його контракт чи ні — стане відомо 15 травня.

— На сьогодні він не зіграв жодної гри в основному складі своєї нової команди. Чи означає це, що шанси повернутися великі?
— Він регулярно грає за дубль і потрапляє до протоколу основного складу ФК «Краснодар», щоправда, під прізвищем Камган. Чому не потрапляє в основу? Мені здається, це питання краще задати головному тренеру команди Славолюбові Мусліну. Моя думка — йому просто не довіряють, і чому це відбувається, чесно кажучи, незрозуміло. Тейку — професіонал, досить стабільний гравець — в Запоріжжі і Україні це знають. Тим більше дивно його відсутність на тлі нестабільності оборони ФК «Краснодар», коли ігри на «нуль» чергуються з явно провальними матчами. У такій ситуації не дати шанс проявити себе футболістові, якого ви самі запросили, виглядає, як мінімум, дивно.

— Отже, все таки, може повернутися?
— Так, шанси повернення Адольфа Тейку в Запоріжжя, досить великі, але все залежатиме від позицій клубів — «Металурга» і ФК «Краснодар». Скажу прямо — на сьогодні у запорізького клубу перед футболістом є заборгованість по зарплаті і клуб відмовляється її визнати. Ми підготували пакет документів, збираючись відстоювати право на чітко обумовлені в контракті футболіста суми виплат, адже в період перебування у Запоріжжі йому заплатили не всі належні кошти. Ми готові звернутися в найвищі футбольні інстанції і вимагати прийняття радикальних заходів до ФК «Металург» (Запоріжжя), аж до розірвання контракту.

— Але керівництво запорожців неодноразово в пресі і на недавній зустрічі з уболівальниками заявило, що заборгованостей перед футболістами першої команди клубу немає і проблеми з фінансуванням «Металурга» відсутні...
— Якщо вони це говорили, то просто обманювали і вболівальників, і пресу. А якщо це стосується тільки мого клієнта — то це дискримінація. Борги по зарплаті в клубі — це звичайна ситуація. Я вже звертався у футбольні інстанції з проханням вплинути на невиплату грошей в клубі. І повірте, рішення було прийнято на користь футболіста. Тепер ситуація повторюється. Більше того — чітко прописані умови контракту клуб трактує на свій розсуд — як йому зручно. Ніхто навіть не намагається знайти компроміс! Спочатку пишуть гарантійні листи, погоджуючись з вимогами футболіста, потім відмовляються від раніше сказаного. Загалом-то, ситуація неоднозначна. Я допускаю варіант, що Адольф Тейку може повернутися в Україну, але виступати буде у футболці іншого клубу.

— Ви не намагалися зустрітися з керівництвом або представником акціонерів, обговорити ці питання?
— З менеджментом клубу я постійно на зв'язку, телефонному, факсимільному, поштовому і т.ін., але весь цей процес виглядає як «гра в одні ворота»! Я їм аргументовано, з посиланнями на положення контракту доводжу прописні істини, а вони вперто роблять вигляд, що не відбувається зовсім нічого! До речі, в цьому сезоні два футболісти залишили запорізький клуб, розірвавши контракти в односторонньому порядку за невиплату клубом зарплати (Олексій Бєлік і Артур Каськов — прим. авт.). З власником я не зустрічався, хоча просив менеджмент влаштувати мені таку зустріч. Але мене переконували — ми й самі всі проблеми вирішимо, навіщо тривожити через дрібниці шанованих людей. Напевно, вони бояться, що я б пролив світло на їх діяльність. Несправедливо, коли доля молодої людини, перспективного футболіста залежить від двох юридичних осіб. Одне особа взяла іграшку і не знає, що з нею робити, а інше вважає, що може не платити місяцями зарплату.

Федір ГРЕБЕНЮК, Sport.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
serz.zp
С тем качеством игры,которое он показывал,он должен клубу как колхоз земле.
black_touch
адольфу уже все равно