Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 30 апреля 2013, 10:51
2041
6

Олег ФЕДОРЧУК:«Шахтер и Металлист играли без силовой борьбы»

Украинский специалист прокомментировал результаты матчей лидеров чемпионата

| Обновлено 30 апреля 2013, 10:51
2041
6
Олег ФЕДОРЧУК:«Шахтер и Металлист играли без силовой борьбы»

Київське «Динамо» додало в швидкості командних дій і в надійності гри в обороні у порівнянні з осінньою частиною чемпіонату. Про це розповів колишній головний тренер «Таврії» Олег Федорчук.

«Прогресу в цих компонентах гри не помітити важко. Контратаки київського клубу стали гострими й швидкісними. Тон задають Гусєв і Ярмоленко. Помітно додав у грі Ідейє. Він нарешті почав помічати партнерів. Однак, якщо порівнювати з кращими світовими зразками, то помітно, що кияни недостатньо надійно контролюють м'яч, дозволяють собі необов'язкові втрати. Шкутильгає реалізація. Скажімо, дортмундська «Боруссія» у разі потреби доводить реалізацію ледь не до 100%. «Динамо» цим похвалитися не може. Команді ще важко даються окремі ігри, як це було з «Ворсклою» та «Кривбасом».

В якому з двох останніх матчів краще виглядав «Дніпро»?

«Безумовно, у грі з «Шахтарем». Цьому є пояснення. «Гірники» не надто наполегливо натискали на больові точки «Дніпра» – флангових захисників. «Динамо» скористалося цим сповна. Якщо згадати, що й воротар і центральні оборонці «Дніпра» теж не вражають, то й побачимо причину невдач команди.»

Після вчорашніх матчів деякі спеціалісти кажуть, що «Металіст» за грою виглядає солідніше за «Динамо».

«Це пусті балачки. В ігрових видах спорту важко зважити 22 гравці на терезах і визначити кращого. І що значить за грою? За грою «Малага» в обох матчах виглядала краще за «Боруссію». В обох іграх іспанці перевершили німців у тактиці. А чим завершилося? Матч «Динамо» з «Дніпром» був схожий на кубковий фінал: з силовою боротьбою, масою жовтих карток. «Шахтар»і «Металіст» грали у легкий футбол без силової боротьби. Грали гарно, чесно, я не сперечаюся, але не так, як у Києві.»

Прихильники об'єднаного чемпіонату у цьому році здобули важливий козир: мовляв, цей чемпіонат України був нецікавий. Ви погоджуєтеся?

«Якщо керуватися такою аргументацією, то й чемпіонат Німеччини був нецікавий, бо там «Баварія» була на голову сильніша «Боруссії». А ще пару років тому «Динамо» мало 15 очок переваги над «Шахтарем». Таке у футболі буває. Однак навесні я вже не побачив переваги «гірників» над суперниками. По грі вони були не кращі за «Дніпро», «Динамо» і «Металіст». Наступного року все може змінитися кардинально.»

Нагадаємо, у 26-му турі «Шахтар» достроково став чемпіоном України, а «Динамо» та «Металіст» продовжують боротьбу за другу позицію.

Юрій СТРИГУН, Gazeta.ua

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Fredee
"...Грали гарно, чесно, я не сперечаюся, але не так, як у Києві.»..." - текст из интервью Федорчука.
Почему бы спор_юа не взять из этой фразы слова и не соорудить заголовок.
А звучало бы хорошо.
"Шахтер и Металлист играли гарно и чесно. В Киеве так не играют".
И самое главное ни одного слова неправды, или придумки.
Graider
Я еще понимаю когда подобные интервью дают известные личности в футболе. А Федорчук - это кто? Почему его так много стало?
doc_i
«Шахтер и Металлист играли без силовой борьбы» 2/3 игроков латиносы, а он хочет, чтобы была игра типа Волынь Кварца против Зари? Дебил он или подхалим - ведь в матче ДК - Днепрослив ему померещилось отакое: "Матч «Динамо» з «Дніпром» був схожий на кубковий фінал: з силовою боротьбою, масою жовтих карток"
stalhim
Да ничего он не хочет, просто правильно анализирует.
p2012u
еще один раскрыватель заговоров
doc_i
Этот "эксперт" хочет Динамо-2 тренировать? Уж сильно за ДК анус рвет