Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 28 апреля 2013, 12:31
2395
4

Юрий САВЧУК: «Уход Демьяненко назревал»

Вице-президент «Волыни» - о ситуации в клубе

| Обновлено 28 апреля 2013, 12:31
2395
4
Юрий САВЧУК: «Уход Демьяненко назревал»

Віце-президент «Волині» Юрій Савчук розповів про своє бачення проблем клубу

- Котнтракт з Анатолієм Демяненком розірваний?
- Він передав команду Пісковцю. Думаю, він уже підписав папери. Інакше б Пісковець сьогодні не вийшов на гру з командою. Але одразу зазначу, що я знаходжусь у статусі віце-президента на громадських засадах, тому в окремих питаннях можу не на сто відсотків орієнтуватись.

- Заборгованість перед футболістами хоча б частково ліквідована?
- Частоково - так. Але заборгованість є, і вона буде ліквідовуватись. Спочатку треба було поставити паровоз, яки зійшов з рельсів, назад на рельси, а потім вирішувати інші питання.

- Якою Ви бачите команду через рік-три-п'ять? Чого і скільки уболівальникам чекати?
- Я бачу команду, в якій би грало 9-10 наших гравців, ще краще волинян, і одного-двох якісних легіонерів. Це було б найкраще, і інвестору було б не жаль грошей, коли б він бачив, що хлопці б'ються. Не подумайте, це не докір футболістам за сьогодні. Великий їм уклін. Я зайшов сьогодні у роздягальню і подякував їм за боротьбу. Якщо говорити про сьогоднішню гру, на футболістів тисла відповідальність, та і погодні умови. А суддів, як казав Анатолій Васильович, ми не обговорюємо. Добре, що є сьогодні очко. Але хотілося б бачити менше легіонерів. Сьогодні завдання «Волині» - розвинути наш футбол до такого рівня, щоб лучани, волиняни конкурували тут один з одним. тоді не потрібно буде бігати з грошима за незрозуміло якими виконавцями.

- Це має бути команда-середнячок чи колектив, який бореться за першу четвірку?
- Поганий той солдат, який не хоче бути генералом, це якщо банально. А якщо казати прямо, звичайно ми хочемо бути у п'ятірці. Це дасть можливість продовжувати реконструкцію стадіону. Вона уже починалась. Змінили табло, стільчики, багато дороговартісних комплектуючих для освітлення придбали. Але воно все припинилося з причин, які я озвучив. Ми сьогодні потрапили у складні умови через таку сніжну зиму. Дуже дякую Віктору Шелигіну і всім, хто працює під його егідою, за те, що змогли якось втримати поля. У нас і діти тренуються, газонів для тренувань сьогодні вистачає. Але це все витратна частина, яку потрібно фінансувати надалі. Необхідно придбати обладнання на мільйони гривень для догляду за полями. Для підживлення газонів у нас є обладнання, яке проколює грунт на 7 сантиметрів, а за сучасними технологіями потрібно на 15.

- Так видається, що Анатолій Васильович не зовсім за своїм бажанням пішов з клубу. Виходить до нього були претензії? Можливо якраз мова йде про набір гравців, адже ви кажете, що хотіли бачити у команді більше українських і волинських хлопців. Але зрозуміло, що за трансферну політику відповідав не тільки Демяненко, тому, напевно, потрібно робити ще якісь оргвисновки.
- У мене просто запитали, якою б я хотів бачити команду, я відповів. А претензій по гравцям, і потому що з ними Анатолій Васильович робив, немає. Демяненко сюди прийшов, аби потрапити у п'ятірку. Коли ситуація змінилася, він побачив, що для нього це нереально.

- Тобто він пішов за сласним бажанням?
- Так, за обопільною згодою. Ми сіли поговорили, і дійшли до спільного знаменника.

- Але хто проявив ініціативу. Його попросили, чи він Анатолій Демяненко попросився?
- Ви знаєте, як кажуть у футболі - гол назрівав. У нього своє бачення, в Анатолія Павловича інше. Кожен по своєму будує лаву запасних. Анатолій Пісковець впевнений, що на лавочку потрібно посадити молодих хлопців. Ми прийшли до висновку, що клуб повинен виховувати, а не споживати.

- Як ви вважаєте, тренерський склад, який зараз опікується командою, здатен виконувати завдання? Я скажу особисту свою думку, не знаю як думають колеги, але у цьому є великі сумніви.
- Як би у спорті не було сумнівів, то він би перестав бути цікавим. Кожен тренер має довести, що він здатен щось зробити. Демяненко доказав, що він виграв кубок Азії. А Пісковець довів, коли наш дубль програвав 0:3 у Донецьку після першого тайму й виграв у підсумку 4:3. Це теж показник.

- Інвестори задоволені тією трансферною політикою, яку проводив клуб? Взяти хоча б Миколу Наконечного, який так і не зіграв за «Волинь» жодного матчу, проте, напевно, отримує непогану зарплатню?
- Що стосується Наконечно, коли я приїхав на збори команди, він уже був у гіпсі. Анатолій Васильович каже: «Чудово з Сімініним по правому флангу вони провели дві контрольні гри. Будемо брати, нам не вистачає правого хава.» Про що ще тут можна було говорити. Потрібно довіряти професіоналам. Тренер брав на себе відповідальність. Тепер таку відповідальність на себе бере Анатолій Пісковець. А про трансферну політику ви чудово знаєте. На наступних зборах вона взагалі була відсутня.

- Що планується у плані розвитку?
- На території профспілкової бази у Дачному будується два поля. Одне трав'яне, одне штучне з сучасним наповнювачем геофілом, який добре сприймає форму ноги. Щодо інших шести полів, то там юридичні труднощі й інвестор не може вкладати туди гроші.

- Яке завдання на цей сезон?
- Залишитися у прем'єр-лізі. Ну і зберегти обличчя. Бо «Волинь» має певний статус. З ким не говориш, усі кажуть «Волинь» - бійці. Цю планку потрібно утримати.

fcvolyn.com

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Хрюн Моржов
Вопрос: Кому нужны такие коллективы в Премьер-Лиге, кроме их непосредственных болельщиков (коих очень немного в % от общего количества в стране) и самих сотрудников.
Пусть радуют своих поклонников в первой лиге. И деньги сэкономят хозяевам, и цели, а значит и игра, будут!
Хрюн Моржов
А якщо казати прямо, звичайно ми хочемо бути у п'ятірці.
______________________________________________________________
Это официальные версии всех балластовых коллективов УПЛ. Их половина, и на публику все декларируют такие или подобные цели!
Залишитися у прем'єр-лізі
_______________________________________________________________
А вот это - их реальные, действительные цели, которые ставятся из года в год лишь для того, что бы обеспечить высокооплачиваемой работой большое количество иждивенцев, не особо желающих работать. Речь далеко не только об игроках, но в не меньшей степени о функционерах.
fedd1979
Я не в'їхав, кого він за лохів тут має??? З яких "озвучених причин" припинилося фінансування реконструкції стадіону? Я почув лише одну: побільше своїх і поменше легіонерів. Це шо за дурдом??? Інвестор не робив таких заяв, коли брав "Волинь". А крім того - своїх ще треба виховати, а я у дублі особливих перспектив не бачу.
Далі хотів би почути про "юридичні труднощі", що заважають будувати поля.
Ну а звинувачувати Демяненка у відсутності транферів у міжсезонні... Ви ще звинувачте його у тому, що 4 місяці зарплати не платили.
Це не цей чоловік казав, що в Україні усі клуби у такій ситуації, як "Волинь", крім п'яти? Ну да...
Одним словом "шо нібуть". Ніяких перспектив не побачив. Розвалив Коломойський команду за посередництвом Палиці і все... Столяр з Кварцяним тянули лямку і далі тянули б.
Cun222
молоді, необстріляні вам здобудуть скільки "перемог" що ого го..