Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 24 апреля 2013, 12:05
3927
22

Мирослав СТУПАР: «Мхитарян зацепил Матеуса случайно»

Экс-арбитр ФИФА поделился мнением об арбитраже в матчах 25-го тура УПЛ

| Обновлено 24 апреля 2013, 12:05
3927
22
Мирослав СТУПАР: «Мхитарян зацепил Матеуса случайно»
Мирослав Ступар

«Зоря» — «Динамо». Мабуть, найвдаліший матч Швецова навесні: він майже не помилявся, проте його відчутно підставили асистенти. По черзі… Пенальті, реалізований Гусєвим, був стовідсотковим. Єдине, що мене засмутило в тому епізоді, — жовта картка Ігнатьєвичу, котрий, сфоливши на Ярмоленку, «привіз» своїй команді 11-метровий, але попереджувати його не було за що! Тобто тут знову проявилася давня хвороба Швецова: недостатнє розуміння й трактування епізодів із порушеннями правил. Проте, крім цього, були відчутні помилки з боку асистентів. Наприклад, Ідейє, забиваючи другий гол, перебував у офсайді, отримуючи передачу від Гусєва. Хоча потім, коли той же Гусєв пробивав згадуваний пенальті, аж п’ять футболістів обох команд забігли в штрафний майданчик — треба було перебивати удар, і арбітр правильно на це вказав. Тобто, робота асистента з Тернополя Мотики викликає в мене великі запитання… Насамкінець хочу згадати позитив: Швецов правильно вчинив, коли дав Гармашу жовту за емоції. У мене враження, що в Дениса іноді планка падає: після торішнього Донецька він ніби притих, а тепер знову почав.

«Металург» Д — «Говерла». Звісно, найрезонанснішим моментом є той, коли Міщенко, вкидаючи аут, забив м’яч, не зарахований арбітром. По-перше, хотів би з приємністю відзначити, що воротар Паньків добре знає правила: йому було відомо, що в такому випадку голи не зараховуються, тому він діяв спокійно. По-друге, я не можу однозначно трактувати той епізод, бо нам не представили хороших відеоповторів: я, хоч як намагався, так і не зрозумів, коли ужгородець Трухін торкнувся м’яча — за лінією воріт чи після. Рефері, мабуть, керувався підказкою асистента, але той перебував у настільки неправильній позиції… Сумніваюся, що він усе розгледів. Далі більше: з одного боку, 11-метровий було призначено правильно, проте у випадку другого гола «Металурга» все сталося навпаки, бо під час прийому м’яча був офсайд…

«Металург» Зп — «Кривбас». Це був елементарно простий матч для арбітражу (всього 22 порушення на два колективи): до головного претензій немає, а ось до асистентів… Один із них, Альохін, не зарахував чистий гол Самодіна, тобто мала місце результативна помилка. Чому так сталося? Бо в тому епізоді, коли Самодін перебував на одній лінії із захисником, суддя не встиг так само перемістити себе на цю ж лінію, тобто він елементарно не бачив моменту.

«Іллічівець» — «Ворскла». Арбітр не напартачив, але послідовності в його діях не було…

«Таврія» — «Волинь». Із одного боку, в цьому матчі сталися аж дві результативні помилки рефері, чого на рівні ПЛ бути не може в принципі, з іншого, «Волинь», яка через ці помилки й постраждала, якось не особливо засмутилася… Перший гол кримчан складний для аналізу: м’яч було забито за всіма правилами, але за кілька миттєвостей до взяття воріт мав місце офсайд, бо інший футболіст (не Гуменюк) заліз у положення «поза грою». Ну, а другий м’яч — там узагалі дитяча помилка, бо Гаджиєв явно перебував у офсайді… І я відкидаю розмови, що на гру лучан більше вплинули не ці помилки арбітра, а те, що вони на матч добиралися поїздом «аж цілий день»: у моїй суддівській кар’єрі були випадки, коли ми на матч день їхали автобусом, який називали «чоботами» — там лягти було нереально! Пам’ятаю, якось виїхали з Івано-Франківська о 6 ранку, а приїхали в Сімферополь о десятій вечора! І нічого: наступного ранку проводили гру…

«Металіст» — «Чорноморець». У цілому Вакс упорався зі своїми обов’язками. Діяв по-британському, давав командам грати. Обговорювати, по суті, нічого… Мене в цьому матчі потішили інші речі, не пов’язані з арбітражем: по-перше, те, як начудили обидва кіпери, по-друге, те, як сприйняв червону картку харків’янин Едмар, — тут, як кажуть, без коментарів.

«Дніпро» — «Шахтар». Я вважаю, що Можаровський відпрацював на хорошому рівні. Так, помилки були, проте я можу зі свого досвіду сказати, що помилки є в кожного арбітра в кожному матчі — від цього нікуди не дінешся. Мені більше не сподобалися дії асистента Шлончака, проте я вже неодноразово висловлювався з приводу набору (саме так, слово «добір» тут недоречне!) асистентів, що його здійснює Колліна, тому не хочу повторюватися… Про ключові моменти: пенальті у ворота «Дніпра» був, бо Чеберячко й справді прийняв на стегно Фернандіньо, а ось тоді, коли Матеус упав після зустрічі з Мхитаряном… Я впевнений, що порушення правил було. Я впевнений, якби це трапилось у центрі поля, Можаровський свиснув би. Проте… Мхитарян ненавмисне зачепив Матеуса, вони елементарно зустрілися на протиході. Тобто Можаровський вирішив так, і це його право. Не мені його засуджувати… Хотів би насамкінець зауважити такий момент: «Шахтар» б’є штрафний, а дніпрянин Зозуля, по-перше, не дотримується правила дев’яти метрів, по-друге, під час удару ще й звужує цей простір, опісля чого починається контратака команди Рамоса. Жовту там Роману треба було показувати.

«Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Интер в статусе чемпиона Италии отгрузил 5 мячей в ворота Фрозиноне
Футбол | 11 мая 2024, 02:23 0
ВИДЕО. Интер в статусе чемпиона Италии отгрузил 5 мячей в ворота Фрозиноне

У гостей забили: Фраттези, Арнаутович, Бьюкенен, Лаутаро Мартинес и Тюрам

ВИДЕО. В голову Джоковича кинули тяжелую бутылку. Новак свалился на землю
Теннис | 10 мая 2024, 22:31 7
ВИДЕО. В голову Джоковича кинули тяжелую бутылку. Новак свалился на землю

Новак выиграл стартовый матч на Мастерсе в столице Италии у Корентена Муте

Комментарии 22
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Николай(Донбасс)
Интересно ТУПАРИ из ФФУ когда нибудь читают, что о них пишут?
Ни одного положительного комментария за интервью маразматика основное занятие которого посмачнее лизнуть очко Ахметова.
rno555
ну він вже не вперше лиже - це зараз на західній дуже актально
nico76
Так и Чеберячко Ферни случайно толкнул
AZ83
Новый пункт в правилах: "Игрок донецкого Шахтера в своей штрафной никогда не играет рукой и не сбивает соперника,в крайнем случае,если на повторе четко виден момент нарушения,то судья может не назначать пенальти в том случае,если
а)Шахтер играет с принципиальным соперником в важном матче
б)игрок Шахтера по мнению арбитра нарушает правила неспециально,неосознанно
в)игрок Шахтера нарушает правила,чтоб не допустить гола в свои ворота
Исключение могут составлять матчи против Ильичевца,Зари или донецкого Металлурга или если разрыв в счете на момент спорного эпизода не менее трех мячей в пользу Шахтера
Limb
О, это очень известный бывший арбитр.
А известен он тем, что еще в советские времена был с позором изгнан из финала ЧМ. Боюсь ошибиться, но после него наших судьей на финалы больше не приглашали.
sssergik
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
tsoy1990
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Johnny_Pain
А еще в футболе скоро добавят "Я в домике" - если нарушил правила, но успел до свистка арбитра над головой сложить руки пирамидкой)
konstb333
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
abcd77771965
Фамилия не правильно у него,правильно- ТУПАРЬ!!!
staut_zt
Как по мне, то фраза "Мхитарян зацепил Матеуса случайно" сродни выражению "чуть-чуть беременна". В том плане, что поржать можно от души.
Johnny_Pain
Ну что ж вы, люди добрые, ну Мхитарян же ж не специально это сделал. Игрокам шахтера дают карточки, пенали ставят в их ворота (не дай Бог), штрафные, только если они правила нарушили специально. Это вот-вот Стороженко и ко будет лоббировать такие изменения в УПЛ )))
alessandro13
Мирослав СТУПАР: «Мхитарян зацепил Матеуса случайно»
_____________________________________________________
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Это просто трындец какой-то!
Ещё Ступар мог бы добавить: "Поскольку Мхитарян зацепил Матеуса в своей штрафной, то это не пенальти. Вот если бы это случилост в штрафной Днепра, тогда это был бы бесспорный пенальти!"
уух (праскурафф)
...както исподволь, незаметно, собственно Правила игры в футбол заменили их трактовкой
..а положение усугубило освоение игроками "искусства" симуляциии
alyoshenka
Обыкновенный вид животного: жополиз донецкий
Alex0004
Интересно оценил ситуацию с Матеусом. Пенальти был, но не специальный... Это как интересно получается, если кто-то кого-то собьет в своей штрафной, то всегда можно сказать, я это сделал не специально и точки не будет???
Жулик
Конечно, что не специально! А кто вообще в своей штрафной пойдет специально на фол и тем самым заработает пеналь в свои ворота?? Или может Чеберячко фолил специально? А хули.. Подумал он себе: А хули я буду чисто отбирать мяч.. Лучше сфолю специально и будет пенальти да ?
Lever333
Вопрос на экзамене:"Можно ли ехать на красный мигающий сигнал светофора ? - Можно,но медленно,медленно.
...Мхитарян ненавмисне зачепив Матеуса, вони елементарно зустрілися на протиході. Тобто Можаровський вирішив так, і це його право. Не мені його засуджувати…
Что значит это его право??Зачем тогда утверждённые правила?? В этом и есть общая проблема судейства,каждый судит,как умеет,а потом скажет - Я так вижу и имею на это право.
Eva(Kiev)
Новые принципы судейства :
- "не виноватая я, он СЛУЧАЙНО пришел" ;
- "он первый начал"
и т.д.
И комментарии Ступара, который судил за царя Гороха.
Печалька...
lioan007
... Особенно ,,порадовал,, Ступар ,,...Мхитарян ненавмисне зачепив Матеуса,, Так подавляющее большинство нарушений как-раз и происходят неумышленно, что меняет статус нарушения?
И еще оказывается нарушение в штрафной площадке является смягчающим обстоятельством, ну это вообще никуда не годится. Получается по логике разрушение имеет преимущество перед созиданием? ..... да видимо в ,,консерватории,, точно менять надо что-то.