Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 14 апреля 2013, 14:34
5187
2

Виталий БУЯЛЬСКИЙ: Сам виноват, что не играю в основе Динамо

Молодой футболист киевлян предпочитает играть в центре поля

| Обновлено 14 апреля 2013, 14:34
5187
2
Виталий БУЯЛЬСКИЙ: Сам виноват, что не играю в основе Динамо
Виталий Буяльский

- Віталію, після розгромної перемоги над «Шахтарем» і коли оформили хет-трик, вас перевели до першої команди, відтак ви потрапили в заявку на матч проти донеччан. Наскільки складно фізично виконавцям, яким доводиться грати два дні поспіль?
- «Перевели до першої команди» - надто гучне формулювання. Я би сказав, що мене не переводили до першої команди на постійній основі. Радше взяли в заявку на один конкретний поєдинок із «Шахтарем».

- Той-таки Євген Селін грав у різні дні по тайму за молодіжку й за головну команду. Наскільки ви були готові вийти на поле наступного дня після години гри в матчі турніру U-21?
- Коли граєш із «Шахтарем», то, мені здається, не так складно фізично, як психологічно, адже треба бути стійким передусім морально, позаяк у поєдинку молодіжок залишилося чимало емоцій. Як мені здається, я був готовий.

- Як вважаєте, виклик до «дорослого» «Динамо» — аванс од тренера чи відчували, що справді вас можуть випустити на поле в грі проти «Шахтаря»?
- Із цього приводу нічого не можу сказати, тренеру доцільніше відповідати на такі запитання й чинити так, як він вважає за потрібне.

- Сидячи на лаві для запасних, за присутності 68 тисяч уболівальників, про що думає футболіст у 20 років? Лячно не було? Може, й бажання вийти на поле відбило?
- Звичайно, невеликий мандраж був присутній, але разом із тим я отримав багато позитивних емоцій від побаченого й пережитого. А бажання виходити на поле у футболці «Динамо» є завжди, зокрема, і тим паче, в першій команді!

- Андрій Баль після гри з «Шахтарем» у світлі дискваліфікації Хачериді, Аруни й Ярмоленка заявив, що в першу команду знову можуть залучити гравців із молодіжки на поєдинок із «Карпатами». Нині ви тренуєтеся з командою Блохіна чи Хацкевича? Може відомо, чи гратимете за молодіжку у Львові або ж готуватиметеся до гри з «дорослими» партнерами?
- Я нині в «дублі», й ніхто нікого не переводив до головної команди, а хто поширює такі чутки, навіть не знаю. Відтак гратиму у Львові за «дубль». Ясна річ, якщо місце у складі довірить тренер. Усе-таки вирішувати йому, а не мені.

- Ваша рідна позиція — центр півзахисту. Чи вважаєте її оптимальною для себе та чи можна у такому віці ще піти на експерименти? Зокрема, ще можете зіграти й ліворуч у півзахисті…
- Мені більше подобається грати в центрі поля, але з приходом до керма Олександра Хацкевича почав діяти на місці лівого півзахисника, й мені ця позиція теж дуже подобається. Власне, сумніваюся, що не сподобалися б й інші позиції, тому що перед вибором тактичного розташування переважає бажання грати.

- Ви дебютували в першій команді «Динамо» ще в кубковому поєдинку проти «Кременя» 2011-го. Як вважаєте, чому після цього не вдалося жодного разу зіграти за основу клубу? Або, точніше, чому попередні тренери не бачили у вас перспектив допомогти «дорослому» «Динамо»?
- Я робив усе, що було в моїх силах. А в тому, що не грав у першій команді, мабуть, винен передовсім сам, й ніхто інший. Ще, можливо, тренеру не подобався, що був молодий, аби допомогти першій команді… Я й сам не знаю.

«Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стала известна реакция Анчелотти на голевую ошибку Лунина в матче с Барсой
Футбол | 23 апреля 2024, 07:51 7
Стала известна реакция Анчелотти на голевую ошибку Лунина в матче с Барсой

Карло обеспокоен игрой украинского вратаря

Обновлен список претендентов на Золотой мяч 2024. Роналду выпал из топ-20
Футбол | 23 апреля 2024, 07:25 28
Обновлен список претендентов на Золотой мяч 2024. Роналду выпал из топ-20

Главным фаворитом все также является Джуд Беллингем, Лионель Месси замыкает двадцатку

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
WawanO
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
zh.y
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил