Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 12 апреля 2013, 13:57
2231
6

Европарламент принял резолюцию по договорным матчам

Запущена система выявления мошенничества при игре на тотализаторе

| Обновлено 12 апреля 2013, 13:57
2231
6
Европарламент принял резолюцию по договорным матчам

Європарламент прийняв резолюцію, яка закликає до єдиних і узгодженим діям спортивних організацій щодо організаторів договірних матчів.

Європейський парламент закликав до узгоджених і всеосяжним дій у боротьбі з корупцією та організованою злочинністю спільними зусиллями спортивних організацій, поліції, судових властей і букмекерських контор.
 
УЄФА вважає договірні матчі однієї з головних загроз благополуччю футболу і його чесності. Європейський футбольний союз твердо має намір захищати «чистоту» своїх турнірів. Відповідно до резолюції Європарламенту, УЄФА буде дуже суворий стосовно тих, кого визнають винним в організації договірних матчів.
 
«Якщо результат того чи іншого матчу відомий ще до стартового свистка, то немає сенсу і проводити його, - заявив президент УЄФА Мішель Платіні, який схвалив резолюцію. - Діти в цьому випадку перестануть грати в футбол, люди припинять відвідувати стадіони. Ми налаштовані щосили боротися з тими, хто влаштовує договірні матчі і займається шахрайством. Того, кого визнають винним в організації договірного матчу, чекає дуже серйозне покарання».
 
Керівництво європейського футболу також запустило систему виявлення шахрайства при грі на тоталізаторі, яка відстежує всі матчі під егідою УЄФА - близько 20 тисяч ігор за сезон, а також понад 30 тисяч зустрічей національних чемпіонатів і кубків, які організовують всі 53 асоціації УЄФА. Крім того, УЄФА застосовує превентивні заходи допомогою навчальних програм, систем моніторингу та оповіщення у співпраці з букмекерськими конторами, а також за допомогою різних покарань та дисциплінарних санкцій.
 
Резолюція настійно закликає гравців, суддів, лікарів, тренерський персонал, технічних працівників, керівників клубів і національних асоціацій суворо дотримуватися кодекс поведінки. Також в документі підкреслюються можливі санкції за участь в договірних матчах і вказується обов'язок повідомляти про будь явищах або правопорушення, так чи інакше пов'язаних з договірними матчами.

ФФУ

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Edelweiss DD
Днепру точно все равно , у нас строго с договорыми матчами
nord-ost1976
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
asamsonov10
Це України не стосується
Edelweiss DD
чемпионат Шахтера в опасности ))
SokRat
Насколько я понял, разница в том, что появилась система слежения за тотализаторами. Очень хотелось бы узнать принцип её работы.
SokRat
1. Где сам текст резолюции?
2. Чем отличается ситуация до и после подписания резолюции? На что она повлияла? Раньше УЕФА следила за договорняками и жестоко наказывала, сейчас она будет следить и наказывать. Так в чем разница?